Це просто: Ляйсан Утяшева розкрила хитрощі, які допоможуть при схудненні

962

34-річна Ляйсан Утяшева то і справа радує передплатників свого блогу відеороликами на тему спорту. Титулована гімнастка демонструє ефективні вправи для схуднення, докладно розповідає про те, як правильно їх виконувати, рекомендує кількість підходів. Днями вона показала свою ранкове тренування і пояснила, що рекомендує починати день з пробіжки на голодний шлунок:

Як завжди кажу, не треба відразу починати з потужною навантаження і зі строгих дієт. Це працює тільки до першої травми / больових відчуттів з незвички… Закінчується це, як правило, в кращому випадку на другий тижня, зі словами: «мені не допомогло».

Плавно вводимо ранкову зарядку, біг, ходьбу. Для початківців вистачить всього 5-10 хвилин. Мій топ — біг натщесерце.

Є думка, що пробіжка на голодний шлунок після підйому допоможе спалити на 40% більше калорій, ніж у вечірні години.

Вашому тілу знадобиться паливо, щоб зробити пробіжку, а в топку підуть зайві жирові запаси.

Перевірено на особистому досвіді. Ранкова пробіжка допомагає розігнати обмін речовин до максимуму на цілий день. І максимально зарядитися енергією.

Зі свого спортивного минулого можу також підмітити: користь бігу вранці полягає в меншому навантаженні на хребет. Після робочого дня диски хребців трохи просідають і більше травмуються під час бігу (це інформація для тих, у кого є проблеми з колінами або зі спиною)

View this post on Instagram

A post shared by Ляйсан Утяшева (@liasanutiasheva) on Oct 14, 2019 at 12:25am PDT

Однак не тільки спорт допомагає скинути зайву вагу: необхідно не забувати і про харчування.

Відповім на найпопулярніше питання: «я все роблю, але нічого не допомагає». Так не буває, питання до вас: Що конкретно ви робите? І може це якраз той яскравий випадок про який я писала: 109 дієт, 15 секцій і нічого не допомагає?

Починати завжди необхідно по-тихоньку, не навантажуючи себе відразу всім підряд, а також почати контролювати своє харчування і кількість споживаної їжі!

Без правильного раціону — ніякі вправи не допоможуть.

Якщо ви реально перестанете є шкідливі продукти, розберетеся зі своїм режимом харчування, через час ви точно помітите результат.

  • Зверніть увагу на етикетки, якщо ви бачите підсилювачі смаку або незрозумілі вам написи — відмовтеся від цих продуктів.
  • Також виключите з раціону борошняні продукти, їжте й пийте хоча б за 2 години до сну.
  • Перед сном візьміть за правило прогулюватися довкола будинку. І засинати без телефонів — так мозок за годину до сну відпочине від всієї соціального життя.
  • Хваліть себе за міні-подвиги! Все геніальне просто. Просто спробуйте 💥
© Instagram @liasanutiasheva

До речі, нещодавно Ляйсан Утяшева зізналася, що до неї нерідко звертаються з питанням про те, як почати займатися спортом. Ймовірно, його задають дівчата, які регулярно знаходять відмовки на кшталт «почну бігати завтра… або з понеділка». Спортсменка переконана в тому, що спорт необхідний.

Особливо сьогодні, коли всі живемо в режимі гіподинамії і сидячого способу життя, — зазначила Ляйсан Утяшева. — Якщо ви молоді, вам ще немає 35-40, то відсутність спорту можете не помітити. Але якщо ви вже досягли цього віку, то спорт вам необхідний.

Але питання, що починається зі слів «Як змусити себе» – це вже поганий старт. Якщо ви змушуєте себе, то завжди буде бажання кинути. І в підсумку, кинете. А потім через якийсь час знову поставите собі питання «Як змусити себе займатися спортом?». Замкнуте коло.

Утяшева запропонувала альтернативний варіант традиційним видам спорту:

Давайте підемо від ваших уподобань. Любите дивитися танці? Запишіться на танці. Це той же спорт. Вже з власного досвіду: на репетиціях настільки входиш в процес, що вже не думаєш, коли закінчиться. Головне – почати рухатися.

Футбол, фітнес, біг, теніс, плавання, скандинавська ходьба, лижі взимку і лижі-ролери влітку, велосипед. Я фанат велосипеда. Але не велотренажера, а люблю кататися по місту або лісі. Якщо не вдома – беру на прокат. І їжджу, отримую задоволення.

© Instagram @liasanutiasheva

Читайте також:

  • Ляйсан Утяшева показала вправу з дитинства для підтягнутих ніжок
  • А що на сніданок? Ляйсан Утяшева поділилася рецептами для схуднення
  • Для красивої спини і здорової попереку: Ляйсан Утяшева показала прості вправи
Фото на анонс: Instagram @improvization_forever