Який корм потрібен цуценятам

1-25-2021

Щеня-це не просто мила маленька собачка, це зростаючий живий організм, який вимагає певного догляду і турботи. На чому особливо варто зациклити свою увагу? Звичайно ж, на харчуванні, адже від цього залежить повноцінний розвиток цуценя і його здоров’я становлення в дорослу, міцну і щасливу собаку. Як же правильно годувати малюка і який корм вважається кращим? Більш докладно дізнайтеся за посиланням https://petslike.net/category/sobaki/goduvannia обирайте краще для свого улюбленця.

Основною їжею більшості цуценят, звичайно ж, вважається молоко матері. Без цього складно обійтися, так як тільки молоко матері дасть все потрібне для правильного розвитку, і тільки завдяки цьому не виникне проблем з кишечником при зростанні собаки. Звичайно ж, і тут є свої нюанси. Цуценят таких порід як йорк або шпіц починають годувати пізніше, ніж цуценят інших порід. Досягнувши місячного віку, їм можна вже дати спробувати м’ясо або ж якісний корм, призначений цуценятам. А потім саме таке харчування стане основною їжею в меню цуценя і харчуванні дорослого пса.

Цуценятку слід давати більш легке м’ясо. Так як організм маленького вихованця не завжди може засвоїти білок, тому перші місяці рекомендується його варити. Але потрібно пам’ятати, що в будь-якому віці основну користь принесе саме годування сирим необробленим м’ясом. А щоб запобігти можливості захворювання вашого вихованця деякими з інфекційних хвороб, при покупці варто вибирати більш свіжі продукти, що пройшли належний контроль на якість. Ще рекомендовано давати м’ясо, що пройшло один раз повну заморозку або ж обдане окропом.

Сухий корм і вік вихованця

Головними відмінностями кормів, які дають собакам перших днів життя і дорослої, є великий вміст калорій і їх концентрація. У консервах для цуценят присутня більша кількість білків, кальцію та інших елементів. Його склад максимально відповідає запитам для повного насичення зростаючого організму цуценя.

У процесі годування дорослого собаки вже не потрібна велика кількість білка, і в разі передозування можуть надалі виникнути проблеми з внутрішніми органами. Так зайвий вміст кальцію в харчуванні може шкідливо вплинути і стати причиною появи каменів в сечовому міхурі. А перенасичення фосфору призведе до зміни структури кісток.

Що буде якщо годувати цуценя їжею, призначеної для дорослого собаки? Від пари разів змін ми ніяких не виявимо. А ось постійне годування малюка даними кормами неодмінно позначиться на його зовнішності і поведінці. Ваш малюк не насититися, так як при прийомі дорослої їжі не буде отримувати необхідні йому білки і вуглеводи, а відсутність вітамінів позначиться на тьмяною вовни вашого вихованця, слабкістю скелета і і млявістю в поведінці.

Порції для цуценя

Для визначення обсягу порцій для годування потрібно розглядати калорійність обраного вами сухого корму. Наступним фактором, який потрібно знати, є вага вашого вихованця:

  • Якщо ваш щеня великої породи і важить більше 35 кг, рекомендовано давати 400-600 грамів корму;
  • Малюкам, які мають середню вагу (близько 15-35 кілограм), необхідно давати в середньому 300-400 грам;
  • А ось мініатюрним собачкам, які мають вагу, що не перевищує 15 кілограм, варто давати корми в діапазоні 150-300 грам.

Щоб нагодувати свого вихованця, необхідно буде розділити належну йому порцію корму на кількість годувань в день. Для зручності рекомендується мати під рукою кухонні ваги, за допомогою яких можна точно відміряти необхідну дозу для годування, в деяких пачках з сухими кормами присутні мірні стаканчики. Якщо вони відсутні, доведеться розраховувати порцію приблизно, статистика говорить, що 100 грамів сухого корму — це приблизно дві або три столові ложки або ж половина склянки.

Який же корм вибрати? Для цуценя відмінно підійдуть корми супер преміум і преміум класу.