Доктор Комаровський розповів про небезпечні компоненти в засобах по догляду

635

Думку відомого педіатра Євгена Комаровського довіряють багато батьків, а тому його по праву можна вважати одним з найпопулярніших фахівців і теледокторов. У свою чергу, популярний він регулярно ділиться з передплатниками корисною інформацією, яка допомагає більш дбайливо ставитися до здоров’я.

Читайте також:Виробники розкажуть, з чого насправді роблять кефір, йогурти та іншу «молочку»

Цього разу доктор Комаровський розповів про небезпечні добавки, які можуть входити до складу засобів для догляду за волоссям, шкірою, а також зубами.

© Depositphotos

SLS, SLES— (sodium lauryl/laureth sulfate.

Група поверхнево-активних речовин, володіють сильними очисними, пенообразующими властивостями, дуже агресивні компоненти. Містяться в 97% миючої косметики.

Найнебезпечніші з сульфатів: sodium lauryl/laureth sulfate, ammonium lauryl sulfate, sodium dodecyl sulfate, magnesium laureth sulfate.

Це натрієві солі лаурилсульфокислоты, дуже дешеві, небезпечні та їдкі компоненти. Мабуть, одні з найбільш небезпечних компонентів, які агресивно впливають на шкіру і здоров’я в цілому.

Де застосовується SLS? Пінки і гелі для вмивання, засоби для зняття макіяжу, шампуні, рідке мило, гелі для душу, піна для ванни, зубні пасти, засоби інтимної гігієни і т. д.

Шкода SLS. Очищає окисленням поверхні. Цей процес може подразнювати шкіру, викликати свербіж, лущення, почервоніння, алергії і при тривалому застосуванні – шкірні захворювання. SLS може сприяти висушування волосся, утворення сухих, ламких і посічених кінчиків, може сприяти випаданню волосся і утворення лупи, а також захворювань шкіри.

© Depositphotos

Потрібно уважно читати склад. Намагатися вибирати косметику без цих компонентів. Звертати увагу на термін придатності, косметика з терміном придатності більше року містить агресивні консерванти, – порадив батькам доктор Комаровський.

А ви знайшли SLSи SLESна засобах гігієни, якими користуються ваші домочадці?

Читайте також:

  • Доктор Комаровський пояснив, як допомогти потерпілому від укусу комахи
  • Доктор Комаровський розповів про першої допомоги при різних типах опіків
  • Доктор Комаровський порадив, як правильно відучити дитину від соски-пустушки
Фото на анонс: © Depositphotos, Facebook.com @komarovskiynet