Як нагодувати сімю на 10 тисяч в місяць: докладне меню

827

Скільки грошей ви витрачаєте на харчування своєї сім’ї? Задумалися? А ось користувачка Мережі Ганна знає: приблизно 10 тисяч в місяць. При цьому вона підкреслює, що на продуктах не економить, готує різноманітні корисні страви.

Спочатку Ганна поділилася в Мережі розповіддю про те, як веде домашнє господарство своєї сім’ї, що складається з трьох осіб (вона, чоловік і 1,5-однорічний син).

Я завжди веду звітність за витратами, складаю фінансовий план на місяць/рік/5 років і тд.

І я помітила, що реально ми мало витрачаємо. Найменше у нас йде на продукти і побутові всякі штуки типу порошків, засобів і тд. Десь це 10 тисяч в місяць.

Готую я вдома сама, як правило, кожен день нове щось. Харчуємося досить просто, але корисною їжею, взагалі не їмо ковбаси, сосиски, пельмені та інші напівфабрикати. Якщо хочемо солодке, то я печу сама, шкідливості теж зазвичай готую сама)) для цього у нас є п’ятничний читмилл. Чоловік вдома лише вечеряє, снідає і обідає він на роботі, у них там кухар. Влітку частина овочів і фруктів є на дачі, практично цілий рік у мене росте зелень будинку🙈

Побутовою хімією майже не користуюся. Користуюся тільки меламіновим губками (у нас їх будинку валом, чоловік з роботи приносить, вони цей матеріал обробляють і використовують в акустиці)

У нас взагалі немає мети економити. Я розумію, що ми досить економно для Москви харчуємося. При цьому у нас збалансоване і правильне харчування) продукти я купую раз в 1-2 тижні. У вихідні ми не їздимо в гіпермаркети за продуктами, мені шкода витрачати на це вихідний

Купую все в магазинах біля будинку. Завжди складаю меню на місяць і під нього закуповую продукти.

Я зробила висновок, що правильне збалансоване і комфортне для нас харчування це зовсім не дорого.

Важливе доповнення від Ганни:

Відразу обмовлюся, у вихідні вдома ми не буваємо, тому і не їмо вдома нічого, крім яєчні вранці) (але я знаю, що цілком куплених продуктів мені вистачило б, щоб приготувати обід і вечерю і у вихідні, тому що багато чого залишається)

Подруги в Мережі зацікавилися способом Анни не економити, але готувати різноманітні корисні продукти. Автор поста про дбайливе ведення бюджету поділилася сімейним меню на два тижні і розповіла, що їй допомагає не витрачати зайвого.

Я складаю меню на місяць і, виходячи з страв, купую продукти. Меню складається на основі того, що залишилося з круп, м’яса і тд в шафах і холодильнику. Тобто якщо у мене є гречка і рис, то спочатку ми з’їмо їх, а потім тільки я куплю що-то.

Деякі овочі ми привозимо з дачі. Зелень я вирощую на підвіконні. Витрачаємо на продукти десь 10 тисяч в місяць в Москві. Ми не їмо напівфабрикати, сосиски, пельмені і тд. Ще не їмо хліб.

Я роблю багато заготовок типу котлет, фрикадельок, заморожую овочі та ін. На приготування вечері мені потрібно хвилин 30, як правило, так як багато заготовок і це дуже зручно і швидко.

1 тиждень

Пн.Вівсяна каша з бананомСуп з фрикаделькамиТворог з грушейГречка з котлетами + салат з огірка та капусти +домашній лимонад

Вт.ОмлетСуп гречневыйСырникиРис з куркою + зелена квасоля + лимонад

Ср.Каша пшеннаяСуп щиОладьи яблуко+кабачокОтбивные з свинини + салат з буряка + булгур + лимонад

Чтв.Каша кукурудзяна з ягодамиСуп борщЗапеканка з яблокомГуляш зі свинини з пастою + салат із зелені, огірків, помідорів з соєвим соусом + лимонад

