Кабінет, сад, дитячий і не тільки: 30 ідей для балкона

583

Все рідше зустрічаються балкони, нагадують склад непотрібних речей. І це здорово! Адже простір балкона можна використати з більшою користю.

Переглядаючи пропозиції дизайнерів, багато губляться: що ж вибрати? Для початку рекомендуємо визначитися, для яких цілей ви хочете використовувати балкон. І тільки потім продумувати дизайн-проект. А ми допоможемо вирішити обидві ці завдання! Отже…

Барна стійка

Ідеальний варіант для власників маленьких балконів і любителів мінімалізму. Все, що потрібно — замовити широке підвіконня. Або ж замінити його стільницею. Особливий шик — барні стільці або ж стилізовані під них, якщо висоти вікон недостатньо для автентичних.

© Instagram @dommoey.mechti, @krasloft24, @krista_lof

Читайте також:Маленька кухня: секрети та лайфхаки

Робочий кабінет

Для тих, хто любить помилуватися видами з вікна під час роботи, балкон — ідеальне місце для кабінету. Підійде він і тим, хто не може дозволити собі виділити цілу кімнату під робочий простір. Головне, що повинно бути на такому балконі — це, звичайно, робочий стіл і зручне крісло. Доречними стануть полиці або навісна шафа для зберігання паперів і канцелярського приладдя.

© Instagram @yutnii_podokonnik
© Instagram @dommoey.mechti, @foli.design, @okna_balkon_spb

Якщо бюджет дозволяє, балкон може стати дуже стильним робочим кабінетом. Наприклад, можна розмістити на підвіконні великий акваріум, виділивши собі куточок для медитації під час перерви.

© Instagram @uk_mosk.kzn

Майстерня

Ці ідеї надихнуть рукодільниць. Їм, як правило, важко виділити простір для своєї творчості в якій-небудь кімнаті, тому доводиться творити буквально на коліні. Якщо у вас є балкон, перетворіть його в затишну майстерню. Робоча поверхня, шафки для необхідних інструментів і матеріалів, багато світла — все це зробить заняття хобі комфортніше! До речі, балкон — відмінний куточок для художників різного віку.

© Instagram @podarki_modarki_161
© Instagram @mrs.xaxalina, @mysochihome
© Instagram @mrs.xaxalina

Читайте також:Інструкція: як пошити дитині розвиваючу книжку-шуршалку

Місце відпочинку

Багатьом подобається ідея перетворити балкон в затишний простір для всієї сім’ї, а не наділяти його корисним функціоналом. Найбільш популярні 2 варіанти:

з розкладним кріслом, канапкою або матрацом, на яких можна подрімати з книжкою

© Instagram @_dizain.interier
© Instagram @foli.design, @niart_interior
© Instagram @bstlft

з затишними кріслами і чайним столиком, щоб насолоджуватися сімейними сніданками і романтичними вечерями

© Instagram @design_decor_idea
© Instagram @portal21info, @niart_interior
© Instagram @dizainintereraremont

Балкон-сад

Не вистачає зелені в мегаполісі? Перетворіть свій балкон у райський сад! Звичайно, можна перенести туди майже всі квіти з квартири, влаштувавши справжні джунглі. Але чи розумно це? Зверніть увагу на мінімалістичні рішення.

Зелену газонну траву легко підтримувати в ідеальному стані, а її підстригання — справжня медитація. А цей запах свіжоскошеної трави!.. Жоден аромат для будинку не може його повторити на 100%

© Instagram @uk_mosk.kzn

Можна розвісити дерев’яні кашпо на стінах або продумати систему полиць для зелених вихованців. Щоб балкон-сад виглядав акуратно, радимо розміщувати домашні рослини тільки з однієї-двох стін

© Instagram @yarko_idea, @black_river_ds, @vip_balkony

Шматочок заміського будинку в межах міської квартири? Чому б і ні!

© Instagram @uk_mosk.kzn
© Instagram @vip_balkony

Ігрова для дітей

Ідеальний варіант в тому випадку, якщо балкон знаходиться в дитячій кімнаті. Утепліть, зробіть теплий пол і перетворіть його в ігровий простір для сина чи доньки! Тоді в дитячій залишиться більше місця для зон відпочинку, навчання і спортивного куточка. А якщо дітей кілька, ці ідеї — справжня знахідка для батьків.

© Instagram @elvina_pochti_petrenko
© Instagram @dsmango
© Instagram @oklandia.ru
© Instagram @oklandia.ru

Якщо дитина вже підріс, то на балкон можна перемістити його шкільний куточок. Там, як правило, достатньо світла і менше відволікаючих дитячу увагу речей. А якщо в школяра є молодший брат або сестра, таке усамітнення під час навчання йому просто необхідно!

© Instagram @bazovkin_alexey

А як виглядає ваш балкон?

Фото на анонс: Depositphotos