Як правильно сушити волосся феном

1299

Зміст:

  • Щадна методика сушіння волосся від професіоналів
  • Способи захисту волосся
  • Як сушити коротке волосся
  • Об’ємна сушіння волосся
  • Випрямлення волосся
  • Грайливі кучері
  • Як уникнути невдалої сушки і укладання волосся
  • Для власниць довгого волосся фен незамінний, особливо в зимовий час. Фен допоможе заощадити час і не дозволить запізнитися на корпоративну вечірку чи на побачення. Про те, як правильно сушити волосся феном, зможе проконсультувати лікар — трихолог або досвідчений перукар.Правильний вибір температурного режиму при сушінні запобігти пошкодженню волосся

    Укладання за допомогою фена має ряд безсумнівних плюсів в порівнянні з бігуді, плойкою або праскою: фен одночасно і сушить, і укладає, особливо при використанні різних насадок.

    Щадна методика сушіння волосся від професіоналів

    Для початку потрібно вибрати правильну модель фена – з регульованим температурним режимом і швидкістю потоку повітря. Ідеальний варіант фена – має три температурних режиму, теплий – для загальної сушіння волосся, гарячої – для надання форми і холодний – для фіксації результату.

    Існують моделі з різними насадками: з дифузором або концентратором в залежності від типу волосся. Сушка дифузором дуже вдала, так як волосся сушаться і укладаються одночасно. Для цього необхідно кожну пасмо покласти в дифузор і тримати фен проти росту волосся, саму насадку повертати не потрібно.

    Насадка-концентратор використовується більше при випрямленні волосся, фен необхідно тримати під кутом 80 градусів до гребінці.

    В наші дні засоби для волосся мають кілька функцій: надають блиск волоссю, м’якість, допомагають випрямити неслухняні кучеряве волосся. Термозахисні засоби випускаються у вигляді сироваток, кремів, бальзамів, спреїв і гелів. При сушінні феном потік гарячого повітря направляють зверху вниз від коріння волосся до кінчиків.

    При використанні фена необхідно знати деякі особливості процедури сушіння волосся:

    • Обов’язково після миття волосся, обгорнути голову рушником і максимально видалити залишки вологи з волосся;
    • Не розчісувати волосся щіткою, їй можна травмувати волосся, краще скористатися гребінцем з великими рідкими зубцями;
    • Нанести захисний засіб на волосся і розподілити на бажаний ділянка – кінчики, коріння або по всій довжині волосся;
    • Відрегулювати температурний режим і перевірити його на тильній стороні зап’ястя;
    • Фен необхідно тримати на відстані 20-30 см від волосся;
    • Сушку проводити по всій довжині волосся і не концентруватися на одній ділянці, щоб уникнути точкового перегріву;
    • Після сушіння необхідно трохи почекати, поки волосся охолонуть, і не поспішати їх розчісувати;
    • По завершенні сушіння рекомендується включити режим обдування холодним повітрям для закриття лусочок волосся.

    При виборі гребінців необхідно враховувати той факт, що металеві гребінці швидко нагріваються, тим самим посилюють тепловий вплив на волосся. Краще придбати дерев’яні або пластикові.

    Способи захисту волосся

    При використанні фена рекомендується враховувати тип волосся: сушка коротких волосся не потребує застосування максимальної температури сушіння, волосся в будь-якому випадку висохнуть за дуже короткий період.

    Густе, кучеряве і довге волосся вимагають максимальної температури сушіння, але не в самому початку. Середній режим цілком достатній на самому початку і далі, хвилин через 7 можна переключитися на максимальний режим.

    Ні в якому разі не направляти фен на шкіру голови, це призведе до її пересушуванні і утворення лупи в майбутньому.

    До початку сушіння волосся попередньо підсушують рушником: більше промокають, ніж сушать. Ні в якому разі не можна вичавлювати або розтирати волосся, в мокрому стані волосся дуже вразливі.

