Стоп! Лікар-косметолог перерахував заборонені продукти при акне і чорних точках

541

Ви помічали на своїй шкірі чорні крапки і ознаки акне? Швидше за все, багато хто зараз засмучено похитають головою так. Це починається в підлітковому періоді, коли організм активно виробляє стероїдні гормони, що стимулюють роботу сальних залоз. Це і призводить до акне і чорним точкам.

Читайте також:Простіше не буває: експерт поділився рецептом пілінгу проти зморшок і чорних крапок

І молоді матусі часом страждають від проблем зі шкірою. Частіше це T-зона, плечі, груди і спина, так як там найбільше сальних залоз. Лікар-косметолог Лола Бойкова зазначає, що вирішення проблеми має бути комплексним:

Не тільки косметичні засоби, але і здорова їжа і режим дня. Все це теж впливає на гормональний фон

…і пропонує змінити підхід до харчування.

Поєднання гормональних стрибків з неправильним харчуванням призводить до занадто жирної або дуже сухій шкірі, до безперервним прищів та інших неприємних проявів гормональної активності на шкірі, пояснює доктор і перераховує, що може допомогти.

Строго не можна всі молочні продукти. Якщо через 1-2 місяці після виключення молочки поліпшення не настає, то виключаємо:

  • глютен (продукти з пшениці, жита, ячменю – хліб, макарони, випічка, сухарики, перлова крупа, булгур, полба, спельта, камут, кускус);
  • кава, алкоголь;
  • цукор і все підсолоджувачі;
  • фруктоза більше 30 г за добу.
© Instagram @adelinoshka, @vguscha, @pastabarkostroma, @moloko_skoryakino, @lifefreegluten

Обов’язково кожний прийом їжі вживання правильних жирів, вони потрібні на побудову гормонів. Наприклад, вранці — 10 г вершкового масла та/або яйця, бажано домашні. На обід шматочок сала. На вечерю оливкову олію в салат.

Бажано їсти 1г білка на 1кг маси тіла. Тобто якщо я важу 70 кг, то має на добу є 70 г чистого білка, а це як мінімум 3 яйця вранці + шматочок риби 30-50 м, на обід або котлета відбивна і на вечерю порція риби або морепродуктів.

А ви задоволені станом вашої шкіри?

Фото на анонс: Depositphotos