Що робити батькам, якщо дитина-ласуна пригостили цукерками?

539

У своїй більшості діти завжди радіють леденцам на паличці, красивим пряників та інших солодощів. Якщо у малюка немає алергії на них, а мама дозволяє це є, стоїть завдання: як зробити так, щоб солодкий запас не був знищений відразу ж?

Це можливо! Але потрібно ввести в сім’ї кілька корисних правил. Як, докладно розповідає фахівець з правильного харчування і багатодітна мама Олена Павленко.

Не прибирайте різко солодощі від дитини. Дайте словами і поведінкою зрозуміти дитині (і дарувальнику подарунка), що солодкого є місце у вашому харчуванні, але є і правила, які обійти не вийде. Це важливо для загального спокою, — пояснює Олена Павленко і робить важливе зауваження. — Якщо є обмеження із-за алергії, заздалегідь обговоріть з гостями, що можна і не можна приносити в ваш дім.

Відразу обговоріть з дитиною, коли і скільки він буде їсти ці солодощі. Скажіть, що порцію солодкого дитина зможе з’їсти на десерт сьогодні, а інше — коли їсте десерт за планом протягом тижня.

Читайте також:Мамин досвід: з якого віку дітям можна їсти солодощі?

Десерт у вас на столі буває регулярно і заплановано? Якщо ще це не зробили — визначитеся самі, які правила про солодке у вашій родині? Як часто ви його їсте? Разом або тільки дитина, потрібно йому з вами ділитися чи ні? У всіх сім’ях по-різному. Якщо це торт, який складно розтягнути надовго через термін придатності — що ж, підключайте всю сім’ю. Але більшість подарованих солодощів зберігаються не 1 день, їх можна розтягнути на кілька разів.

Будьте готові багато разів відповідати дитині, коли і як він отримає солодке. Важливо щоразу спокійно відповідати: «Так, ти зможеш з’їсти це печиво тоді-то. Ніхто інший його не візьме.

Читайте також:Порада дня: даруйте дітям емоції, а не цукерки

Підводячи підсумок темі появи так званих позапланових солодощів, спеціаліст пояснює, що послідовна поведінка з боку батьків закріплює у свідомості дитини важливу думку:

Є певний час, коли ми їмо солодке, воно регулярно і передбачувано, і у нас є такі правила.

А які у вашій родині правила щодо солодкого?

Всі фото: Depositphotos