Як прибрати обвислі щоки в домашніх умовах

2473

Зміст:

  • Чому з’являються обвислі щоки
  • Як прибрати щоки за тиждень, застосовуючи комплексний підхід
  • Вправи, що допомагають за короткий термін зменшити овал обличчя
  • Як прибрати друге підборіддя
  • Масаж в домашніх умовах
  • Дотримання дієти
  • Косметичні засоби та процедури
  • Поповнення водного балансу
  • Позбавлення від зайвого жиру хірургічним шляхом
  • Пухкі щоки мило виглядають в дитячому і підлітковому віці, а дорослій людині вони можуть доставити ряд незручностей. Боротися з цим недоліком необхідно комплексно, а помітних результатів можна досягти вже через тиждень.

    Чому з’являються обвислі щоки

    Пухкі або обвислі щоки не з’являються просто так – цьому завжди передує одна або кілька причин. Виявивши їх, можна боротися з нестачею набагато ефективніше. Найскладніша причина – спадкова схильність. Якщо вона має місце, прибрати щоки буде дуже важко, а в деяких випадках без хірургічного втручання або косметологічних салонних процедур неможливо.

    Як прибрати щоки — питання, що вимагає комплексу дій

    Найпоширенішою причиною є наявність зайвої ваги. Підшкірний жир відкладається не тільки на животі і стегнах, але і на обличчі. Саме він може бути винуватцем пухких щік. У цьому випадку допоможуть лише дієта та спеціальні вправи.

    Неправильне харчування може стати причиною як набору зайвої ваги, так і надмірного схуднення. Якщо ви важите менше норми, щоки можуть обвиснути, що явно не додасть привабливості вашому образу.

    Як прибрати щоки за тиждень, застосовуючи комплексний підхід

    Щоб позбутися цього недоліку за 7 днів, потрібно підійти до проблеми комплексно:

    • дієта – усунення щік з допомогою схуднення. Але пам’ятайте, що щоки не худнуть окремо від решти тіла, тому будьте готові до змін фігури;
    • вправи – вони не допомагають щоках схуднути, але відмінно підтягують м’язи, і, відповідно, починають виділятися вилиці;
    • косметичні та коригувальні дії – масаж і маски не можуть бути основним інструментом у боротьбі за красу обличчя, але можуть використовуватись як додаткові заходи;
    • помірне споживання солоної їжі – пухкі щоки можуть бути результатом набряклості, що викликається надмірним вживанням солоних продуктів.

    Якщо ви готові виконувати ці рекомендації протягом тижня, саме час приступати до моделювання скул.

    Вправи, що допомагають за короткий термін зменшити овал обличчя

    Комплекс вправ необхідно виконувати щодня. Він не займе у вас більше 10 хвилин в день, але результати ви побачите вже через кілька днів. Основний і найбільш ефективна вправа полягає в тому, що потрібно висунути підборіддя максимально вперед, закинувши нижню губу на верхню, потім – посміхнутися і натиснути мовою на небо. У такому положенні потрібно затриматися на 10-15 секунд.

    Друга вправа – надуйте щоки і повільно «перекочуйте» повітря то в праву, то в ліву щоку. Потік повітря повинен знаходитися не за зубами, а перед ними. Повторіть ці дії 10-15 разів.

    Третя вправа також допомагає позбутися від жиру на підборідді. Зімкніть губи і зуби, а потім розімкніть зуби, залишивши губи в первинному положенні. Висуньте вперед нижню щелепу на 10 секунд, а потім поверніться у вихідне положення. Повторіть 10 разів.

    Під час виконання вправ ви не повинні відчувати сильний дискомфорт. Якщо він присутній, не варто продовжувати гімнастику.

    У четвертому вправі потрібно підключити пальці. Натисніть ними на щоки, а потім спробуйте посміхнутися. Ви повинні відчувати опір і посміхатися через нього. Затримуйтеся в такому положенні 5-10 секунд. Повторювати 10 разів.

    Остання вправа – втягніть щоки, ніби хочете показати рибу. У такому положенні спробуйте посміхнутися, долаючи опір. Тримайте посмішку протягом 10 секунд, а вправу повторіть 10 разів.

    У перші 2-3 дня ви можете відчувати невеликий дискомфорт за нової звички. Але він швидко проходить і абсолютно не заважає в повсякденному житті.

    Як прибрати друге підборіддя

    Якщо є бажання і необхідність, можете до вищевказаної гімнастики підключити комплекс проти другого підборіддя:

    • намагайтеся дістати кінчиком мови до кінчика носа;
    • повертайте голову від плеча до плеча;
    • піднімайте голову, нахиляючи її, а потім опускайте вниз.

