Як вибрати скейт-основні критерії та поради

3-26-2020


Скейтбординг-видовищний і екстремальний вид спорту, який прибув до нас з самого серця Каліфорнії. За століття існування, він встиг перетворитися з повсякденного розваги в справжню субкультуру з певним способом життя, стилем одягу і перевагою в музиці. У наші дні, цей унікальний вид спорту все ще продовжує набирати обертів і закохує в себе досвідчених екстремалів. Шукаєте скейт — мершій звертайтеся за посиланням купити скейт , вас порадує величезний вибір варіантів.

Як вибрати скейтборд?
Хороший скейт не завжди продається цілком. Досвідченому спортсмену буде краще зібрати комплектацію під себе, грунтуючись на стилі катання і індивідуальних перевагах. Для початку, давайте вивчимо конструкцію скейтборду. Кожна складова має велике значення і відіграє певну роль:

Дека. Це власне сама дошка скейтборду. Її виготовляють з декількох шарів деревини, проклеєних між собою. Чим вище якість клею, тим відповідно вище і зносостійкість. В основному деки розрізняються за розмірами: довжині, ширині і конкейву (бічні загини). При індивідуальному підборі, ці параметри полегшують виконання трюків і фінтів. На вузькій деці простіше розвивати високу швидкість і маневрувати, а широка (не менше 8 дюймів) відмінно підійде для рампи і скейтпарку. При підборі деки, звертайте увагу на зчіплюючу стрічку (шкурка або гриптейп). Самоклеюча Наждачна прокладка на поверхні дошки повинна бути якісною, щоб забезпечувати надійне зчеплення з взуттям.

Підвіски або траки. Перевернувши скейт, можна побачити прикручені підвіски (траки). Вони розрізняються за вагою і міцності металу. Міцна, важка сталь більш надійна, однак, легкий алюміній дозволяє здійснювати високі стрибки і проробляти складні трюки. Тому тут важливо зробити вибір підвіски, грунтуючись на стилі катання і досвіді. Якщо ви збираєте дошку самостійно, обов’язково поставте Додаткові підкладки під траки. Вони гасять вібрацію від катання по поганій дорозі і захищають колеса від пошкодження.

Колеса і підшипники. Найважливішим елементом конструкції є поліуретанові колеса. Вони розрізняються за розміром, дизайном і жорсткості. Чим більш агресивний стиль катання, тим жорсткіші ролики варто вибирати. Наприклад, для простого пересування достатня маркування жорсткості — 70а. Для трюків і рампи відмінно підійде 95А-100А, така ж жорсткість рекомендується і початківцям скейтерам. Що ж стосується розмірів, то він підбирається по ширині деки. Є середній універсальний показник — 52-54 мм.тільки під час подальшої практики буде зрозуміло, який саме розмір коліс вам найбільш зручний. Важливим конструктивним елементом скейтборду також є підшипники, якість і швидкість яких оцінюється за певною шкалою ABEC. Чим вище показник, тим швидше обертаються колеса. Достатній рівень рейтингу для будь-якого стилю-3, 5 або 7.
Трохи важливих порад

Вибір скейтборду-заняття непросте, але захоплююче. Якщо ви тільки починаєте пізнавати цей унікальний спорт, кращим вибором буде компліт (готова збірка). Через деякий час, коли з бажаним стилем їзди стане все більш виразно, можна починати комплектувати його під себе. Не варто забувати і той відомий факт, що скейти потрібно купувати тільки в спеціалізованих магазинах. Саме там забезпечують гідний вибір професійних моделей, відмінних дизайнів і якісного спортивного інструменту.