Психосоматика молочниці: як відновити гармонію між тілом і душею

3104

Зміст:

  • Як пов’язане фізичне та емоційне здоров’я
  • Психосоматичні причини молочниці
  • Прояви психосоматичного характеру
  • Позбавлення від психосоматичних факторів молочниці
  • Сучасна медицина все частіше звертає увагу на психологічні фактори розвитку хвороб. Часто люди прагнуть вилікувати лише явні ознаки, не з’ясувавши, що викликало проблему. Психосоматика молочниці дозволить зрозуміти, із-за чого розвивається дана патологія і які методи допоможуть раз і назавжди впоратися з хворобою.Психосоматика молочниці повинна бути врахована жінкою і її лікарем

    Як пов’язане фізичне та емоційне здоров’я

    Давно доведено, що причини виникнення багатьох захворювань безпосередньо пов’язані з психологічним станом. Коли пацієнт приходить на прийом до лікаря, терапії піддають тільки симптоми хвороби. Через деякий час проблема повторюється, а організм страждає. Навіть тривале застосування медикаментозних засобів не завжди може допомогти.

    Якщо є підозра, що проблема зі здоров’ям має психосоматичні причини потрібно лікувати душу, а не тіло. Коли людина тривалий час перебуває в стані стресу, не може вільно реагувати на ситуації, він починає сам себе пригнічувати. Постійне придушення внутрішнього голосу, прагнення догодити кому завгодно, але не себе, приводить до розвитку фізичних проблем.

    Тривале перебування в стані стресу формує певну систему поведінки людини. Поступово тіло підлаштовується під психологічний стан, розвиваються блоки, що призводить до хвороб.

    Практика довела, що пацієнти, які починають звертати увагу на психоемоційний стан, змогли позбутися від патологій, перед якими безсила навіть офіційна медицина.

    Психосоматичні причини молочниці

    Кандидоз – переважно жіноче захворювання, хоча іноді грибок вражає і чоловіків. Чоловічу форму патології прийнято називати кандидозным баланопоститом. Хоча хвороба виникає в організмі жінки в результаті зараження грибком, коли імунна система з різних причин слабшає і не справляється, не можна виключати вплив психосоматичних факторів.

    Психологічні причини молочниці можуть бути наступними:

    • спроба жінки ретельно контролювати всі життєві ситуації;
    • відмова приймати будь-які поради або інша думка, надія тільки на себе;
    • неприйняття людей, з якими розходяться поняття про життєві цінності;
    • взяття на себе чоловічих обов’язків, при цьому постійне очікування, що ситуація зміниться;
    • відсутність впевненості в собі;
    • категоричність, відмова від широкого погляду на речі;
    • постійне придушення гніву, приховування справжніх емоцій;
    • спроба довести свою чистоту і невинність іншим, так як спочатку мислення спонукає вважати себе «не чистою»;
    • відкидання чоловічої уваги і чоловіків в цілому;
    • постійна втома, гидливість, роздратування на навколишній світ, заперечення себе як жінки;
    • відчуття відсутності права бути щасливою жінкою;
    • брехливість, ошуканство, в тому числі і по відношенню до себе;
    • неможливість розслабитися і полюбити життя в усіх її проявах;
    • постійне підпорядкування чужим вимогою, придушення власної думки, втрата особистості.

    психологические причиныПсихологічні причини часто є основними факторами розвитку хвороби

    Відсутність любові до себе, помилкове відчуття захищеності також збільшує ризик розвитку молочниці. Під впливом усіх цих факторів власне фізичне тіло слабшає і стає неспроможною протидіяти будь-яким інфекціям.

    Прояви психосоматичного характеру

    Аналіз симптомів захворювання показує, що деякі з них можуть мати психологічний характер. Білі, що виділяються при виникненні кандидозу, нерідко мають різкий неприємний запах. Хоча ця ознака частіше пов’язують з статевими відносинами, він може мати психосоматичну забарвлення.

    Жінка, яка перебуває у нестабільному емоційному стані, може сприймати секс як щось брудне. Вона не приймає чоловіка, а відносини навіть у шлюбі підсвідомо сприймає як насильство. У результаті виділення з піхви начебто відштовхують партнера.

    Роздратування може бути спрямоване не тільки на чоловіків, але і жінок. Така ситуація можлива, якщо пацієнтка вважає себе ідеальною. У такому випадку вона не сприймає навіть подруг, реагує на них роздратуванням. Чим більше негативних емоцій, тим сильніше виділення з піхви, свербіж і неприємний запах.

    Поступово розвивається хронічний кандидоз, який може стати причиною безпліддя.

    Всі психосоматичні чинники знижують природний захист організму. Патогенна мікрофлора активно розвивається. Відсутність любові, агресивні емоції, суперництво тільки посилює проблему.

    Позбавлення від психосоматичних факторів молочниці

    Лікування молочниці, викликаної психологічними факторами, має полягати в наступному:

    • прийняття себе зі своїми позитивними і негативними сторонами;
    • аналіз ситуації та виявлення проблеми;
    • внутрішньо рішення пробачити всіх, хто заподіяв образи і доставив проблеми.

    причины возникновенияЯкщо з’ясувати причини виникнення, впоратися з проблемою легше

    Для лікування може знадобитися поговорити з партнером про свої почуття. Чоловік може і не здогадуватися про існування проблеми. Важливо простити самій собі весь негатив, який виникав по відношенню до власного тіла і іншим людям.

    Важливо подумки подякувати світ за все прекрасне, а також за ті уроки, які вдалося витягти з сумного життєвого досвіду. Коли з минулим покінчено, варто зосередитися на позитивних моментах, наповнити своє життя позитивом.

    Іноді для переоцінки цінностей потрібен час. Можливо, варто взяти відпустку, щоб проаналізувати себе і повністю розслабитися.

    Деякі жінки звикли вести настільки швидкий спосіб життя, що сильно втомилися. Надмірна активність більше притаманна чоловікам. Коли такий темп бере жінка, вона перестає відчувати себе добре, так як це протиприродно її природі.

    Можна довго доводити оточуючим, що в житті все проходить добре. Але поки емоційні фактори не будуть усунені повністю, фізичне тіло буде давати збої. Тільки усунувши всі психосоматичні причини хвороб, вдасться впоратися з молочницею та іншими патологіями.

    Також цікаво почитати: молочниця перед місячними кожен місяць