Обовязки хресних батьків

970

Зміст:

  • Перед таїнством
  • Обов’язки при хрещенні
  • Після хрещення

Обов’язки хрещених батьків полягають у тому, щоб передати дитині основи православної віри у міру його дорослішання, дбати про його духовне становлення. Тому це мають бути надійні, відповідальні і воцерковлені люди.обов’язки хрещених батьків основні

Перед таїнством

Спільно з батьками дитини, майбутнім хрещеним потрібно вибрати храм і час проведення таїнства. Далі необхідно відвідати огласительную бесіду в обраному храмі, на ній викладають основи віри, які повинна знати кожна людина, яка сповідує православ’я.

Для таїнства знадобляться хрестильний набір, ікона і хрестик. З приводу того, хто саме повинен придбати ці речі, суворого правила немає. Але якщо хресні батьки хочуть зробити дитині подарунок, то ці речі будуть прекрасним варіантом.

Обов’язки при хрещенні

Під час проведення таїнства хресні батьки повинні дати обітниці за дитину, так як сам він це зробити поки не може, відректися від сатани. Треба буде прочитати напам’ять «Символ Віри».

Під час таїнства хресний тримає дитину на руках, але найважливіший момент – прийняти малюка від купелі з рук священика, разом з малюком у цей момент приймається і відповідальність за нього. Тому хрещених батьків інакше ще називають воспреемниками. Приймати дитину повинна обов’язково жінка – хрещена мати, а для хлопчиків потрібен чоловік. Це важливо.

Воспреемники несуть відповідальність за свого вихованця перед Богом, під час таїнства вони дають обіцянку, що докладуть всі свої сили до того, щоб виховати малюка християнином. Легковажне ставлення до своїх обов’язків, нехтування ними вважається тяжким гріхом.

Вибираючи людей на роль хрещених батьків, потрібно розуміти, що цей вибір робиться один раз і на все життя, поміняти їх в подальшому буде вже не можна, таїнство хрещення проводиться тільки один раз і ніколи не повторюється.

Тому батькам не варто ображатися, якщо обраний ними для цієї ролі чоловік відмовився, усвідомивши, що не зможе повною мірою виконувати покладені на нього обов’язки.

Після хрещення

Які-небудь подарунки правилами не передбачаються, це залежить від бажання самих хрещених батьків і їх фінансових можливостей. Головне – дбати про те, щоб дитина регулярно відвідував храм, виховувався в дусі православної віри, брав участь у таїнствах, тобто про те, щоб вихованець воцерковился. Хресні батьки проводять з дитиною бесіди про Бога у відповідності з віком, підбирають духовну літературу, коли вихованець навчиться читати.

Що повинні робити воспреемники:

  • все життя молитися за свого хрещеника;
  • навчати його основам православної віри;
  • стежити за тим, щоб хрещеник відвідував церкву;
  • розповідати про сенс християнських свят, богослужіння, святих.

Тому так важливо, щоб це були люди віруючі, воцерковлені, що живуть згідно з заповідями, а також готові до того, щоб займатися самоосвітою, заповнювати прогалини в знаннях читанням духовної літератури.

У підлітковому віці саме хресні батьки піклуються про моральне виховання дитини.

Тому для дівчинки так важлива хрещена мати, а для юнака – батько. Це потрібно обов’язково враховувати при виборі. Вимоги, щоб хрещених було саме двоє – ні, досить і одного. Якщо таїнство проходить доросла людина, хресних батьків у нього може і не бути.

В основні обов’язки «друге» батьків входить перебувати поруч зі своїм вихованцем в скрутну хвилину, підтримувати, молитися за нього і в горі, і в радості, захищати від спокус і спокус.

Воспреемники стають духовними родичами. Тому вони не можуть перебувати у шлюбі один з одним на момент таїнства, а також вступити у нього в майбутньому.

Дивіться далі: опікунство над дитиною

Майстер-клас: як зшити іграшку-сплюшку

29.12.2020

Багато малюки люблять брати з собою в ліжечко улюблених м’яких друзів. Це заспокоює їх і налаштовує на сон. Останнім часом популярність набирають спеціальні комфортеры, які створюють більш сприятливі умови для дитячого відпочинку. Вони розслабляють, виробляють звикання і створюють асоціативний зв’язок із затишним сном у своєму ліжечку

Залишатися в кімнаті в компанії коханого компаньйоном значно веселіше, ніж одному. Тому дуже рекомендуємо придивитися до подібних іграшок тим батькам, хто хоче привчити дитину спати в своєму ліжечку.

Сплюшка – незвичайна іграшка: вона перебуває з малюком в безпосередній близькості багато годин і не повинна занадто веселити його. Тому вибирайте максимально зручний, екологічний і безпечний матеріал в пастельних тонах.
А дізнатися, як пошити шапочку для новонародженого, ви можете з цього майстер-класу.

© Instagram @splushka_mi_shop, @_cotton_factory_, @mapanya_03, @i.sew.friends, @kris_mini_knit

Перевірити, чи відповідають покупні комфортеры цим якостям, складно, зате можна зшити вірного друга для малюка своїми руками. Наш легкий і докладний майстер-клас вам у цьому допоможе.

