КВАРТИРА В НОВОБУДОВІ: ПЛЮСИ І МІНУСИ НОВИХ ЖК

3-1-2021



На стадії планування придбання нової квартири необхідно уважно вивчити доступні пропозиції. Одну з тих, що заслуговують уваги, Ви знайдете за посиланням новостройки на академгородке в Киеве. При цьому найпершим кроком стане вибір між покупкою житла на первинному ринку, тобто в новобудові, або на вторинному. Розповідаємо про переваги і недоліки квартир в споруджуваних житлових будинках і комплексах, які допоможуть зважити всі особисті «за» і «проти» і прийняти вірне рішення.

Плюси квартири в новобудові

  1. Вартість квадратного метра
    В основному, вартість житла в новобудовах підвищується в залежності від стадії готовності, тобто — на початковому етапі забудови можна купити квартиру за ціною нижче, ніж та ж сама квартира буде коштувати в майже готовому будинку. Ця залежність поступово стає не настільки вираженою у зв’язку з переходом галузі на проектне фінансування, але в цілому, правило як і раніше актуально і в деяких випадках дозволяє заощадити.
  2. Вартість іпотеки
    Ставки за іпотечними кредитами на покупку квартир в споруджуваних житлових об’єктах нижче, ніж ставки за житловими кредитами на вторинку. Різниця в деяких банках може варіюватися від 0,5 до 2% річних. Більш того, більшість пільгових іпотечних програм, субсидованих державою, поширюється тільки на первинний ринок.
  3. Технології та комфорт
    Квартира, куплена в новобудові, буде сучасною і комфортною, так як Будинок проектується виходячи з поточних тенденцій і потреб покупців. Забудовники використовують якісні будівельні матеріали і застосовують передові технології. Всі комунікації в новому житловому будинку розраховані під сучасний спосіб життя: можна не переживати за кількість побутової техніки, використовувати всілякі електроприлади, ви будете знати, що ліфти в будинку безпечні.

Житло в новобудовах-це продумані і ретельно розроблені планування, упорядковані громадські простори і безпечна територія.

  1. Ремонт
    Купуючи квартиру в новому будинку, ви не переплачуєте за чужий ремонт. Планування, обробка – все можна з самого початку зробити під свої потреби і смак. Багато забудовників пропонують можливість розробки індивідуального планування для покупців, які придбали квартиру на ранньому етапі будівництва. Також на ринку можна знайти вигідні пропозиції з ремонтом від забудовника.
  2. Способи оплати
    Більшість будівельних компаній пропонують своїм клієнтам різні варіанти оплати. Наприклад, в угодах на вторинному ринку відсутній такий спосіб розрахунків як розстрочка. Купуючи квартиру в новобудові, є можливість розділити платіж, що може бути зручно в окремих випадках. Не варто забувати про акції та спеціальні програми.
  3. Юридичне питання
    Великою перевагою новобудов прийнято вважати юридичну «чистоту» житлоплощі.

Мінуси покупки квартири в новобудові
Незважаючи на істотний список переваг, житло в новому будинку все ж має деякі недоліки:

  1. Хід будівництва
    Не всі забудовники витримують спочатку оголошені терміни здачі об’єктів. Незважаючи на те, що кошти пайовиків захищені, відставання від заявленого ходу реалізації може стати неприємним сюрпризом.
  2. Кіт у мішку
    Багато хто вважає істотним недоліком квартир в новобудовах відсутність можливості фізично їх відвідати, розглянути і т.д. в даному питанні все залежить від відповідальності забудовника, більшість девелоперів дорожать своєю репутацією і намагаються реалізовувати проекти відповідно до заявлених характеристиками. Крім цього майже на всіх будівництвах відкриваються демо-квартири або цілі демо-поверхи, де наочно демонструється майбутнє житло і навіть варіанти меблювання.
  3. Ремонт
    Як не дивно, але даний пункт відноситься як до плюсів, так і до мінусів квартир в новобудовах. Вся справа в тому, що комусь може не підійти варіант, коли необхідно витрачати додаткові кошти і час на облаштування. До того ж, в новобудові сусіди також будуть робити ремонт, тому рівень супутнього шуму в перший час може бути істотним.
  4. Інфраструктура
    Багато новобудови з’являються в молодих або зовсім нових районах міста. На початковому етапі розвитку в кварталах може бути відсутнім необхідна соціальна або суспільна інфраструктура. Ця незручність вирішується з часом.

В цілому, кількість переваг нових житлових комплексів значно переважує . Якщо ви зробили свій вибір на користь первинного житла, то залишилося лише визначитися з найбільш підходящою квартирою в новобудові.