Хто в королівській родині не носить обручку і чому?

580

Сильна половина людства поблажливо дивиться на прекрасну, коли та прикрашає себе аксесуарами. «Дрібнички», – десь в глибині душі думають багато чоловіків. А якщо і носять їх, то це або персні, або обручки. Але є чоловіки, які навідріз відмовляються від кілець, що символізують статус «одружений». У їх числі і принц Вільям.

Йому не подобаються прикраси, – зазначає Пенні Юнор, автор книги «Герцогиня: Камілла Паркер Боулз і роман про кохання, що вразила корону». А королівський репортер видання London Evening Standard Роберт Джобсон додає: «Це його прерогатива».

Принц Уильям не носит обручальное кольцо© Instagram @kensingtonroyal

Джерело, близьке до королівської сім’ї, раніше розповідав, що Кейт Міддлтон не проти рішення принц Вільям не носити обручку:

Це був той питання, який пара обговорювала. Принц Вільям не любитель ювелірних прикрас, він навіть не носить перстень з печаткою – і вирішив, що не хоче. Це дійсно залежить тільки від особистих переваг.

Принц Гарри не снимает обручальное кольцо© Instagram @kensingtonroyal, @sussexroyal

А ось молодший брат герцога Кембриджського, принц Гаррі, демонструє, що він одружений чоловік буде носити обручку, що символізує його любов до Меган Маркл. Це особлива прикраса ювеліри Cleave and Company створили для нього з платини. Кільце виглядає досить скромно – гладкий обруч без фактурної обробки.

Коментуючи рішення герцога Сассекського носити обручку, Девід Міллер, директор Debretts – провідної коучинговою компанії в області етикету – відзначив: «Це дуже сучасна королівське весілля у багатьох відношеннях».

Это любовь: 10 фактов, подтверждающих нежное чувство между принцем Гарри и Меган МарклЦе любов: 10 фактів, що підтверджують ніжне почуття між принцом Гаррі і Меган Маркл

Після весілля принц Гаррі не раз був помічений, коли машинально провертав на пальці свою обручку. Експерт з мови тіла Джуді Джеймс пояснила:

Це виглядає як ритуал самозаспокоєння, що виконується з двох причин, коли він (принц Гаррі) відчуває себе під тиском або самотнім. Це дозволяє йому створити бар’єр, але він шукає свою обручку, яке можна помацати і пограти з ним, говорить про те, що йому не вистачає підтримки дружини в цей момент.

Принц Чарльз носит обручальное кольцо во втором браке© Instagram @clarencehouse, @theblonderoyalreporter

Батько герцога Кембриджського і Сассекського, принц Чарльз, відмовився від традиційного обручки, але лише в першому шлюбі – з принцесою Діаною. Він носив тоді печатку із зображенням королівського герба на мізинці лівої руки.

На думку експертів, печатка, що належить принцу Чарльзу, є його офіційною печаткою, а її вік – понад 175 років. Останнім, хто носив це прикраса, був король Едуард VIII. Нагадаємо, персні раніше використовували для аутентифікації важливих листів і документів. В даний час печатки є лише стильним аксесуаром і даниною предкам.

А ось у другому шлюбі з герцогинею Корнуолльской принц Чарльз надів обручку, але також на мізинець. Воно виконано з валлійського золота, з якого традиційно роблять обручки в англійській королівській родині. Дорогоцінний метал раніше був здобутий в золотому руднику Клогау в Сент-Девіді, Уельсі. Він цінний тим, що рудник уже закритий, тому обручки створюють із злитка, який зберігається в королівській скарбниці.

Експерт в області королівського етикету Девід Міллер пояснює: «Раніше носіння обручки було рідкістю для чоловіків, але зараз це цілком прийнятна практика. Тим не менш, це дійсно питання особистого вибору, і члени королівської родини часто віддавали перевагу носити перстень-печатку на мізинці лівої руки».

Приміром, під час шлюбу з Сарою Фергюсон печатку на мізинці лівої руки носив герцог Йоркський.

Принц Эдвард носит обручальное кольцо на мизинце© Instagram @theroyalfamily

Під час церемонії одруження з принцом Едвардом, його обраниця Софі Ріс-Джонс одягла сина королеви обручку, але не на безіменний палець, а на мізинець. Як відзначає одне з британських видань, так у нареченого виявилося відразу два прикраси – символ шлюбу і королівський перстень, який принц Едвард мав і раніше.

Принц Филипп не носит обручальное кольцо© Instagram @clarencehouse

Зазначимо, що від обручок в королівській родині в різні роки відмовлялися чоловік королеви Єлизавети II, принц Філіп, обранець принцеси ЄвгеніїДжек Бруксбэнк, і чоловік леді Габріелли Віндзор Томас Кінгстон.

А ось жіноча половина британської королівської сім’ї носить обручки. Золотий обруч прикрашає (і прикрашав) безіменній пальчик королеви Єлизавети II, принцеси Діани, Сари Фергюсон, Кейт Міддлтон, Меган Маркл, принцеси Євгенії і леді Габріелли. Відзначимо, що поряд з обручкою у них і помолвочное.

Титуловані особи мають особливі кільця, не знімаючи їх. Однак ще свіжий в пам’яті епізод, коли Меган Маркл вийшла в світ без прикрас, що символізували подружній союз. Герцогиня перебувала в той час на третьому триместрі вагітності і, швидше за все, страждала через набряків. Саме вони, можливо, і стали причиною тимчасової відмови від обручки.

А ви носите обручку? А ваш чоловік?

Читайте також:

  • Ювелірний магазин на руках: у Мережі обговорюють прикраси Меган Маркл
  • Не тільки любов: чому принц Вільям вибрав дружини Кейт Міддлтон
  • Принц Вільям подарував Кейт Міддлтон на народження дітей
Фото на анонс: © Depositphotos, Instagram @clarencehouse, @theroyalfamily, @kensingtonroyal