Вам знадобиться:

  • 2 шматочки тканини розміром 20х30 см (можна взяти різні)
  • будь-який наповнювач – холлофайбер або синтепон
  • нитки
  • ножиці
  • олівець
  • голки
  • швейна машинка

Натисніть на картинку, щоб завантажити викрійку у повному розмірі:

© Викрійка Юлі Белякової

Читайте також:Затишно і тепло: дитячі іграшки-грілки

Інструкція:

  • Робимо викрійку звіра на папері відповідного розміру, малюємо очі, рот, ніс і все необхідне.
  • Підкладаємо паперову викрійку під тканину і переводимо всі елементи на матеріал олівцем. Якщо тканина не просвічує, можна прикласти викрійку на віконне скло.
  • Відзначаємо на тканини контури викрійки з запасом в 1-1,5 см.
  • Відрізаємо зайву тканину з ще більшим запасом, тому що тканина може трохи стягнути при шитті.
  • Виставляємо швейну машинку на режим зигзаг і крок приблизно 0,1 мм. Спробуйте зробити сходинку на непотрібному шматочку тканини перед тим, як шити.
  • Підкладаємо аркуш паперу під тканину, щоб вона не розтягнулася, і шиємо оченята. Закріпки не робимо, наприкінці заправити їх на виворітну сторону.
  • Прошиваємо вії, прошиваємо шов вперед і повертаємося назад. Задній хід закріпить нитку.
  • Обрізаємо спочатку лицьову нитку, потім витягуємо виворітну і обрізаємо її.
  • Відриваємо папір з виворітного боку і витягуємо виворітного ниткою лицьову, щоб заховати.
  • Вишиваємо другий око так само, як перший.
  • Переходимо до носика і роті, крок машинки можна трохи збільшити і вибрати інший колір ниток. Вручну регулюємо хід вишивки, направляючи машинку.
  • Прибираємо папір, витягуємо лицьову нитка на виворіт і проутюживаем матеріал.
  • Накладаємо отриману мордочку на інший шматок тканини лицем до лиця, зверху кладемо паперову викрійку і складаємо голками.
  • Обводимо викрійку на тканині, додаючи сантиметр.
  • Вирізаємо викрійку відразу з двох шматків тканини.
  • Прострочуємо, не заходячи на папір. Залишаємо 4-5 см для вивертання.
  • Откалываем папір і робимо насічки на тканини, щоб вийшли більш плавні кути іграшки.
  • Вивертаємо тканину і наповнюємо синтепоном, добре розправляючи кути. Розминаємо наповнювач, щоб не було горбів на іграшці.
  • Зашиваємо отвір вручну акуратним швом.
  • Можна зав’язати мотузку або стрічку, пришити м’яке серце з фетру.

Мила іграшка готова! Дивіться відео, це допоможе розібратися в технології виготовлення комфортера:

https://youtube.com/watch?v=Jwuf3nI_kJA%3Frel%3D0%26showinfo%3D0
Фото на анонс: Instagram @zayachie_korolevstvo, @sovyshkina_lavka

Холодильні камери Polair-оптимальне рішення для вашого підприємства

Polair морозильная камера: Доступ с вашего IP-адреса временно ограничен —  Авито - ТеплоЭнергоРемонт

Холодильні камери вважаються найбільш економічним способом зберігання продуктів, що вимагають спеціальних умов утримання. Тому замість традиційної шафи-холодильника багато компаній вважають за краще купити промислову холодильну камеру. Особливо популярно таке рішення для великих промислових підприємств, де потрібне охолодження великої кількості продуктів. Більше інформації про холодильне обладнання читайте за посиланням .

Компанія пропонує камери для охолодження і заморозки торгової марки Polair. Тут представлено обладнання для різних потреб, готові підібрати варіанти для невеликих кімнат і приміщень великих габаритів. Ви можете замовити за вигідною ціною холодильні камери різного об’єму і конфігурації, з різною товщиною стінок.

Особливості обладнання

Дане обладнання являє собою модульні системи, виготовлені з сендвіч-панелей з пінополіуретановим наповнювачем. В процесі складання панелі з’єднуються між собою по системі «шип-паз». Потрібний терморежим створюється всередині камери спеціальної холодильної установкою-моноблоком, спліт-системою або інший. Завдання камери-утримати температуру в заданих параметрах.

Як правильно вибрати камери для охолодження? Слід враховувати параметри приміщення і кількість продуктів. Для маленьких компаній підходять моделі КХН-2,94, КХН-4,41. Для середнього і великого бізнесу-КХН-8,81, КХН-11,02 та інші. Маркування КХН означає»камери холодильні низькотемпературні». Цифри після абревіатури показують внутрішній обсяг. Якщо вам потрібно не тільки охолодження, але і заморозка продуктів, зверніть увагу на низькотемпературні моделі. У них можуть підтримуватися температура -20 градусів Цельсія і нижче. Тим, кого цікавлять холодильні камери в Рязані тільки для зберігання продуктів, рекомендуємо вибрати середньотемпературні моделі. У них підтримується терморежим від 0 до + 8 градусів Цельсія.

Переваги та застосування обладнання


До переваг обладнання торгової марки «Полаір» відносяться:

  • якісна ізоляція,
  • ідеальна герметичність, завдяки чому вони можуть встановлюватися навіть поза приміщеннями;
  • простота установки.
  • Запуск обладнання в експлуатацію виконується вже через кілька годин після початку настановних робіт;
  • широкий спектр конструктивних варіантів — з одним або декількома відсіками, різною величиною відсіків, з орними або розсувними дверима — виступами, перегородками;
  • можливість розширення габаритів вже експлуатуються камер — за рахунок збільшення додаткових модулів.


Якщо хочете купити холодильну камеру «Полаір», Ласкаво просимо в компанію. Тут ви можете замовити обладнання з різними варіантами панелей — зі сталевою обшивкою з полімерним покриттям, з нержавіючої сталі або скляні. Фахівці підберуть рішення для зберігання харчових продуктів, а також біфідобактерій, алкогольної продукції, фармацевтичних препаратів, квітів і виробів з хутра.