Монолог мами: «Ми з чоловіком дали можливість дитині самій вибрати собі імя»

847

Коли ми тільки почали планувати вагітність, чоловік розповідав про те, що він чекає сина. Марив, як буде грати з ним у футбол, навчить ремонтувати машину, виростить «рукастого» хлопця. А я хотіла дівчинку – красиву, з довгими світлими волоссям, щоб можна було заплітати коси. Про імена в той час ми ще не розмовляли…

Читайте також:Мія, Елвіс, Аріанна: незвичайні імена зіркових дітей

Доктор, подивіться уважніше, будь ласка!

Коли я завагітніла і настав час першого скринінгу, лікар на УЗД порадував, що дитина добре розвивається. І назвав підлогу. Це хлопчик… Я серцем відчувала, що доктор помиляється. Але він так переконливо показував всі ознаки, що мені стало не по собі. А як же дівчинка?

А чоловік був на сьомому небі від щастя. Він розіслав усім своїм рідним фото з УЗД з підписом «Мій син». І почалася моя неспокійна життя.

Чоловік заявив, що він вже вибрав ім’я для сина – вирішив назвати його на честь діда. Він був доброю людиною, справжнім Чоловіком, який за свою сім’ю стояв горою. Ось такі якості я б хотіла бачити свого сина. Але ім’я мене бентежило: Йосип… Не поспішайте мене закидати тапками. Ті, хто в білому пальто, будь ласка, повз!

Не бачила я свою дитину з таким ім’ям! А чоловік уперся – він обіцяв діду, що назве правнука його ім’ям. Мене засмучувало те, що я була немов не у справ. Але ж це і моя дитина теж! Мої батьки делікатно відмовчувалися. А ось мама чоловіка (дідусь якраз по її лінії) була дуже задоволена. «Ім’я рідкісне, сильний», – говорила вона.

Чудеса бувають! Тепер я це знаю

У такій обстановці я жила до другого скринінгу. Це приблизно 10 тижнів (!). І коли ми пішли до лікаря (до того ж, до речі), він раптом сказав: «А у вас не хлопчик, а дівчинка. Подивіться», – і роздрукував нам нові знімки. Сумнівів не було: ми чекаємо донечку.

Тепер вже я відправила батькам фото майбутньої внучки.

Вірний спосіб не сваритися при виборі імені

Тепер потрібно було вибирати ім’я для доньки. Відразу з’явилося кілька варіантів, і ми знову сперечалися. Чоловік погрожував, що дитина з такими батьками, як ми, буде жити неназваним. Приводив у приклад свого колегу, в якого син цілий місяць (!!!) був просто «малюк» і «синочок».

А потім приятелька розповіла, як вони з чоловіком вибрали ім’я для своєї дитини. Там теж був спір. У підсумку вони написали кілька варіантів, які подобалися, згорнули в трубочку, попередньо написавши порядковий номер на зворотному боці, і розклали біля дитини. Малеча сама схопила одну з «записок»: ось так їх доня вибрала собі ім’я! І, щоб ніхто потім не сумнівався, сам процес записали на відео. Заодно і донька потім побачить цей зворушливий момент.

І ми вирішили – це те, що потрібно. Інакше з нашими спорами дитина теж буде безіменним. Вибрали чотири варіанти імені, згорнули записками і протягнули доньці. Наша дівчинка якийсь час лежала спокійно, потім стала махати ручками і вчепилася в 1 з папірців.

І як ви думаєте, яке ім’я там було? Те, що я запропонувала самим першим! Все-таки материнська інтуїція ніколи помиляється!

Матусі, розкажіть, а як ви вибирали ім’я своїм дітям?

Всі фото: Depositphotos