Чи можна мити обличчя і волосся господарським милом

1324

Зміст:

  • Склад господарського мила
  • Господарське мило для обличчя
  • Господарське мило для волосся
  • Прагнучи знайти сяючу шкіру обличчя, одні скуповують всілякі косметичні засоби, інші звертаються до давно відомих методів, вважаючи їх натуральними і ефективними. Дізнаємося, чи можна мити голову і вмиватися звичайним господарським милом.Умивання з господарським милом позбавить від прищів і чорних крапок

    Світло — і темно-коричневі бруски добре знайомі господиням Радянського Союзу. Засіб широко застосовувалася в побуті для наведення чистоти у приміщеннях і прання.

    Господарське мило використовувалося не тільки за прямим призначенням. В умовах дефіциту воно заміняло жінкам косметичні засоби. Вважалося, що продукт позбавляє від прищів, чорних крапок і жирного блиску, зберігає молодість і красу шкіри, перешкоджає появі зморшок. Такі властивості приписувалися мила входять до складу інгредієнтів.

    Склад господарського мила

    «Господиня» містить два основних компоненти:

  • Жирні кислоти. Кількість жиру може складати 72%, 70% і 65%. По ГОСТ мило виготовляється із застосуванням жирів тваринного походження.
  • Луг у вигляді натрієвої солі.
  • Додатковими інгредієнтами є рослинні олії, соснова каніфоль, допоміжні речовини. У класичному продукті відсутні штучні ароматизатори, стабілізатори, барвники.

    Деякі вважають, що при провадженні господарського мила використовується жир собак. Це помилково. Натуральне мило містить тваринний жир, але свинячий, козячий або яловичий. Цим пояснюється специфічний запах, який для деяких дівчат стає вирішальним аргументом проти застосування засобу для шкіри обличчя.

    Господарське мило для обличчя

    Використовуючи «господиню» в косметичних цілях, дівчата хочуть:

  • Позбутися від надмірної жирності шкіри. Луги допомагають впоратися з акне і жирним блиском. Вмивання забезпечує глибоке очищення шкіри. Особливо ефективний цей спосіб для шкіри, схильної до жирності.
  • Запобігти появі зморшок. Дива чекати не потрібно. Підсушуючи і стягуючи шкіру, господарське мило тільки посилює проблему.
  • Щоб обличчя залишалося чистим, використовувати брусок потрібно регулярно. Власницям жирної шкіри можна наносити мильну пінку на все обличчя. Дівчатам з нормальною, сухою або комбінованою шкірою, що бажають позбутися від прищів, краще застосовувати засіб точково. Після процедури рекомендується зволожити обличчя спеціальним кремом.

    Господарське мило для волосся

    Милом не тільки вмиваються, його використовують і для миття голови. Користь полягає у зменшенні жирності шкіри і усунення лупи. Проте присутній у складі натрій шкідливий для шевелюри, викликаючи ламкість і випадання волосся. Щоб не нашкодити, потрібно знати, як правильно наносити засіб:

    • використовуйте мильний розчин;
    • не захоплюйтеся, мити волосся господарським милом можна не частіше разу на тиждень;
    • обов’язково обполіскуйте пасма. Підійдуть трав’яні настої або вода з додаванням лимонного соку, що дозволить нейтралізувати негативний ефект лугу.

    Господарське мило – засіб для побуту, яке стане союзником у боротьбі за красу. Головне знати, як його застосовувати правильно і безпечно.

    Також рекомендуємо почитати: чи можна мити волосся господарським милом