До якого віку дітям можна носити підгузник?

1143

«Ви ще в підгузку?» — часом бабусі або «доброзичливці» дивуються, коли бачать малюка в ньому. І тут, зрозуміло, починаються історії про мамочках, діти яких вже буквально з ніжного віку уміли користуватися горщиком.

Читайте також:Милі, зручні і функціональні: 30 моделей дитячих горщиків

Матерів, які ще не вміють парирувати порадників, подібні розмови засмучують. Звідси і з’являються в Мережі ось такі питання.

«Ми ніяк не можемо доньку привчити до горщика. Нам майже 1,8, люди дивляться і обурюються Як же так?». А мене це просто бісить, — емоційно пише Ekaterina.

Матусі зі стажем порадив подрузі ігнорувати поради і обурені звернення з цього приводу. «Це ваша дитина, тому лише вам вирішувати», — звучало лейтмотивом.

Також матері висловлювалися про те, що немає стандарту, за яким дітям потрібно до того чи іншого віку перестати носити підгузки. Малюки різні, кожен зі своїм характером і звичками. Звідси і вік привчання до горщика відрізняється. Матуся з ніком в Мережі Светик, приміром, довіряє думку фахівців:

Взагалі психологи вважають, що дитина починає чітко контролювати свої потреби ближче до 2 років. Хтось раніше, хтось пізніше, але до 2,5 в нормі дитина повинна сам ходити на горщик.

Коли дитина буде готовий. Я не бачила жодного сенсу насильно привчати. Просто одного разу вранці в 2,5 року, син прокинувся і сів на горщик, після робив це постійно без єдиного промаху… Без нервів і істерик, — поділилася своїм досвідом Юлія.

Розповіли про процес і віці відлучення дітей від підгузників і інші матері:

Мій тільки в 2,5 почав на горщик ходити, тоді і перестала одягати його на прогулянку. Вдень теж спить без нього, а ось на ніч поки ще ніяк. Мені взагалі все одно було, що там хтось з цього приводу думає. І вам раджу не звертати увагу (Людмила)

Не слухайте нікого! У всіх по-різному. Дівчатка зазвичай швидше розуміють. Сина в 2 роки почала привчати (Tass)

Зі старшим без підгузника гуляли з 1,5, літо було. А сам став проситися в 1,11. Але на ніч одягала до 2,2, хоча з 2 вже частіше прокидався сухим (Катя)

У мене були до 2 років. У два роки вони самі зрозуміли, що є горщик і для чого він потрібен. Так лінива, зате я потім не задавалася питанням, як почистити дивани килими та інше (Віра)

Як вам зручно, а найголовніше, коли дитина сама цього захоче. Ось моя в 1,9 початку раптово сама ходити на горщик, а в 2 раптово перестала. Я її не чіпаю, бо змушувати сенсу немає, взагалі всі бажання відпаде надовго (Дарина)

А що ви порадите матусі в цій історії з отучением від підгузників?

Всі фото: Depositphotos