Здрастуй, школа: принцеса Шарлотта стала першокласницею

566

В той час, як російська дітвора приступила до занять вже кілька днів тому, двері класів приватної школи Thomas’s Battersea, де навчаються діти принца Вільяма і Кейт Міддлтон, тільки відчинилися. Нагадаємо, принц Джордж пішов у третій клас, а принцеса Шарлотта – в перший.

Як відзначають зарубіжні видання, дівчинка записана в шкільних документах як Шарлотта Кембридж. Втім, під цим прізвищем у школі відомий і її старший брат.

Читайте також:Дивні традиції: у дітей принців Вільяма і Гаррі різні прізвища

© Instagram @kensingtonroyal

Напередодні початку навчального року журналістам стало відомо, що дочка принца Вільяма з нетерпінням чекала свого першого шкільного дня. В школу дітей відвели і тато, і тато!

© Instagram @kensingtonroyal

View this post on Instagram

A post shared by Chris Ship (@chris.ship.royal) on Sep 5, 2019 at 1:26до PDT

View this post on Instagram

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on Sep 5, 2019 at 1:19am PDT

Кембриджі вибрали для дітей приватну школу Thomas’s Battersea з тієї причини, що її навчальний план передбачає вивчення французької мови та мистецтва. Приміром, першокласниця Шарлотта буде вивчати музику, театр, іноземна мова, малювання і балет. Принц Джордж продовжить вивчення предметів, які були у нього в минулому році. Вони ті ж, що у Шарлотти, а ще додалися географія, історія, англійська мова, фізкультура, релігієзнавство і програмування.

Читайте також:Навчання — світло: 10 фактів про принца Джорджа школі

Що ще відомо про школу, де навчаються діти Кембриджів? Особливу увагу тут приділяється фізичному вихованню. Школярі беруть участь у командних і індивідуальних змаганнях.

© Instagram @newideamagazine

У шкільному розкладі дітвори заплановані заняття PSHE (санітарно-просвітницька робота), які зачіпають тему статевого виховання і є обов’язковими – в рамках національної навчальної програми в Англії.

Читайте також:Хочу танцювати: принц Джордж буде займатися балетом

Учнів школи Thomas’s Battersea годують індичкою і пирогом з шинкою, брокколі і цвітною капустою, приготованими на пару, картоплею. Для прихильників рибних страв подаютт скумбрію з сочевицею. Є і вегетаріанське меню: нут, шпинат і солодке картопляне каррі.

© thomas-s.co.uk

Діти люблять солодке, тому десерти представлені португальським пирогом, свіжими фруктами, вівсяним печивом і печивом з родзинок, подається з банановим молочним коктейлем або коктейлем з тропічних фруктів.

Читайте також:На радість ласунам: за яким рецептом діти Кейт Міддлтон готують домашні льодяники

Зазначимо, що принцеса Шарлотта вчилася і раніше. Це була школа, розташована недалеко від Кенсінгтонського палацу. Дівчинка відвідувала уроки малювання, кераміки, поезії, вчилася читання, письма і рахунку. Маленька принцеса відвідувала ранкову групу для 32 учнів у віці від трьох до п’яти років, які займалися п’ять днів на тиждень протягом трьох годин (з 9 до 12 годин).

Нагадаємо, Кембриджі не завжди ділилися офіційними фотографіями своїх дітей в перший день їхнього навчання. Це було пов’язано з тим, що чоловіки вважають цю подію приватної історією своєї родини. Однак ті, що були, радували прихильників титулованої пари. Наприклад, ці фото юної Шарлотти були зроблені, коли дівчинка збиралася в дитячий сад.

© Instagram @theroyalfamily

Ми вітаємо принцесу Шарлотту з початком навчання у школі!

Фото на анонс: Instagram @princegeorge_al, @gazeta_sot