Особистий досвід: плюси та мінуси перебування в платній післяпологовій палаті

540

Багато пологові будинки пропонують майбутнім матусям послугу перебування в палаті підвищеної комфортності. Це приваблює пацієнток, так і насторожує. Тому в Мережі чимало питань, краще платні палати і чим?

Читайте також:Ціна питання: скільки грошей витратили на покупку дитячого приданого?

В цьому розбирається майбутня матуся з ніком Катеринаツ, яка склала перелік плюсів і мінусів перебування в палаті підвищеної комфортності.

Платна палата

+ одномісне або двомісне розміщення;

+ можливість відвідування родичами (і моя мама зможе досить багато часу проводити зі мною; її допомогу, звичайно, переоцінити неможливо);

+ більше можливостей відпочити після пологів, ніж в палаті з ще 4-5 мамами і 4-5 малюками);

+ зручності: чайник, мікрохвильова пічка та інші принади цивілізації;

– якщо одномісна палата: страшно залишати дитину одну, якщо потрібно вийти;

– якщо двомісна палата, в палаті будуть знаходитися сторонні для нас з сином люди і родичі сусідки;

– вартість близько 10 000 руб. за 4-5 днів. Не найбільші гроші, звичайно, але я знайшла б, на що їх витратити.

© Instagram @naty_nely

Безкоштовна палата

+ завжди можна попросити сусідок по палаті доглянути за дитиною, якщо потрібно на кілька хвилин вийти з палати, чи запитати поради по догляду за малюком у більш досвідчених матусь;

+ в палаті немає сторонніх людей з вулиці;

+ як писала раніше, краще на 10 000 руб. дитині що-небудь куплю;

+ разом веселіше ))))

– заборонені відвідування рідними;

– у деяких пологових будинках навіть спускатися до родичів не можна;

– передачі у багатьох пологових будинках можливі в строго певний час і тільки через чергових.

(Про ставлення персоналу до платним і безкоштовним пацієнтам пропоную не дискутувати. Це залежить від конкретних медпрацівників).

Читайте також:Погоджуватися на партнерські пологи із чоловіком чи ні?

Рішення з приводу перебування в безкоштовній і платній післяпологовій палаті не може прийняти й інша майбутня матуся з ніком в Мережі Белатрикс. Користувачка Мережі поділилася з подругами вартістю цієї послуги в її місті:

2570 рублів у добу – двомісне розміщення. 3700 рублів – одномісне розміщення. Хто-небудь лежав? Чим краще перебувати в платній післяпологовій палаті? —звернулася з питанням до подругами майбутня матуся.

© Instagram @sonyamakhno

Користувачки Мережі поділилися своїм досвідом.

У вас на якій місяць ПДР варто? Якщо березень, тоді 99% буде карантин і родичів в палату просто не пустять. Коли я народжувала, дівчинка з платної палати ніяких плюсів не знайшла, так ще й одна лежала, постійно ходила по коридору, щоб хоч з кимось поговорити. А відвідувачів не те що в палати, а взагалі не пускали, тільки передавали передачі (Анна)

Краще тим, що може приходити чоловік, мама і інші родичі. Не табуном, звичайно. Є телевізор, вай-фай (Маруся)

З першою дитиною лежала в палаті на 8 людей, це було щось! До раковині взагалі було не підійти, доводилося займати чергу, щоб дитину помити (Ася)

Єдиний плюс — це відвідування рідних. Н в нас недовго тримають. 20 вересня о 9 ранку народила,22 вересня о 16.00 виписали. Тому не бачила сенсу платити (Пампося)

Читайте також:Експерт назвав засіб для профілактики післяпологових кровотеч

В платну палату можуть приходити родичі без обмеження. У безкоштовної немає. Ну і плюс того, що холодильник і телевізор є. Але я б не стала брати одномісну. Лежиш одна, але нудно ж. Та й якщо треба вийти, то малюк один лежить. Ми з сусідкою доглядали за дітьми один одного, поки в душ або туалет ходили. В їдальню по черзі ходили. Зручно. А телевізор зараз можна і на телефоні при бажанні подивитися. Але у мене після пологів взагалі не було бажання його дивитися. Та й якби родичі приходили, це трохи напружувало. Але всі люди різні і тому вирішувати тільки вам. Якщо дозволяють кошти і є бажання, то чому б і не взяти. Я б краще ці 10-15 тисяч потім на щось потрібне витратила. Витрат потім дуже багато (Ірина)

Після пологів краще окрему палату. Я лежала і в загальній на 5-6человек. Е то постійно плач дітей і шум від розмов, і в окремій -просто блаженство, спиш, відпочиваєш і дитина теж спокійно спить (Leriss)

© Instagram @kve.tina

Я взагалі контракт укладати буду. Але якщо без неї, то взяла б таку палату. Спокійно спати без хропіння сусідок і плачу чужих дітей це божественно. Після других пологів вийшла як з санаторію, відпочила. А не як з поля бою (Ѕнежная)

Мені здається, що чим менше ходять, тим краще) все-таки з вулиці можна принести якусь гидоту. Удома звичайно теж, але, не дарма ж в лікарні все стерильно) 3 дні побути в платній палаті, заплатити за це чималі гроші, щоб потім кожен день рідні додому приходили?)) Не думаю, що воно того варте (Маша Манджала)

А як ви ставитеся до перебування в платній післяпологовій палаті?

Фото на анонс: Instagram @h.u.k.y @_chapterphoto_