Наскільки ефективна дієта на томатному соку

867

Зміст:

  • Корисні властивості напою
  • Результати застосування томатного напою для зниження маси тіла
  • Види дієт для схуднення
  • Дієта на томатному соку популярна серед тих, що худнуть. Харчування розраховані на здорових пацієнтів. Монодієта знижує масу тіла до 1 кг на добу, до 5 кг за 3-14 діб.

    Корисні властивості напою

    Томати містять у собі багато вітамінів, мікроелементів і інших корисних речовин, позитивно впливають на роботу всіх органів і систем. Калорійність і глікемічний індекс продукту низький. В свіжовичавленому томатному соку кількість мікроелементів значно зростає, так як для його приготування використовують кілька плодів.

    Дієта на томатному соку дозволено тільки тим, у кого немає проблем зі здоров’ям

    Складові томатного соку:

    • Фолати – покращують імунну захист.
    • Пектини – виводять зайві жирові молекули, важкі метали, радіонукліди та інші токсичні речовини.
    • Антиоксиданти – підвищують імунітет, перешкоджають виникненню пухлинних клітин, покращують травну функцію.
    • Вітаміни В – захищають від стресів, налагоджують обмін речовин, нормалізують стан шкірного покриву.
    • Ферментні речовини – допомагають травної функції, беруть участь в метаболічних реакціях.
    • Елементи, що виробляють серотонін – покращують настрій, сприяють підвищенню лібідо.

    Вітамін А, що входить до складу соку нормалізує зорову функцію. У напої багато калію, який бере участь в роботі серцевого м’яза, підвищує імунітет, сприяє репродуктивної функції. Калій також підтримує водно-електролітний баланс і кислотно-лужну рівновагу.

    Холін попереджає накопичення жиру в печінці, покращує відходження жовчного секрету. Фітонциди нормалізують роботу кишечника. Так як в томатному соку низький індекс глікемії, його допускається використовувати пацієнтам з цукровим діабетом. Клітковина, наявна в напої, сприяє виведенню холестерину, зайвого цукру і токсичних речовин.

    Кількість калорій в напої становить 18-20 ккал на 100 г В 1 склянці соку 50 ккал. Завдяки цьому зниження ваги відбувається швидко.

    Результати застосування томатного напою для зниження маси тіла

    Дієта на томатному соку дозволяє знизити вага на 1 кг за добу. Така ефективність спостерігається тільки при монодієти. За три дні пацієнт втрачає до 5 кг.

    Якщо застосовувати інші дієтотерапії з томатним напоєм: з гречей, крабовими паличками, хлібом, швидкість ефективність дієтотерапії трохи знижується. За курсову терапію сполученої дієти худнуть скидають до 3-4 кг. При поєднанні дієти з фізичними навантаженнями результат зниження ваги складає 5 кг, як і при монодієти.

    Види дієт для схуднення

    Монодієта на томатному соку являє собою вживання томатного соку, сиру, рису, печених яблук, сухофруктів, вареного м’яса і парових котлет протягом 3-14 діб. Довше дотримуватися цього варіанту дієтотерапії не можна, так як розвивається авітаміноз. Продукти для схуднення, які включаються в раціон разом з соком, вживають у різні дні.

    Існують і інші види дієтотерапії з томатним соком. Основними з них є:

    • На рисі і соку: 4 доби. У перші добу вживають тільки томатний напій, бурий необроблений рис, на другий день – кисломолочні продукти без жиру, на третій – зелений чай, м’ясо індика варене, на четверту – сік з томатів, сир.
    • На соці і чорному хлібі: 3 доби. Вживають тільки житній хліб – 70 г, кисломолочний напій без жиру 400 мл, томатний сік 1 л, 15 г висівок.
    • На соці та яйцях – 3 доби. З’їдають 4 курячих яйця на добу і 1,2 л томатного напою, який розподіляють на весь день
    • На гречці і соці – 5 діб. Випивають 1 літр соку за день і гречану кашу на воді без солі і цукру.
    • На крабових паличках і соку: 4 доби. Вживають томатний сік, кисломолочний напій, сир, крабові палички, молоко.

    Ці варіанти дієтотерапії не слід використовувати більше 3-5 діб.

    Дієта з томатним напоєм дозволяє швидко зменшити масу тіла. Її обов’язково поєднують зі спортом. Перед проведенням дієтотерапії необхідно звернутися до лікаря, так як вона заборонена під час виношування плоду, людям з хворобами травного тракту, подагру та інших патологіях.

    Читайте в наступній статті: дієта професора федора углова