Батіг чи пряник: Галина Юдашкіна розповіла про різницю у вихованні дітей в Китаї і в Росії

708

Чарівна Галина Юдашкіна — не тільки успішна бізнес-вумен, але і щаслива дружина і мама двох синів, 3-річного Анатолія і однорічного Аркадія. Нагадаємо, що в червні 2015 року вона вийшла заміж за бізнесмена Петра Максакова: розкішне весілля зібрала безліч знаменитих гостей і пройшла в Гостинному дворі. Весільне торжество вів Микола Басков, а шикарне плаття для нареченої створив її батько — Валентин Юдашкін.

Нещодавно у своєму особистому блозі Галина написала, що вони з родиною – чоловіком та синами переїхали в Гонконг на довгий час. Галина показала, як проходив їх переліт, виклала відео з аеропорту, на якому видно, наскільки багато речей вони везуть з собою, а також показала нову квартиру. Трохи пізніше вона разом з хлопцями і мамою – Мариною Юдашкиной – вирушила на екскурсію в Гонконгський музей науки. Оригінальність цього музею полягає в тому, що всі інтерактивні експонати, а це значить, їх можна чіпати і навіть ставити над ними міні-експерименти, відчувши себе великою дитиною в чотириповерховій будівлі.

Гортайте, щоб подивитися, як пройшла їх екскурсія!

View this post on Instagram

A post shared by Baby Stories (@babystories2019) on Aug 30, 2019 at 5:05am PDT

А вчора на своїй сторінці Галина підняла важливу тему виховання дітей. Зіркова матуся вирішила поміркувати: чому діти в Китаї майже на все спокійно реагують, в той час як маленькі Толя і Аркаша влаштовують істерики при будь-якій зручній можливості:

За кілька тижнів тут, я чітко бачу різницю у вихованні дітей азіатських і європейських. Мої по кожному приводу на підлогу в істериці( знаю про вік 3х років, але у мене і Аркаша майстер), мої ракета яка ніколи не стоїть на місці, за кілька хвилин набридає все і швидко переключаться на інший, тут же діти можуть годинами розгадувати загадки, грати в конструктори і без крику, спокійно посидіти поки мама на шопінг.

© Instagram @marinayudashkina

Вона запропонувала шанувальникам поділитися своєю точкою зору в коментарях, задавши їм питання:

От і запитую в чому різниця виховання?Який ваш метод? Строгість або заохочення у всьому?

Читачі особистого блогу Юдашкиной жваво відреагували на цей пост, залишивши свою думку у коментарях:

Не піднімати руку на дитину, це моє правило! В Європі дитини в істериці ведуть місце без сторонніх і пояснюють як треба себе вести👍Ні разу не бачила репетує на дитину батька.

У Японії, до речі, теж дуже гучних або в істериці дітей у громадських місцях я взагалі практично не бачила. Це ремарка в бік любителів стереотипу, що «до п’яти років все дозволяють», абсолютно не правда. Виховують, і ще як, але часто навіть не власних, а суспільних (колективна свідомість) прикладом — у Японії ніде просто не прийнято бути гучним, доставляючи незручностей іншим своєю поведінкою, діти ці негласні правила вбирають і грають з ним з самого раннього віку. В будь-яких колективах (садочок, школа..) теж ці правила поведінки інтуїтивно передаються від одних іншим. Є і зворотна сторона медалі — набагато менше індивідуальності, вона не дуже заохочується, але тут вже кому що.

Золота середина) доньці 2. не дозволяю брати мій телефон і грати в ньому, не даємо особливо айпад, я не фанат того; що зараз діти поголовно чи не з 9 місяців сидять в айпад, не дивимося практично мультики. Зате багато гуляємо, читаємо, клеїмо наклейки, граємо в развивашки і тд.

До речі, в одному з інтерв’ю Юдашкіна зізналася, що вони з чоловіком — строгі батьки лише в питаннях навчання.

Ми дуже строгі батьки, якщо справа стосується навчання. В інших випадках намагаємося дітям нічого не забороняти. Впевнена, чим більше забороняти, тим сильніше їм хочеться.

© Instagram @gyudashkina

До речі, незважаючи на юний вік, Анатолій багато часу присвячує навчанню. Хлопчик чудово говорить двома мовами – англійською та російською, а також ходить в дитячий сад і на курси акторської майстерності. Крім того, його бабуся Марина Володимирівна вчить внука поводитися з інструментами. Минулого літа Толя взяв участь у будівництві будиночка на дереві для себе і братика — звичайно, під чуйним керівництвом і наглядом Марини Володимирівни.

© Instagram @marinayudashkina

А яких методів дотримуєтеся ви у вихованні дітей?

Читайте також:

  • Двоє на дорозі: Галина Юдашкіна опублікувала веселе відео з синами
  • Галина Юдашкіна показала, як допомагає бабусі на грядках її молодший син
  • Привіт з Тель-Авіва: Галина Юдашкіна з чоловіком і дітьми одяглися в стилі family look
Фото на анонс: особистий блог зірки