Як боротися з розширеними порами на обличчі

2482

Зміст:

  • Причини розширених пор на обличчі
  • Принципи усунення проблеми
  • Як позбутися від збільшених пір
  • На стан пір особи впливають як спосіб життя і екологічна ситуація, так і індивідуальні генетичні особливості. Враховуючи всі ці фактори, кардинально змінити розміри пор на обличчі, зробивши їх непомітними, неможливо. Однак використовуючи різні косметичні процедури і засоби, можна домогтися значного візуального звуження пор.

    Причини розширених пор на обличчі

    Основною причиною великих особових пір є тип шкіри пацієнта, який визначається генетично. Також чималий вплив на розміри пір має і характер роботи сальних залоз. При цьому чим активніше виробляється шкірне сало, тим ширше і глибше стають пори.

    Як виглядають розширені пори на обличчі

    Однак розширені пори на обличчі зустрічаються не тільки у людей з жирною шкірою. Така проблема актуальна і для володіють комбінованим і навіть сухим типом шкіри. У випадках з сухою шкірою пори стають широкими як через брак активності сальних залоз, так і з-за неправильного догляду і недостатнього зволоження.

    До факторів, що також впливає на появу розширених пор, відносяться:

    • Наявність шкідливих звичок. Паління, алкоголізм і наркоманія сприяють швидкому старінню організму, в результаті чого шкіра стає в’ялою, а пори широкими і глибокими.
    • Неправильне харчування. Велика кількість жирної, копченої, солоної, гострої та солодкої їжі, провокує посилену роботу сальних залоз.
    • Вплив екологічної обстановки.
    • Стреси, постійна втома і неправильний режим сну. В таких умовах організм не встигає повноцінно відновитися. В результаті виробляється велика кількість кортизолу, що призводить до зменшення вироблення колагену і інтенсивному старінню шкіри.
    • Гормональні перебудови і збої.
    • Захворювання шлунково-кишкового тракту. Корисні речовини в недостатній мірі засвоюються організмом.
    • Неправильний догляд за обличчям. Це може бути як пересушування, так і надмірне зволоження.
    • Застосування неякісної косметики.

    Також однією з причин розширення пор на обличчі є старіння. З віком практично у кожної людини шкіра втрачає еластичність, оскільки відбувається зниження рівня вироблення колагену. А це призводить до інтенсивному розширенню пор.

    Принципи усунення проблеми

    Для того щоб зрозуміти, що робити для ефективного візуального зменшення пор на обличчі, слід звернутися за консультацією до дерматолога. Лікар допоможе не тільки визначити тип шкіри пацієнта, що дозволить використовувати правильні косметичні засоби для обличчя, але і допоможе виявити основні фактори, що сприяють розширенню пор.

    У тому випадку, коли розширені пори на обличчі з’явилися з-за патологій роботи організму, в першу чергу пацієнту необхідно буде пройти лікування наявних захворювань. Також для досягнення ефективного результату важливо налагодити систему живлення і відмовитися від шкідливих звичок.

    Проблема з екологічними факторами частково вирішується шляхом застосування відповідних косметичних засобів і вітамінних комплексів.

    Як позбутися від збільшених пір

    Всі способи поліпшення стану шкіри обличчя умовно можна розділити на два виду:

    • застосовуються строго в косметологічних салонах і клініках;
    • підходять для самостійного використання в домашніх умовах.

    До виключно салонним методів боротьби з розширеними порами відносяться такі косметологічні процедури:

    • Механічна мікрошліфовка. У ході процедури шкіра обличчя обробляється спеціальними алмазними насадками і микрокристаллическими щіточками.
    • Фракційна лазерна шліфовка. На тканини впливають лазером, що дозволяє видалити верхній шар шкіри і активізувати процеси вироблення колагену.

    Всі ці методи лікування дозволяють досягти тривалого ефекту. Однак вони є радикальними і вимагають періоду реабілітації від 1 тижня до 1 місяця.

    как избавитьсяБлакитна глина допоможе від розширених пор на обличчі

    До способам лікування розширених пор, застосовних як в салонах, так і в домашніх умовах, відносяться:

    • тонік або лосьйон з в’яжучими речовинами;
    • кріотерапія, в ході якої на особу накладається прохолодний компрес або кубики льоду;
    • маски;
    • скраби і пілінги.

    Тонік і лосьйон дозволяють очистити шкіру від забруднень, а також видаляють надлишки шкірного сала. Завдяки цьому візуально пори звужуються. Для більш помітного ефекту потрібно використовувати засоби, у складі яких присутні календула, лимон, розмарин або окис цинку. Однак при сухій шкірі їх потрібно замінити на міцелярно воду.

    Для візуального зменшення пір обличчя рекомендується використовувати такі маски:

    • З білої, зеленої або блакитної глини. Для їх приготування порошок глини потрібно змішати з ½ ч. л. оливкової олії, 1 ч. л. меду і ½ ч. л. лимонного соку. Кашку накласти на попередньо розпарену шкіру, уникаючи ділянок навколо очей і губ. Витримати маску 30 хвилин і змити прохолодною водою. Рецепт підходить для шкіри будь-якого типу, однак після маски для сухої шкіри потрібно нанести зволожуючий крем.
    • Апельсинова. Половинку апельсина дрібно нарізати або перемолоти в блендері. Отриману кашку нанести на шкіру і витримати 15 хвилин. Після закінчення часу маску змити теплою кип’яченою водою і нанести на обличчя живильний крем. Рецепт не підходить для жирної шкіри.
    • Картопляна. Натерти на дрібній тертці сирої, очищений від шкірки картоплю і додати в нього один збитий яєчний білок. Компоненти перемішати, нанести на шкіру обличчя і потримати 10 хвилин. Потім змити прохолодною водою. Підходить для будь-якого типу шкіри.
    • Огіркова. Особа попередньо умити гарячою водою. Свіжий огірок, бажано охолоджений, нарізати кружечками або смужками і накласти на шкіру обличчя. Потримати його протягом 10-15 хвилин, а потім зняти. Змивати не потрібно. Огірок можна накладати і на шкіру повік. Рецепт підходить для шкіри будь-якого типу.
    • Маска з алое. Зрізати нижній лист алое і промити його в прохолодній воді. Обрізати зелену шкірку з листа і зібрати в зручну скляну ємність розташований під нею гель. Нанести його на попередньо розпарену шкіру і витримати 15 хвилин. Не змивати. Засіб підходить для будь-якої шкіри.

    Скраби і пілінги дозволяють видалити відмерлі клітини, очищають пори і розгладжують особа. Завдяки цьому поліпшується еластичність тканин, і очищені пори стають трохи вже.

    Однак, щоб лікування було ефективним, важливо підбирати косметичні процедури і засоби з урахуванням типу шкіри.

    Читайте далі: маски для жирної шкіри обличчя