Як оцінюються діаманти

3-24-2020

Дизайнерські каблучки з діамантами-вибір тих людей, які хочуть здивувати другу половину і вручити воістину незабутній ексклюзивний подарунок. Незалежно від приводу, будь то заручини, день народження або річниця знайомства – кожна дівчина оцінить по достоїнству кільце з великим діамантом. Наш інтернет-магазин пропонує багатий вибір стильних прикрас для будь-якого випадку: розкішні персні з білого золота і платини вищої проби, витончені підвіски і витончені сережки. Ви можете зробити виріб самостійно, або проконсультуватися з менеджерами – ми допоможемо підібрати ідеальний варіант з урахуванням ваших побажань. Вам лишилося лише звернутися за посиланням купить золотое кольцо с бриллиантом .

Розбираємося в характеристиках діаманта по системі 4С діамант
При всьому блиску і пишності діамантів, їм теж необхідні неупереджені критерії оцінки. І вони існують. Експертна оцінка проводиться на підставі нормативів системи «4c», назва якої вказує, що таких параметрів чотири.

СИСТЕМА 4C: CARAT WEIGHT, COLOUR, CLARITY, CUT
Кожен в англійській мові починається з єдиної літери «C»: carat weight, colour, clarity, cut. в українському перекладі — вага діаманта, колір, чистота і огранювання.

Параметри оцінки
Будь-який оброблений алмаз, виставлений на продаж, проходить перевірку за цими показниками. За її результатами встановлюється об’єктивна вартість каменю.

Дорогоцінні карати
У ювелірів свої відносини з вагою. Вони користуються професійною величиною-каратом, рівним 0,2 грама. Саме стільки важило 1 зернятко з дерева карат. Через тисячоліття карат як і раніше залишається еталоном вимірювання ваги дорогоцінних каменів.

За вагою розрізняють 3 групи діамантів: дрібні-маса не перевищує 0,29 карата;
середні-важать 0,3-0,99 карата;
великі-ваговий показник більше 1 карата.
розміри діамантів
При оцінці ваги кристала застосовують правило Таверньє, згідно з яким ціна конкретного каменю дорівнює добутку квадрата його маси на базову вартість діамантового карата. Вартість зростає в геометричній прогресії: діамант в 2 карата при рівності інших умов коштує в 3 рази дорожче 1-каратного, Ціна ж трехкаратніка збільшується в 10 разів.

Продаж діамантів вагою понад 6 карат зазвичай відбувається на аукціонах. Камінню масивніше 25 карат традиційно присвоюють власні імена.

Колірні градації
У коморах природи знаходять алмази самих різних забарвлень, навіть чорні. Відповідно, різні відтінки мають і межі діамантів. Ювеліри поділяють все це різноманіття на 2 групи:

традиційну, або кейп-включає в себе безбарвні (найцінніші) і діаманти жовтих відтінків;
фантазійну-об’єднує камені блакитних, синіх, зелених, рожевих, червоних та інших тонів.
кольорові діаманти
При оцінці фахівці користуються шкалою кольору діамантів, що визначає ступінь насиченості відтінку.

Чистота
Оцінку каменю на чистоту проводять за допомогою лупи з 10-кратним збільшенням. В ході процедури враховується розмір і колір всіх наявних дефектів як на поверхні, так і всередині діаманта. У цій якості можуть виступати тріщини, чужорідні вкраплення, повітряні бульбашки. Шкала чистоти включає 12 градацій. Чим менше значення індексу, тим чистіше діамант, а значить, і цінніше. Цифрою » 1 » позначається ідеальна чистота каменю.

чистота діамантів
Клас обробки
огранювання діаманта
Огранювання-найважливіша діамантова характеристика. Вона має чимало різновидів: круглу « «смарагд», «принцеса», «маркіз», «серце», «груша» і т.д. однак головний показник оцінки – не конфігурація, а якість гранування. Вивірені пропорції, симетрія, ідеальна полірування ‒ це те, що дає повною мірою виявити всю красу головного ювелірного каменю, блиск і неповторну гру світла.

Бездоганну огранювання система «4с «визначає терміном» Very Good«, більш низька якість ‒ маркуваннями» Good«,» Fair «і»Poor».