Як вибирати мусульманські чотки

5-17-2021

Щоб замовити чотки ручної роботи необхідно враховувати релігійні переконання, як власні, так і того, кому даний презент призначається.

Проживаючи в державі, де дуже тісно переплітаються всесвітні релігії, ми занурюємося в казковий світ, в якому голоси віри співають у співзвуччя, але голос ісламу завжди буде цікавити нас своєю незвіданістю і таїнством. І абсолютно все одно, де ми перебуваємо на прогулянці, на роботі або п’ємо каву, в якомусь затишному кафе. Все частіше ми вдихаємо частинки далекого сходу, так само ми стикаємося з чудовою архітектурою храмів, тонким плетінням на сторінках корану. Часто руки людей обвиває неймовірно красива прикраса-мусульманські чотки. Про призначення та особливості цього особливого аксесуара дізнавайтеся докладніше за посиланням мусульманские четки купить

Особливості мусульманських чоток

Чотки включають в себе цілий ряд намистин, зерен, які нанизаний на нитку. Нитка об’єднує їх в єдине, утворюючи кільце, яке ділиться на 3 частини. На краях нитки видно доповнення, вони пухнасті. У класичні мусульманські чотки входять дев’яносто дев’ять бус, це число не просте, саме така кількість імен аллаха. Найчастіше зустрічаються чотки, що складаються з одинадцяти або тридцяти трьох намистин, які поділяються привілеєм. Дані чотки вважають традиційними. Дуже цікавим фактом є, те, що всі намистини діляться на одне і теж число – 11. Це через те, що сама молитва складається з одинадцяти частин.

Але чи правда, що це прикраса?

З першого погляду можна подумати, що ряди красивих кульок, є прикрасою, але це не так. Історія чоток сталася ще тисячу років тому. Основна функція такого виробу-ритуальна. Коли людина перебирає пальцями, у неї створюється гарний настрій, також налагоджується духовний стан. Також такий винахід робить гарний вплив на здоров’я не тільки для рук, але і для організму в цілому. Чотки можуть відновити моторику пальців після різних травм, також позбавити людину від болю, стабілізувати тиск. Це справжня знахідка для тих людей, які дуже чутливі до погоди. Це модний аксесуар для кожної віруючої людини.

Перебираючи чотки в руках, організм починає засвоювати всі необхідні речовини, мікроелементи, які дають йому мікрочастинки матеріалу, з якого зроблені чотки.

Безсумнівно, такий виріб, є іскрою віри, енергії, здоров’я на кінчиках наших пальцях.

Правила дарування

Мусульманські чотки стануть відмінним подарунком для рідних і близьких. Справжні і за хорошою ціною чотки можна придбати на нашому сайті. Тут великий вибір виробів ручної роботи, які виготовляють з натуральних матеріалів таких як: дерево, золото, гірські породи, шкіра, бивня мамонта.

Купуючи мусульманські чотки в якості подарунка, важливо дотримуватися три золотих правила.

1. Відповідність релігійним переконанням, якщо число намистин на чотках ділиться на 11-це мусульманські варіанти і дарувати їх православним людям не можна.

2. Важливий матеріал з яких зроблені чотки, перевагу слід віддавати вишуканим і дорогим варіантам з драг. Металів, інкрустованих камінням. Дешеві чотки в якості прикраси у мусульман використовуються вкрай рідко.

3. Пильну увагу приділіть символіці зображень, уникайте тематичних малюнків, які не мають відношення до мусульманських традицій.

Завжди краще замовити мусульманські чотки, ніж вибрати з наявного асортименту. Оскільки кожен виріб повинен відповідати традиціям, бути виконаний відповідно до харизмою, уподобаннями, переконаннями людини.