    Кожну вправу потрібно повторити 10-15 разів – доки не відчуєте наростаючу втому. Це хороший засіб від зайвого скупчення жиру на підборідді. Спільно з гімнастикою проти пухких щік воно дає вражаючі результати.

    Масаж в домашніх умовах

    Щоденний масаж подушечками пальців дозволяє повернути шкірі тонус, підтягнути шкіру і зробити зовнішній вигляд більш свіжим. Нанесіть на обличчя улюблений крем, почекайте, поки він злегка не вбереться. Легкими масажними рухами погладьте шкіру, поступово переходячи до похлопываниям і пощипываниям. Рухи робіть по лінії скул, але не дуже старайтеся, щоб на обличчі не залишилося синців.

    Не варто занадто щипати шкіру, але зусилля повинні бути помітними. Легкі дотики не дадуть ніякого результату. Знайдіть власний темп, щоб отримати потрібний ефект.

    Дотримання дієти

    Підбирати дієту краще спільно з лікарем, але існують принципи харчування, які потрібно дотримуватися кожній людині. Харчуйтеся дрібними порціями, але часто – приблизно 5-6 разів у добу. Повністю виключіть з меню продукти швидкого харчування, газованої води, копченості, випічку, обмежте вживання солі і цукру.

    Останній прийом їжі повинен проходити за 3-4 години до сну. Якщо хочете посилити ефект дієти, намагайтеся ретельно пережовувати їжу, задіявши як можна більше лицьових м’язів.

    Алкогольні напої досить калорійні і здатні затримувати рідину в організмі, що призводить до набряклості. Їх краще взагалі виключити з раціону.

    Рекомендується включити в меню кисломолочні продукти – вони сприяють зниженню ваги завдяки вмісту кальцію в складі. Сир твердих сортів краще всього підходить для цих цілей.

    Косметичні засоби та процедури

    Існує безліч гелів, кремів і лосьйонів для підтяжки шкіри обличчя. На них варто розраховувати тільки як додатковий засіб – без дієти і вправ вони неефективні. Підберіть косметику, відповідну вашому типу шкіри, і періодично змінюйте її, щоб шкіра не звикала до одноманітності.

    в домашних условияхВ домашніх умовах прибрати щоки можливо

    Добре тонізує шкіру щоденне протирання кубиками льоду. Приділяйте особливу увагу зоні щік. Щоб отримати більш виражений косметичний ефект, заморожуйте не звичайну воду, а трав’яні відвари з ромашки, м’яти, липи або звіробою.

    Також допомагає підтягти шкіру почергове прикладання до неї то холодною, то гарячою серветки. В цьому випадку також можна змочувати серветку або в чистій воді, або в трав’яних настоях. Контраст стимулює кровообіг і тонізує не тільки шкіру, але й м’язи.

    Поповнення водного балансу

    Достатнє вживання чистої води поліпшує водний обмін і сприяє підвищенню тонусу шкіри, з-за чого стають помітними вилиці. Якщо води в організмі не вистачає, він намагається її запасати при будь-якому зручному випадку, із-за чого з’являються набряки.

    Пийте не менше 2 л води в добу. Її можна замінити зеленим чаєм без добавок і цукру – він також сприяє ослаблення почуття голоду.

    Позбавлення від зайвого жиру хірургічним шляхом

    Існує широкий вибір методик, з допомогою яких можна змоделювати вилиці. Хірургічне втручання – крайня міра, і до неї вдаватися не рекомендується, оскільки результат може вам не сподобатися, а він залишиться назавжди. Крім того, невмілий хірург може залишити шрами на обличчі вони дуже помітні. Якщо без операції не обійтися, звертайтеся тільки до перевіреного, кваліфікованого фахівця.

    Набагато краще використовувати ін’єкційні методики. Зокрема, добре себе зарекомендувала контурна пластика. Це процедура, під час якої косметолог з допомогою голки працює під шкіру філлер – спеціальний препарат, що моделює контури. Філлер залишається під шкірою приблизно 1-1,5 року, а потім повністю розсмоктується.

    До подібних процедур краще звертатися, якщо інші способи не привели до потрібного результату. Вони є крайнім заходом.

    Контурна пластика – абсолютно безпечна процедура, але до неї є певні протипоказання, які слід уточнювати у косметолога. Грамотний фахівець зробить максимально безболісно і отримає ідеальний результат. Головне – знайти хорошу клініку.

    Прибрати щоки можна як в домашніх, так і у салонних умовах. Визначте причину їх появи і приступайте до активних дій. Вже через тиждень ви помітите виражені результати.

    Читайте далі: як прибрати слід від праски на одязі