Чи можна займатися сексом кожен день: користь і шкода

1530

Зміст:

  • Знімаємо напругу
  • Зміцнюємо імунітет
  • Здорове серце
  • Хороша форма
  • Зменшується больовий синдром
  • Здорова простата
  • Ви стаєте ближче
  • Вагітність
  • Різноманітність
  • Молодість
  • Питання про те, чи можна займатися сексом щодня, хвилює більшу частину дорослого населення земної кулі. Зазнавши одного разу справжнє задоволення від інтимних пестощів, відмовитися від них вже неможливо. Разом з тим, є пари, в яких заняття любов’ю — це ціла подія, яка відбувається раз на півроку.Вчені з’ясували можна займатися сексом щодня

    Знімаємо напругу

    Дослідження в цій області показали, що станеться, якщо регулярно займатися сексом. Емоційне навантаження на нервову систему знімається, нормалізується артеріальний тиск. Людина стає спокійним, впевненим у собі, щасливим, ставиться до оточуючих терпиміше. Зайнявшись любов’ю після важкого трудового дня, ви відчуваєте приємне розслаблення, умиротворення. Заснути теж стає набагато простіше. Щоденний секс сприяє вивільненню естрону і кортизолу, які позитивно впливають на когнітивні функції та допомагають розвивати творче мислення.

    Зміцнюємо імунітет

    Американські вчені впевнені, що ведучи регулярне статеве життя, людина підтримує і зміцнює своє здоров’я. Повноцінний секс раз на тиждень провокує вироблення антитіл, які захищають організм людини від інфекцій і простудних захворювань. Якщо статевий акт відбувається частіше, то й імунітет стає міцнішою.

    Здорове серце

    Як відомо, серце – це м’яз, яка потребує постійної тренуванні. Вчені задалися питанням, що буде, якщо приділяти час сексу два рази в тиждень, і з’ясували, що в результаті знизиться ризик розвитку серцевого нападу на 50%.

    Хороша форма

    За 20 хвилин активного сексу ми спалюємо близько 200 кКал. Під час оргазму м’язи починають активно скорочуватися і поглинають ще близько 300 кКал. В сумі це дає непоганий результат. Такий же можна отримати від пробіжки або занять на велотренажері протягом півгодини. Останній варіант, звичайно, не викличе у вас такої бурі емоцій.

    Під час статевого акту у жінки задіюються м’язи тазового дна. Зміцнення їх дуже важливо для здоров’я. Насамперед, це допомагає при вагітності і в процесі пологів. У більш солідному віці міцні м’язи в цій області не дадуть розвинутися нетримання та інших неприємних недуг.

    Зменшується больовий синдром

    Під час занять любов’ю активно виділяються ендорфіни. Вони знімають практично будь-який біль. Якщо у вас розболівся зуб, то сміливо називайте свою половинку в спальню. Знаменита жіноча відмовка про головного болю більше не спрацює.

    польза и вредКористь і шкода щоденного сексу

    Здорова простата

    Чоловік, який вчиняє від 13 до 20 еякуляцій в місяць, знижує ймовірність розвитку раку простати на 14%. Для більш активних коханців цей показник досягає 33%.

    Ви стаєте ближче

    Займаючись сексом часто, партнери стають дуже близькі. Вони поступово вивчають один одного, знають про ерогенні зони і вміють доставляти задоволення. В результаті, в парі виникають довіру і ніжність. Активних коханців завжди впізнаєш в натовпі за щасливим особам і особливому погляду.

    Вагітність

    Статеве життя тісно пов’язана з народженням дітей. Для зачаття парі рекомендують займатися сексом якомога частіше. Але в даному випадку доведеться робити це трохи рідше, а саме раз в три дні. Вся справа в сперматозоїдах. Щоб поповнити їх запаси, організму потрібен час.

    Різноманітність

    Займатися любов’ю щодня в одній і тій же позі швидко набридає. Тому парам доводиться проявляти фантазію. Деяких манить спробувати робити це в громадських місцях, іншим достатньо і кухонного столу. Зацікавлені люди завжди знайдуть, чим вразити свого партнера.

    Молодість

    Багаторічні спостереження змусили вчених зробити висновок, що люди, що регулярно займаються сексом, виглядають значно молодше своїх років. Це явище можна назвати приємним бонусом до всього вищесказаного.

    Користь і шкода регулярних інтимних відносин вивчаються не один рік. Як ми вже з’ясували, здоров’ю секс ніяк не шкодить. Причини, за якими люди відмовляються від щоденного сексу, носять психологічний характер.

  • Послаблюються відчуття. Після довгого розставання між закоханими розпалюється пристрасть з надзвичайною силою. Якщо вони ділять ліжко кожен день, то відбувається все в точності до навпаки.
  • Стає нудно. Якщо партнери не бажають проявляти фантазію, то рано чи пізно близькість набридне і перетвориться на рутину.
  • Розлад відносин. Буває часто, що в парі тільки одному необхідний щоденний секс. Другий партнер підлаштовується під нього. Таке становище призводить до образ, сварок. Без щирого діалогу не обійтися. В іншому випадку, закоханим доведеться розлучитися.
  • Гармонійні відносини будуються на довірі, любові, взаєморозуміння. Секс не повинен бути для них основою. З його допомогою закохані висловлюють свої почуття. Правильний, розумний підхід до інтимного життя гарантує вам здоров’я, довголіття, стабільну психіку.

    Читайте в наступній статті: секс при місячних