Як поліпшити колір обличчя: домашні маски, масаж, вітаміни

640

Зміст:

  • Особливості харчування
  • Правильний догляд за шкірою для різного віку
  • Експрес-маски для поліпшення кольору обличчя
  • Масаж обличчя
  • Багато жінок мало відпочивають, нервують, харчуються неповноцінно і не встигають доглядати за шкірою. В результаті після 30 років доводиться задуматися про те, як поліпшити колір обличчя і повернути колишню молодість. На допомогу прийдуть вітамінні комплекси, домашні маски косметологічні процедури. Якщо слідувати всім рекомендаціям, можна назавжди позбутися від гіперпігментації, сірості або блідості шкіри всього за кілька тижнів.

    Принципи харчування, що дозволяють поліпшити колір обличчя

    Особливості харчування

     

    Колір обличчя безпосередньо залежить від способу життя і харчування. Зловживання алкоголем, куріння, стреси, недосипання, авітаміноз призводить до появи темних кіл, мішків, пігментації, сірого або зеленуватого відтінку шкіри. Тому раціон харчування має бути збалансованим і повноцінним. Необхідні вітаміни для організму і краси жінки: А, Е, РР, D.

     

    Виключіть з раціону:

    • жирні, смажені продукти;
    • копчені м’ясо, рибу;
    • мариновані страви;
    • солодощі і випічку;
    • спиртні напої.

    Дані обмеження дозволять привести шкіру в порядок, налагодити травлення, позбутися від зайвих кілограмів.

    Рекомендується вживати комплексні вітаміни для жінок, які в різні періоди допомагають уникнути проблем з кольором обличчя. Препарати приймають при вагітності, під час лактації, при менопаузі.

    Правильний догляд за шкірою для різного віку

     

    Щоб поліпшити колір шкіри, необхідно дотримуватися принципів комплексного догляду за нею. При цьому з віком зовнішнім виглядом варто приділяти більше уваги. У 30 років достатньо раз на місяць відвідувати косметолога для чищення і пілінгу обличчя, кілька разів на рік проходити курси масажу, використовувати косметичні продукти з колагеном.

    Після 40 років з’являються перші ознаки старіння шкіри, тому з цього віку можна починати мезотерапію, робити уколи краси. Рекомендується активно використовувати домашні рецепти з застосуванням натуральних інгредієнтів.

     

     

    В щоденному догляді повинні бути присутніми зволожуючі і живильні креми з ретинолом, сироватки, зволожуючі тоніки.

     

    У 50 років необхідно ретельніше стежити за підтриманням водно-сольового балансу шкіри: живіть її зовні і вживайте в день не менше 2 л води. У косметичних засобах повинен бути ретинол, колаген і естроген. Щоранку 10-15 хвилин приділяйте масажу особи, познайомтеся з принципами фейсбілдінга і омолоджуючою гімнастики. Також не варто забувати про догляд за зоною декольте і шиєю.

    Експрес-маски для поліпшення кольору обличчя

     

    Якщо необхідно терміново підготуватися до важливої події або привести шкіру в порядок після стресу, хвороби, перевтоми, можна скористатися експрес-масками. Для кращого ефекту проводити процедуру рекомендується перед сном. далі перераховані кращі рецепти краси в домашніх умовах:

  • Кератиновая маска для здорового рум’янцю. Невелику моркву очистіть, натріть на дрібній тертці, додайте 5 мл оливкової олії, доведіть до кремоподібної консистенції за допомогою невеликої кількості крохмалю. Нанесіть суміш на 20 хвилин, після змийте теплою водою. Закріпіть результат жирним живильним кремом.
  • Кавовий скраб для очищення пір і поліпшення кровообігу. Легкими масажними рухами нанесіть використану кавову гущу на обличчя і зону декольте. Залиште суміш на 10 хвилин, після чого змийте прохолодою водою.
  • Освіжаючий засіб на основі вівсянки. Перемеліть 2 ст. л. вівсяної крупи, распарьте її в 50 мл молока. В маску додайте 1 ч. л. рідкого меду, кілька крапель олії жожоба, кокоса і троянди. Нанесіть засіб товстим шаром за допомогою шпателя. Змивати слід через 30 хвилин.
  • Колагенова маска для ліфтингу обличчя. Півпачки сухого желатину розчиніть в 30 мл теплого молока, зачекайте поки желатин вступить в реакцію з рідиною. Після розігрійте суміш до 35-36 С на водяній бані і швидко нанесіть на обличчя. Через 20 хвилин зніміть плівку, а залишки змийте теплою водою.
  • Також рекомендується застосовувати маски на основі пивних дріжджів. Добре тонізують і зволожують шкіру огірки, авокадо, сік петрушки, полуниця, лісові ягоди.

    состояние цвета лица

    Домашні маски для поліпшення стану кольору обличчя

     

    Швидко відновити колір обличчя можна за допомогою ефірних масел. Для зрілої шкіри використовують екстракт жасмину, апельсина, чайного дерева, ялівцю, мандарина. перераховані компоненти додають, на вибір, у воду для вмивання, в уходовые кошти, роблять аромабальзамы.

    Масаж обличчя

     

    Ще один ефективний засіб експрес-відновлення кольору обличчя – це масаж. З його допомогою активізується кровообіг і лимфоток, зменшуються набряки, з’являється здоровий рум’янець, пропадає блідість. Для процедури використовують будь-який живильний крем або ефірну олію. Просто нанесіть спеціальну рідину по масажних лініях, постукуйте подушечками пальців, підтягуйте шкіру верх. Всі рухи повинні починатися з центру особи і поступово переходити до скронь, вух та зону росту волосся.

    Приклад масажу для поліпшення кольору обличчя в наступному відео:

     

    В домашніх умовах відновити нормальний колір обличчя можна за допомогою регулярного догляду за шкірою. Швидко поліпшити зовнішній вигляд можуть маски з натуральних компонентів, а регулярне їх застосування дозволить позбутися від в’ялості, блідості, ранніх зморшок.

    Також цікаво почитати: як зберегти засмагу після моря надовго