Одна мама водить дитину в садок з кашлем і моторошним нежиттю, а потім ми вболіваємо тижнями

909

Мами, чиї малюки в наступаючому навчальному році вперше підуть у дитячий сад, побоюються, що їх кровинки будуть часто хворіти. Як це зазвичай буває: 2 дні дитина ходить у дитсадок, 2 тижні хворіє. Тема дитячого здоров’я актуальна і для турботливих матерів, чиї малюки відвідують дошкільний заклад не перший рік. А все тому, що інші мами іноді призводять до групи хворіючих дітей.

Читайте також:Компенсація за дитячий сад — кому і в якому розмірі належить компенсація за оплату дитячого садка

Про свою історію, яка виявилася справжнім криком душі, розповіла Наталя:

Пішли ми в дитячий сад. Треба було ходити по 2 години, наступний тиждень повинна була бути по 4 години. В результаті проходили ми туди тиждень і захворіли, тому що одна мама водить свого дитини з кашлем і моторошним нежиттю. Сама цю картину бачила, як вона в саду з ранку її висякується.

Автор поста висловила подив і з іншого приводу – оплати дитячого садка:

Мене обурює, що платимо ми за повний місяць, а не за те, скільки часу у нас перебуває дитина в саду. Чому все так? Я хочу, щоб моя дитина адаптувався на весь день в сад до моїх пологів. Ну і мені вже самій важко, з таким живіт бігати від будинку до садка.

Для багатьох матусь в Мережі питання знаходження недолікованих і хворіючих дітей в групі дитсадочку виявився актуальним. Подруги поділилися своїм досвідом у вирішенні цього питання:

Я як бачу таку матусю, кажу виховательці. Якщо не розуміє, то завідуючої і їй кажу про міністерство охорони здоров’я… Питання вирішується швидко (Evgeniya)

Це жахливо, звичайно. Але багато чого залежить від завідуючої. В нашому саду, куди підемо, раніше була завідуюча, яка з ранку всіх дітей оглядала сама, і якщо хтось викликав підозру за станом здоров’я — відразу додому (Ірина)

Матусі відзначили, що привчити недбайливих мам не водити хворіючих дітей неможливо. (Оксана)

Теж перший рік був жахливий з приводу хвороб. І лаялася, а толку нуль було. І молодша з 3 — місяців хапала від старшого постійно. Скоро знову сезон хвороб почнеться, вже морально готуюся (Піквік)

Читайте також:Порада дня: відпустіть дитину в дитячий садок

Ви можете залишити відразу на весь день, ну а з хворобами звикайте. Я в свій час відмовилася від саду зі старшим, так як він хворів і заражав молодшого. Сиділи всі разом будинку і ніхто не хворів (Іволга)

Обурення матусь викликав і факт некоректної оплати дитячого садка:

Це держ. сад? У державному саду ви платите тільки за харчування дитини. Якщо дитина не ходить в садок за лікарняним, то надається довідка і ці дні ви не повинні оплачувати. Вам до завідуючої потрібно і там вже обговорити всі ці питання (Оля)

Оплата в садах стягується по днях, а по годинах. Прийшли на годину — платите за день. Якщо захворіли і не прийшли, то цей день не оплачуєте (Янеробот)

А як ваша дитина відвідує дитячий садок?

Всі фото: Depositphotos