Навіщо потрібні відносини?

1118

Зміст:

  • Навіщо і кому потрібні відносини?
  • Чим відрізняється любов від залежності?

Перед кожною людиною, що живуть в соціумі, стає питання про те, навіщо потрібні відносини. Який сенс, крім продовження роду, спільного життя двох людей і як правильно підходити до пошуку партнера? Від того, як ви відповісте на це питання, залежить ваше щастя і майбутнє.Навіщо потрібні відносини

Навіщо і кому потрібні відносини?

Мотивація для вступу у відносини буває різною. Багато з них заздалегідь приречені на провал, оскільки ґрунтуються на хибних засадах. Зараз ми розберемо, яка мотивація веде до здорових стосунків між чоловіком і жінкою, а яка руйнує їх.

Страхи

Боятися можна:

  • самотності;
  • бути не таким, як усі;
  • стати старородящими;
  • засудження близьких.

Ці страхи змушують людей вступати у відносини, які їм насправді не потрібні. І часто з тими людьми, які їм не підходять. Суспільство постійно чинить тиск: «А годинник-то цокає», «Так бурлакою і помреш, ніхто навіть склянку води в старості не принесе». Ці фрази часто чують самотні чоловіки і жінки, чий вік наближається до 30, або вже подолав цей поріг.

Не варто йти на поводу у суспільства і жити за чужою вказівкою. Тільки ви знаєте, що для вас краще. Думка оточуючих або нав’язані суспільством упередження не можуть бути основною для вибору супутника життя.

Бажання мати сім’ю і дітей

Просте і зрозуміле бажання. Добре, коли воно не пересилює здоровий глузд, і ви з розумом підходите до вибору партнера і батька/матері майбутніх дітей. В іншому випадку партнер підбирається за принципом: «Ну і що, що у нас немає спільних інтересів і в ліжку він/вона мене не влаштовує, зате буде дуже хорошим батьком/матір’ю моїм дітям».

Такий союз приречений на провал, розрив неминучий. Швидше за все, шлюб розвалиться після того, як діти виростуть. Більше не буде спільної мети, скріплює його довгі роки, а загальних інтересів і поглядів на життя, які могли б допомогти утримати шлюб, у партнерів ніколи і не було.

Задоволення бажань і потреб

Найпоширеніша пастка – співзалежні відносини. Їх романтизують в книгах і фільмах: «Тільки коли я зустрів тебе, я зрозумів, що значить жити», «Я без тебе жити не можу». Але це також нездорові відносини, оскільки їх основою є задоволення своїх потреб. Якщо один партнер не може або не хоче працювати, то він знайде другого, який здатний заробляти за двох.

Мова не тільки про матеріальні речі, це також і про невміння приймати рішення, піклуватися про себе, організовувати своє дозвілля. При такому розкладі любов тримається не на прийнятті один одного такими, які ви є, а на компенсацію своїх недоліків. Може здатися, що це і є ідеальні відносини, коли партнери доповнюють один одного. Однак пастка закривається, коли один з партнерів стає нездатним давати другого те, завдяки чому стосунки почалися:

  • закінчуються гроші;
  • партнер занадто втомився проявляти турботу;
  • йому або їй набридло приймати рішення за двох.

У цей момент кохання закінчується, тому що її ніколи й не було, було лише бажання задовольнити свої потреби за рахунок іншої людини. При хорошому розкладі співзалежні стосунки закінчуються спокійним розставанням. Але при іншому, більш поширеному, партнери доходять до ненависті один до одного, але розірвати відносини не можуть, тому що не здатні самі отримувати те, чого потребують.

для чегоПодумайте, для чого вам потрібні відносини?

Саморозвиток

Ця мотивація дає можливість побудувати довгі і здорові відносини. Їх суть в тому, щоб насолоджуватися товариством один одного, одночасно розвиваючись кожен у своєму напрямку. Існують в цьому підході відносин плюси і мінуси, але позитивні сторони однозначно переважують.

Знайти партнера складно, оскільки у вас повинні збігатися погляди і цінності. Вступати в такі відносини можуть тільки самодостатні, розвинені люди, здатні самі про себе подбати. Рости в такому союзі простіше, але як тільки один з партнерів зупиняється у своїх досягненнях, другий втрачає до нього інтерес.

У таких відносинах партнери сприяють розвитку один одного, відкривають безліч можливостей для особистісного розвитку. Тут спрацьовує принцип синергізму: 1+1=11 — разом ви можете більше, ніж в сумі поодинці.

Варто проаналізувати, яка саме мотивація лежить в основі відносин, що вибудовуються вами. Можливо, що причина незадоволення і образи, які залишилися після попередніх невдалих стосунків, і ви намагаєтеся якомога швидше усунути душевну біль.

Чим відрізняється любов від залежності?

Прийнято вважати, що справжня любов – це коли людина ставить інтереси партнера вище своїх, а ревнощі – показник сили любові. Але це швидше ознаки нездорових відносин і психологічної залежності. Любов робить людину щасливою, а любовна залежність руйнує. Розрізнити ці 2 поняття буває складно, але існує ряд ознак, завдяки яким це можливо.

