Як пояснити дитині, що у мами в животику малюк?

1588

Досить поширена ситуація, до речі кажучи. Коли первісток зовсім маленький, питань про появу ще однієї дитини, найчастіше, не виникає. Можна придумати все, що завгодно: знайшли у капусті, принесла пташка, купили в магазині. А от коли дитина постарше, тут казкові відмовки вже не підійдуть.

У схожій ситуації опинилася майбутня матуся Ірина. Вона звернулася за порадою до подруг, розповівши свою історію: «Я поки нічого дітям не кажу, рано ще. Але, знаючи сина, питання буде наступний – «А як він там опинився?» А я зовсім не готова до таких питань і навіть не знаю, що відповісти. У кого був досвід? Що ви говорили?».

В коментарях майбутня матуся зазначила, що цікавого первістку вже 7 років. Тобто відповіді на цікавлячі його питання не повинні бути занадто дитячими.

Читайте також:«Краще б ми завели ще одного кота»: Катерина Вуличенко розповіла про реакції дочки свою вагітність

Подруги провели справжній мозковий штурм і підказали безліч варіантів.

У подруги син після місяця у бабусі нахапався сам. Розповідав їй, що він знає, що він був животику, коли папа поділився з нею клітинкою, потім в животі виріс. Потім вона поїхала до лікаря, закричала ой-ой-ой, лікар дістав його з животика (Квіточка)

Кажу, що з 2 клітинок все виходить, вони ділиться, і кожна клітинка стане тим, що треба, малюк сам себе будує, і показала відео, сказала, коли батьки люблять один одного сильно, і дуже хочуть дитину, він починає сам себе будувати (anna)

Багато матусі порадили автору питання прочитати дитині дитячі книги, в яких делікатно і доступно показано розвиток нового життя в животику у майбутньої мами.

Приміром, МногоМамуля:

В такому віці вже краще купити книжку і вивчити. Мої знають так: люди виростають, зустрічаються, люблять один одного, одружуються і у жінки в животику починає рости маля, потім, коли животик виростає дуже великим, мама їде до лікарні та лікарі допомагають витягнути малюка. Як? животик трохи надрізають і витягують (у мене від першої вагітності шрам від КС). Мої ці питання стали задавати у 2 вагітність, бачили животик і знали все відповідно, досі пам’ятають розповіді і періодами просять їх повторити.

Анатомію купите. У нас з голографічним зображенням на обкладинці, там детально про вагітність, намальовані пологи, але тільки матка, про процес інформації немає. Варіант для дрібних, – порадила і Котейко.

Я розгубилася і сказала спочатку «завівся». Але син не вгамовувався, йому потрібні були подробиці і я придумала, що у всіх мам є малюки в животику, вони починають розвиватися в слушний час. А на питання як він виліз, я сказала, що мені йому допомагали лікарі, а я спала в цей момент, нічого не бачила загалом, синові 4,5 було, це версія поки його влаштувала (Alina)

Читайте також:Як незвичайним чином розповісти чоловікові про стать майбутньої дитини

Я сказала, коли животик став помітним. До цього провели з дітьми пару бесід на тему: «як добре, коли в сім’ї багато дітей, є братики та сестрички…» та й донька останнім часом просила малюка. Ну а коли діти зовсім дозріли до думки, що хочуть собі ще сестричку/братика, ми їм і оголосили, що Бог послав малюка і він тепер росте в маминому животику, а коли підросте, то його лікарі в лікарні виймуть. Син жадав подробиць, йому пояснили, що діти з’являються у пар, коли вони сильно люблять один одного і хочуть малюка. На мій погляд, для 7 років інформації достатньо. Подробиці про вагітність син потім у дитячій енциклопедії почитав (Юляшка)

Ми старшої говорили ,що мама з татом дуже захотіли дитини і він в животі з’явився. А діставали (шрам від апендициту) з живота, розрізали, дістали і зашили (Юлія)

Сказати, як є. Психологи стверджують, що лелеки, капусти і т. д. повна маячня. Краще дитина від вас про все дізнається, ніж з під’їзду (Анастасія)

Я думаю, ваш син вже дорослішає, скоро в школі будуть розповідати про це.. зараз діти дуже розвинуті, мають доступ до інтернету, а там можна все знайти. Я думаю, чим раніше, тим краще (Ельвіра)

Кажете, що ми з татом так сильно один одного любимо, що іноді у нас хоче з’явиться ще одна дитинка, і тоді він з’являється в животі)) потім з черевця дістануть лікарі дитинку і все (Малина)

Я сказала, що боженька мамі послав лялю (Лерочка Мама)

А ось порада про поцілунок викликав суперечливе думку.

Я своїй скажу, що тато поцілував, з’явилася насінини у животі, насіння росла-росла, і її дістали з животика, – зазначила Ельвіра.

На що ЛедиГениальность відповіла: «А потім діти цілуватися боятися… Було таке, що в садку дівчинка хлопчика, поцілувала і він думав, що вагітний».

Матуся Alina також поділилася своєю думкою:

В 7 вже цікаво більш детально)) Я знаю, що рекомендується говорити правду, але на мові дитини. Тобто щось типу «у тата і у мами є спеціальні клітини, які з’єдналися і вийшов малюк, який оселився в животику і росте» ну а яким саме чином клітинки з’єдналися, це так питання)) я щодо свого думала, що коли старші трохи стане (8-9 років), купити йому книжку таку спеціальну на цю тему.

Вікторія підвела підсумок обговорення: «Тут головне – не запізнитися. Я педагог і знаю, що батьки завжди запізнюються зі своїми розповідями про те, звідки беруться діти ( до моменту, коли дитина, на думку батьків, готовий це чути, у нього вже є подання нав’язане дітьми, частіше спотворене. Тут діє принцип, якщо задає питання, значить готовий чути відповідь, не відповісте ви, запитає у інших людей або в інтернеті. Ну і наступного разу у вас вже не запитає, адже ви все одно не даєте відповіді…

Вже пора говорити правду. Інакше через рік він дізнається її у дворі, в самих невірних інтерпретаціях. Купіть спеціальну книжку для дітей і разом вивчіть».

А як і коли ви поясните (або вже пояснили) дитині, що у мами в животику дитина?

Читайте також:

  • Батьки придумали, як повідомити близьким підлогу майбутніх малюків, і це неймовірно зворушливо
  • Не жарт: Регіна Тодоренко про те, як Влад Топалов дізнався про її вагітність
  • Анастасія Цвєтаєва розповіла, як діти відреагували на новину про швидке поповнення в родині
Всі фото: © Depositphotos