    Як сушити коротке волосся

    При сушінні коротких стрижок потрібна абсолютно інша техніка, ніж при укладанні довгих волосся. Спочатку напіввологі волосся необхідно підсушити феном, далі нанести мус для укладання і піднімати кожну пасмо круглою щіткою, щоб додати об’єм.

    Фен направляти знизу вгору, від коренів до кінчиків волосся. Після закінчення сушіння можна поправити зачіску пальцями або гребінцем з великими зубами і зафіксувати спреєм або лаком.

    Об’ємна сушіння волосся

    Один з найпростіших методів додання обсягу волоссю – сушка волосся вниз головою. Нагнувшись вперед, вільною рукою або за допомогою дифузора рекомендується просушити прикореневу зону і далі, пройтися по всій довжині волосся.

    При бажанні прикореневій обсяг можна зафіксувати за допомогою брашінга – сушка волосся феном і круглою щіткою. До початку сушіння рекомендується нанести засіб для стайлінгу по всій довжині і починати сушити.

    Випрямлення волосся

    У наші дні навіть самі кучеряве і жорсткі волосся можливо випрямити, використовуючи фен або праска. Для таких волосся бажано використовувати спеціальні шампуні і ополіскувачі з випрямляючим ефектом.

    До початку укладання необхідно нанести захисний засіб і розчесати гребінцем з рідкими зубцями. Потім злегка підсушити феном і розділити на кілька пасом (бокові, потилична і передня). Починати потрібно з потиличної пасма, всі інші закрутити і заколоти шпильками, щоб уникнути повторного теплового впливу на одні і ті ж пасма.

    Для випрямлення волосся використовують насадка-концентратор – вона направляє струмінь повітря строго на потрібну ділянку волосся, щоб вони не пушились в різні сторони. При цьому круглою щіткою необхідно натягувати пасма знизу. Сам процес витягування спрямований вгору по дузі. Закріплення ефекту прямих і гладких волосся можна виконати за допомогою спеціального воску або фіксуючого лаку.

    Грайливі кучері

    Спочатку насадка-дифузор була призначена для додання прикореневого об’єму волоссю, і тільки пізніше стилісти виявили, що насадка, при попередньому нанесенні на волосся спеціального моделюючого мусу, може надавати волоссю ефект струмуючих локонів і завитків.

    При укладанні дифузором потрібно враховувати, що безпечної відстані дотримати не вийде, тому бажано сушити волосся при середньому температурному режимі і зволожувати кінчики, попереджаючи їх пересушування.

    Як уникнути невдалої сушки і укладання волосся

    Буває, навіть після дотримання всіх умов сушіння волосся феном, зачіска залишає бажати кращого. Іноді після тривалої процедури випрямлення дівчатам з пишними волоссям не вдається добитися ефекту прямого волосся. Існує кілька причин таких невдач:

    • Не рекомендується сушити волосся у ванній – після прийняття ванни або душа вологе повітря все ще зберігається у приміщенні, що робить сушку волосся марною;
    • Залишки шампуню або бальзаму на волоссі можуть служити перешкодою хорошою укладанні – ретельно прополощіть волосся;
    • Засоби для укладання бажано використовувати прямо в процесі сушіння;
    • Самі волосся схильні до жирності і зачіска не виходить такою пишною, як хотілося б;
    • Не варто заколювати або збирати невысушенные волосся в хвіст – залишаться негарні заломи;
    • В кінці сушіння обов’язково застосувати холодний режим обдування волосся.

    По можливості слід сушити волосся природним шляхом, так як вплив високих температур має свій негативний ефект: волосся стають ламкими, сухими, кінчики січуться. Також не рекомендується сушити волосся під прямими променями сонця. Якщо ж природна сушка неможлива в силу обставин, то намагатися сушити феном волосся не більше двох разів на тиждень.

    Також рекомендуємо почитати: як правильно голити ноги