Пт.Овсяноблин з бананомСуп куриныйЗапеченное яблокоСтейк сьомги + брокколі + лимонад

2 тиждень

Пн.ОмлетТыквенный суп-пюреОладьи з бананомПаста з індичкою і вершковим соусом + салат морква/капуста + лимонад

Вт.Вівсяна каша з ягодамиСуп з брокколиГрушевый кексКускус з тюфтельками з телятини + цв капуста + лимонад

Ср.Гречана каша з яблокомКуриный супЛенивые вареникиКартошка зі свининою запечена + салат з проростків і овочів + лимонад

Чтв.Рисова каша з бананомСуп лапшаПанкейки з ягодамиПаста з креветками + капрезе + лимонад

Пт.ОмлетСуп з горошкомСмузи банан+ягоди і кексДомашние бургери з індичкою + овочі + лимонад

Список продуктів на 2 тижні

Крупи

1 упаковка вівсяних пластівців (на місяць)1 упаковка рису (на місяць)1 упаковка гречки (на місяць)1 упаковка пшоняної (на місяць)1 упаковка кукурудзяної каші (на 2-3 місяці)1 упаковка булгуру (на місяць)1 упаковка кускуса (на місяць)

Молочні продукти

Молоко (варимо кашу, п’ємо каву, робимо омлети, трохи випічку, робимо смузі) 4 упаковкиМоцарелла 1 упаковкаТворог 3 пачкиСметана 1 банку

Овочі свіжі

Помідори 2кгОгурцы 2 кг (влітку з дачі)Капуста 1 шт. Морква 2 кгСвекла 1 кгКартофель 3 кгЛук 1 кгКабачок 1 шт. (влітку з дачі)

Заморожування

Броколі 1 упаковкаЦветная капуста 1 упаковкаСмородина 1 кг (на місяць)Горошок зелений 1 упаковка (на 2 місяці)Квасоля зелена 1кг (на місяць)Гарбуз 1кг (на 2 місяці)

Фрукти

Яблука 2 кгГруши 1 кгБананы 3 кгЛимон 2 шт

Читайте також:Малоежкам: фрукти і овочі в незвичайному форматі

М’ясо і птиця

Фарш курка 0,5 кгФарш індичка 0,5 кгЦыпленок 1 шт. Свинина 2 шницеляСвинина шматок 500 гГрудка індички 2 шт. Яловичина 300 г

Інші продукти

Стейк сьомги 2 шт. Креветки 300 гЯйца 1-2 десятка неделюМука 2кг (на місяць)Масло вершкове 2 пачки (на місяць)Олія рослинна 1 л (на 2 місяці)Цукор 1 кг (на 2 місяці)Сироп топінамбура 1 л (на 2 місяці)Олія оливкова 1 л (на 3-4 місяці)Сіль 0,5 кг (на 5-6 місяців)Кави 950гр (на місяць)

РАЗОМ: я ходжу в магазин частіше всього 1 раз в 2 тижні і купую продукти за списком приблизно на 3,5-4 тисячі. Не купую нічого зайвого, тільки те, що в списку. З побутової хімії тільки засіб для посуду раз в 2 місяці і концентрат для прання раз в 3-4 місяці.Іншим не користуюся.

P. s. Лимонади роблю сама з фільтрованої води, лимона, м’яти, льоду заморожених ягід.

Читайте також:Порада дня: видавайте дітям кишенькові гроші

Матусі з Мережі буквально засипали автора цього поста різними питаннями. Приміром, про сиропі, як вона його використовує.

Додаю його замість цукру в випічку, лимонади)) просто на млинці, оладки ллємо, — відповіла Ганна. А також розповіла, що свіжу зелень вирощує в пластиковій ємності для розсади.

Підводячи підсумок цієї теми, відзначимо, що пост з докладним меню на два тижні надихнув багатьох користувачів Мережі переглянути свій погляд на ведення сімейного бюджету.

А яку суму на продукти витрачаєте в місяць ви?

Всі фото: Depositphotos