Любов приносить радість, навіть якщо кохана людина далеко. Життя наповнюється сенсом і відкриває безліч можливостей. При залежно світ звужується: всі думки, мрії і бажання пов’язані лише з однією людиною.

Якщо це любов, то ти сумуєш, хочеш його бачити і відчувати поруч. Відчуваєш радість, навіть якщо вона далеко, тому що довіряєш. Якщо ваші шляхи не зійшлися, то бажаєш йому щастя, навіть якщо він не з тобою. Ревнощі ж іде рука об руку із залежністю. Постійні перевірки повідомлень і листування в соціальних мережах, необґрунтовані підозри і потреба постійно контролювати партнера знищують відносини і перетворюють коханців у ворогів.

Ревнощі — не показник того, що чоловік вас любить. Вона вказує на відсутність довіри у стосунках.

Коли любиш, тобі по плечу будь-яку справу і приходить впевненість у власних силах. Є бажання поділитися своїми успіхами з коханою людиною, розділити з ним радість без хвастощів та пихи. При залежності, всі бажання зникають, залишається тільки одне – бути весь час поруч. Всі, навіть дуже важливі плани, відкладаються на потім, щоб отримати можливість побачитися з обранцем/обраницею.

Якщо люди люблять одне одного, то вони відверті в розмовах та обережними у сварках. Не дозволяють собі говорити партнеру ранящих слів, навіть висловлюючи претензії. У сварках звучать ті ж слова, що і в простому розмові. Залежні люди сваряться дуже яскраво, намагаються образити болючіше і не гребують матюками та образами. Характерно те, що в спокійний час говоряться ласкаві фрази і милі прізвиська, а в сварках стає явним справжнє відношення партнерів один до одного.

плюсы и минусы отношенийПлюси і мінуси відносин

Вийти з відносин любовної залежності дуже складно, але якщо цього не зробити, то вони будуть продовжуватися, поки це не зруйнує психологічно обох партнерів. Лише розірвавши такі відносини можна звільнити місце в житті для здорового союзу, заснованого на любові і взаєморозуміння.

Розберіться, для чого саме ви шукаєте відносин, і працюйте над собою. Тільки так ви зумієте знайти гармонію, яка буде робити щасливою вас і вашого обранця.

Якщо ви хочете побудувати довгострокові, серйозні та здорові стосунки, варто почати працювати над собою. Позбавляйтеся від таких звичок, як маніпулювання, нехтування потребами партнера і порушення кордонів особистого простору. З, адже комфортні і роблять щасливими обох партнерів відносини можливі лише в союзі самодостатніх особистостей.

Також рекомендуємо почитати: як жінці пережити розлучення


Зберігаємо зі смаком: як зшити незвичайну косметичку

13.09.2019517

Косметичок багато не буває! Адже в них зручно зберігати не тільки косметику, але різні дрібниці: набори кольорових ниток, біжутерію, пазли, які залишилися без коробочки, або навіть крейди.

До речі…Для літніх прогулянок: робимо крейда, які не бруднять руки

Сьогодні ми пропонуємо вам зробити незвичайну косметичку, яка закривається по колу, перетворюючись в милий трикутник. Шиється вона дуже просто, і при цьому дуже практична. Якщо прикріпити таку косметичку до сумці, вона стане ключницею. Якщо скласти в неї дрібниця — то монетницею. А якщо показати дочці, то можна відразу ж починати шити ще одну! Можливо вам також буде цікавий урок з пошиття екосумки для покупок, з яким ви можете ознайомитися в цій статті.

© Instagram @brusnichkino_rukodelie

Вам знадобиться:

  • 2 види тканини
  • блискавка на метраж
  • нитки
  • голка
  • ножиці

Як зшити косметичку:

  • Зробіть викрійку — прямокутник розміром 27 на 10 див. Округліть краю. Виріжте з однієї такої деталі з кожного виду тканини.
  • Накладіть деталі одна на іншу лицем до лиця. Зробіть на деталі вивороту відмітку на відстані 6,4 см від краю по довжині.
  • Вкладіть між деталями блискавку зубчиками всередину і прошийте по всій довжині, залишивши місце для вивертання. На заокруглених краях поправляйте блискавку кожні кілька стібків, щоб пришити її рівно і акуратно.
  • Виверніть косметичку. Відріжте зайву блискавку. Заутюжьте шви.
  • Прокладете ще одну сходинку навколо блискавки по колу. Вставте собачку. Краю блискавки сховайте всередину і прошийте вручну.
  • Можна зробити пензлик і прикріпити її до собачки — просто для краси.

Дивіться відеоінструкцію і повторюйте:

https://youtube.com/watch?v=62a2s09qGw0%3Frel%3D0%26showinfo%3D0

А ви хочете собі таку косметичку?

Фото на анонс: Instagram @tatystricks