Продукти, багаті антиоксидантами

1781

Зміст:

  • Що таке оксиданти і антиоксиданти?
  • Продукти з високим вмістом антиоксидантів
  • Як вживати?
  • Про антиоксидантах напевно чув кожен і не раз. Це поняття вживають у контексті корисних способів омолодження організму і запобігання передчасного старіння. Однак мало хто розуміє, що це насправді означає.Продукти, багаті антиоксидантами, запобігають окислення клітин

    Що таке оксиданти і антиоксиданти?

    Щоб дати визначення антиоксидантам, потрібно зрозуміти, що таке оксиданти.

    Так називають речовини, які провокують окислювальні процеси в організмі і можуть бути причиною розвитку онкологічних і серцево-судинних захворювань. Вільні радикали, або оксиданти, виробляє організм під впливом несприятливих факторів – стресів, куріння, алкоголю, ультрафіолетового випромінювання, радіації, несприятливого навколишнього середовища. Для нейтралізації дії вільних радикалів організм потребує надходження антиоксидантів — речовин, які захищають клітини від окислення.

    Продукти харчування містять різну кількість антиоксидантів. Визначити рівень вмісту корисних речовин та їх здатність боротися з вільними радикалами вченим допомагають спеціальні тести.

    Продукти з високим вмістом антиоксидантів

    Список продуктів з високим вмістом антиоксидантів дозволить скласти правильний раціон людям з різними смаковими пристрастями. У список входять:

  • Ягоди. У них міститься багато вітамінів А, С, Е, К і амінокислот.
  • Шпинат і брокколі. Зелені овочі потрібно вживати якомога частіше. У них багато вітамінів, кальцію, магнію і калію.
  • Горіхи. Особливо багаті Антиоксидантами волоські горіхи, фундук і пекан. Інші плоди теж не потрібно виключати з раціону, якщо немає алергічної реакції.
  • Яйця. Природні антиоксиданти в жовтках яєць відмінно засвоюються організмом завдяки вмісту жиру в цьому продукті.
  • Моркву. Каротин, важливий для здоров’я очей, м’язової системи. Вживання коренеплоду зменшує ризик утворення ракових клітин.
  • Буряк. Дуже корисний коренеплід з високим вмістом клітковини, яка сприяє очищенню кишечника від шлаків і токсинів.
  • Бобові. Багаті антиоксидантами. У гороху, сої, сочевиці міститься кемпферол, який відомий потужним протипухлинним ефектом.
  • Артишоки. В цих овочах міститься високий рівень антиоксидантів, зокрема хлорогенової кислоти. Вона здатна знижувати ризик розвитку раку, діабету і серцево-судинних захворювань.
  • Йогурт. Мова йде тільки про натуральному домашньому йогурті. У ньому міститься багато вітаміну B2, який сприяє засвоєнню вітаміну В6 і фолієвої кислоти.
  • Всі ці продукти харчування сприяють поліпшенню самопочуття, підвищують опірність організму інфекціям. За рахунок достатнього надходження антиоксидантів в організм, не тільки запобігають ушкодження кліток, але і прискорюють процес їх відновлення. Тому ніколи не пізно переглянути раціон.

    Як вживати?

    продукты питанияПродукти харчування з вмістом антиоксидантів

    Для нормальної роботи організму не потрібно включати в меню продукти, багаті антиоксидантами. Організму достатньо отримувати певну порцію корисних вітамінів і мікроелементів в день, щоб повноцінно працювати і чинити опір процесам окислення.

    Норми вживання вітамінів в добу:

    • 0,1 мг вітаміну С (курцям потрібно збільшити цю кількість вдвічі);
    • 8-11 мг цинку (вегетаріанцям важливо отримувати на 2 мг більше цинку, ніж людям, які їдять продукти тваринного походження);
    • 55 мкг селену;
    • 15 мг вітаміну Е — незамінний для судин і підтримання їх еластичності;
    • 5-10 мг вітаміну А.

    Перенасичення вітамінами і мікроелементами шкідливо, як і дефіцит антиоксидантів. Важливо підібрати таку схему харчування, яка дозволить отримувати добову норму корисних речовин. Самостійно впоратися з складанням меню для насичення організму складно, тому краще звернутися за консультацією до дієтологів.

    Читайте також: продукти підвищують тиск

    Холодильні камери Polair-оптимальне рішення для вашого підприємства

    Polair морозильная камера: Доступ с вашего IP-адреса временно ограничен —  Авито - ТеплоЭнергоРемонт


    Холодильні камери вважаються найбільш економічним способом зберігання продуктів, що вимагають спеціальних умов утримання. Тому замість традиційної шафи-холодильника багато компаній вважають за краще купити промислову холодильну камеру. Особливо популярно таке рішення для великих промислових підприємств, де потрібне охолодження великої кількості продуктів. Більше інформації про холодильне обладнання читайте за посиланням https://polair.com.ua/kamery-holodilnye/.

    Компанія пропонує камери для охолодження і заморозки торгової марки Polair. Тут представлено обладнання для різних потреб, готові підібрати варіанти для невеликих кімнат і приміщень великих габаритів. Ви можете замовити за вигідною ціною холодильні камери різного об’єму і конфігурації, з різною товщиною стінок.

    Особливості обладнання

    Дане обладнання являє собою модульні системи, виготовлені з сендвіч-панелей з пінополіуретановим наповнювачем. В процесі складання панелі з’єднуються між собою по системі «шип-паз». Потрібний терморежим створюється всередині камери спеціальної холодильної установкою-моноблоком, спліт-системою або інший. Завдання камери-утримати температуру в заданих параметрах.

    Як правильно вибрати камери для охолодження? Слід враховувати параметри приміщення і кількість продуктів. Для маленьких компаній підходять моделі КХН-2,94, КХН-4,41. Для середнього і великого бізнесу-КХН-8,81, КХН-11,02 та інші. Маркування КХН означає»камери холодильні низькотемпературні». Цифри після абревіатури показують внутрішній обсяг. Якщо вам потрібно не тільки охолодження, але і заморозка продуктів, зверніть увагу на низькотемпературні моделі. У них можуть підтримуватися температура -20 градусів Цельсія і нижче. Тим, кого цікавлять холодильні камери в Рязані тільки для зберігання продуктів, рекомендуємо вибрати середньотемпературні моделі. У них підтримується терморежим від 0 до + 8 градусів Цельсія.

    Переваги та застосування обладнання


    До переваг обладнання торгової марки «Полаір» відносяться:

    • якісна ізоляція,
    • ідеальна герметичність, завдяки чому вони можуть встановлюватися навіть поза приміщеннями;
    • простота установки.
    • Запуск обладнання в експлуатацію виконується вже через кілька годин після початку настановних робіт;
    • широкий спектр конструктивних варіантів — з одним або декількома відсіками, різною величиною відсіків, з орними або розсувними дверима — виступами, перегородками;
    • можливість розширення габаритів вже експлуатуються камер — за рахунок збільшення додаткових модулів.


    Якщо хочете купити холодильну камеру «Полаір», Ласкаво просимо в компанію. Тут ви можете замовити обладнання з різними варіантами панелей — зі сталевою обшивкою з полімерним покриттям, з нержавіючої сталі або скляні. Фахівці підберуть рішення для зберігання харчових продуктів, а також біфідобактерій, алкогольної продукції, фармацевтичних препаратів, квітів і виробів з хутра.