Як налагодити зіпсовані відносини з чоловіком в сімї

673

Зміст:

  • Причини конфліктів у сім’ї
  • Як налагодити стосунки з чоловіком після сварки
  • Як зберегти добрі відносини після народження дитини
  • Відносини в сім’ї після зради
  • Як налагодити інтимне життя
  • Як налагодити стосунки з колишнім чоловіком
  • Сімейне життя рідко обходиться без конфліктів. Жінка повинна знати, як налагодити стосунки з чоловіком після сварки — це впливає на їх майбутнє. У разі розлучення колишнє подружжя повинні підтримувати нормальні стосунки заради спільних дітей.

    Причини конфліктів у сім’ї

    Родина — складна структура, члени якої тісно взаємодіють між собою. Всі люди різні і протягом спільного життя вони виявляють особливості свого характеру.

    Жінка повинна знати, як налагодити стосунки з чоловіком після сварки

    Найбільш часто сімейні сварки виникають з таких причин:

    • побут і розподіл обов’язків;
    • контроль сімейного бюджету;
    • прагнення обох подружжя лідирувати;
    • дотримання порад друзів і родичів;
    • проблеми в інтимній сфері.

    Не страшно, якщо всередині пари з’являються подібні розбіжності. Головне, щоб обоє прагнули розв’язати конфлікт, а не просто закидали один одного.

    Домашні обов’язки часто стають предметом розбіжностей: після роботи жінка повинна приготувати їжу, прибрати, попрати, зробити уроки з дітьми. Щоб уникнути сварок, домашні справи можна розділити на «чоловічі» і «жіночі» чи виконувати їх по черзі.

    В половині сімей жінки контролюють і розподіляють бюджет. У результаті. вони чують докори чоловіків у безрозсудною витратою грошей і марнотратстві. В якості компромісу жінка може складати список із зазначенням продуктів і послуг, які знадобляться в поточному місяці, а чоловік буде це сам купувати і оплачувати. Так він дізнається ціни і зрозуміє, куди йдуть гроші.

    У таких списках обов’язково слід враховувати відвідування салону краси, покупку косметики та одягу, щоб чоловік розумів, як дорого жінці обходиться догляд за собою.

    Обоє можуть проявляти лідерські якості на роботі або серед друзів, але всередині родини одному доведеться поступитися. Прийняття одним чільної позиції іншого, спільне вирішення всіх питань і лояльність допоможуть уникнути розлучення.

    У випадку розладу, родичі і друзі часто виявляються поганими порадниками і лише збільшують його. Фахівці встановили, що пари, які вирішують свої суперечки без залучення сторонніх людей, швидше виходять з конфлікту. В крайньому випадку, слід звернутися за порадою до незацікавленій особі — сімейного психолога. Він дасть адекватну оцінку і підкаже рішення проблеми.

    Як налагодити стосунки з чоловіком після сварки

    Ідеальних відносин не буває, і будь-яка пара може опинитися на межі розлучення. Щаслива та гармонійне сімейне життя — результат важкої праці обох партнерів. Жінка — істота емоційна і те, як вона поведеться в тій або іншій ситуації, може зіграти вирішальну роль у збереженні шлюбу.

    на грани разводаЩоб не виявитися на грані розлучення, подружжя повинні обговорювати свої проблеми один з одним

    Викликати розбіжності можуть брудний посуд, затримка на роботі, похід в бар з друзями і т. д. Коротка перестрілка, як правило, закінчується мовчанням: чоловік вважає, що так він дає дружині можливість «охолонути». Жінка продовжує прокручувати сварку в голові і злість на чоловіка зростає. Вирішити ситуацію допоможе діалог.

    Навіть якщо жінка впевнена в своїй правоті, вона повинна першою почати розмову. Чоловік не вміє читати думки, і він може не розуміти, чого від нього хочуть. Тому потрібно спокійно, без докорів і зайвих емоцій, сказати йому, у чому проблема, і обов’язково дати йому можливість висловитися. Часто жінка виявляється неправа, і вміння визнавати свої помилки і здатність вибачатися допоможуть вирішити самий складний конфлікт.

    Як зберегти добрі відносини після народження дитини

    Чоловік і жінка по-різному реагують на поява нового члена сім’ї. Подружні пари відзначають такі причини розладу після народження малюка:

    • поява нових обов’язків;
    • перебудова звичного розпорядку дня під режим дитини;
    • відсутність інтимної близькості, пов’язане з постійною втомою.

    Під впливом материнського інстинкту жінка всю свою увагу приділяє дитині, і чоловік починає ревнувати. Щоб не виникало скандалів і почуття суперництва між батьком і дитиною, потрібно намагатися приділяти достатньо уваги своєму чоловікові. Дитина не може замінити жінці чоловіка — вона повинна це розуміти. Спосіб життя сім’ї змінюється, особливо у перший рік, але молода мама не повинна забувати про те, що вона ще й дружина, і не відмовляти чоловікові в увазі та інтимної близькості без видимої на те причини.

    Чоловік повинен розділити обов’язки по догляду за дитиною і всіляко підтримувати дружину. Щоб не виникало непорозумінь, слід чітко говорити йому, коли потрібна його допомога, а не мовчати.

    Відносини в сім’ї після зради

    Зрада близької людини — важке потрясіння, і впоратися з ним може не кожна жінка. Подружня невірність — одна з головних причин розлучення, але буває, що жінка вирішує зберегти сім’ю.

    советыПоради фахівця допоможуть вирішити конфлікт і зберегти сім’ю

    Вплинути на таке рішення можуть різні обставини:

    • щире каяття чоловіка;
    • страх залишитися на самоті;
    • діти.

    Але вирішити пробачити і пробачити насправді — різні речі. У такій ситуації недостатньо просто заспокоїтися і поговорити. Зрада — це майже завжди результат давніх взаємних образ і незадоволеності своїм партнером. Щоб розібратися в її справжні причини та налагодити відносини, багато пар звертаються за професійною допомогою.

    Жінка повинна прийняти свою готовність пробачити чоловіка, щоб в подальшому не маніпулювати ним з допомогою його почуття провини.

    Не варто зображати з себе «залізну леді», демонструючи показну байдужість до події. Чоловік повинен розуміти, що він заподіяв біль, і нести відповідальність за свій вчинок.

    Також не варто розповідати про цю подію оточуючим людям, навіть самим близьким. Завжди знайдуться «доброзичливці», які в самий невідповідний момент нагадають про невірність чоловіка. У такій обстановці заново будувати відносини складно.

    Як налагодити інтимне життя

    Секс — важлива складова здорових відносин між подружжям. Протягом сімейного життя в цій сфері бувають проблеми — небажання близькості з партнером не завжди є результатом конфліктів. Позначаються звичка, втома, комплекси з приводу своєї зовнішності, відсутність романтики.

    Розібравшись у причині відсутності потягу, жінка повинна почати вирішувати цю проблему.

    • Щоб відчувати себе привабливою, вона повинна приділити увагу собі: відвідати салон краси, купити красиву білизну і т. п.
    • Проводити більше часу з чоловіком — це можуть бути спільні прогулянки, похід за продуктами або перегляд телевізора.
    • Зблизитися з чоловіком на емоційному рівні: більше розмовляти і не тільки на теми побуту і виховання дітей, будувати спільні плани, ділитися враженнями про минулий день.
    • Внести різноманітність в інтимне життя, спробувати щось нове.

    Трапляється, що відсутність інтимного життя викликано проблемами зі здоров’ям, і без допомоги лікарів не обійтися.

    Як налагодити стосунки з колишнім чоловіком

    Якщо розлучення не вдалося уникнути, важливо вийти з цього положення гідно. Особливо це стосується пар, у яких залишилися спільні діти. Дитина копіює поведінку батьків, тому батько і мати, навіть якщо їх шлюб закінчився розлученням, своїм прикладом повинні показати йому, як правильно будувати відносини.

    Поради психологів щодо налагодження спілкування:

  • Не можна перешкоджати спілкуванню чоловіки з дітьми.
  • Не потрібно критикувати його в присутності дитини.
  • Слід прийняти факт, що в розлученні винні обоє.
  • Коли негативні емоції пройдуть, постарайтеся зустрітися та обговорити подальшу життя.
  • Ці відносини не обов’язково повинні бути дружніми, але варто спробувати зберегти їх теплими.

    Психологи зазначають, що повна відсутність розбіжностей між подружжям може свідчити про серйозні психологічні проблеми всередині сім’ї. Тільки байдужі один до одного люди не висловлюють своїх побажань або невдоволення. Будь-який конфлікт можна вирішити шляхом розмови, головне бути уважним до свого партнера і його почуттям.

    Також рекомендуємо почитати: що робити, якщо чоловік хоче розвестися