Анна Седокова пояснила, як планувати день, щоб встигнути все – і відпочити теж

1921

Ви все встигаєте? Чи буває так, що «вилетіло з голови» або «як я могла про це забути»? А адже успішне планування – запорука того, що ви правильно оцінюєте свої пріоритети на день і робите те, що важливо. Багатодітна мама і популярна співачка Анна Седокова поділилася своїми спостереженнями і досвідом з планування дня.

Створила план на день успішних жінок. Ні, це швидше список того, на що вони завжди знаходять час, крім роботи, – поділилася зі своїми читачами свого блогу знаменитість.

На планування дня. Вони все записують, або за них це роблять інші, але факт залишається фактом , вони не покладаються лише на пам’ять. І я люблю, коли все наочно.

На спорт. Це самоорганізація, так ви доводите всім (а головне СОБІ!), що вам не все одно на своє здоров’я, свій зовнішній вигляд, і ви вмієте грамотно керувати часом, встигаючи займатися. До того ж, це відмінний спосіб зібратися з думками.

На зустрічі з друзями. Як у серіалі «Секс у великому місті», коли всі чотири подруги збиралися в кафе на ланч, під час обідньої перерви. Чому б і вам не робити так хоча б раз в тиждень? А поки погода дозволяє, можна збиратися навіть в парку або сквері з сандвічами і кави.

На навчання. Завжди і скрізь. Навіть під час роботи ми все одно вчимося і вдосконалюємося. Ставитеся до кожного дня, як до можливості дізнатися щось нове і стати кращим у своїй справі.

На сім’ю і коханої людини. Сімейні прогулянки або вечерю, перегляд фільмів, уроки. Не важливо, чим ви будете займатися, головне, що ви разом і не ставите сім’ю на останнє місце в списку важливих справ.

На себе. Такі годинники обов’язкові, щоб прочитати книгу, прийняти ванну, або просто закритися в кімнаті і переварити цей день. Вам потрібно це час, не позбавляйте себе задоволення, яке приносять улюблені заняття.

© Instagram @annaupgraded

Читайте також:Саша Звєрєва поділилася своїми секретами, як навести порядок в гардеробі

Докладну інструкцію, як планувати день, раніше складала і психолог Ксенія Васильєва. Спробуйте використовувати її в якості основи.

При складанні списку справ на день зручніше розпочати з фіксованих справ. Сніданок, обід, прогулянка, запис до лікаря, гурток у дитини. А потім навколо них будувати всі інші плани, – пояснює фахівець.

Обов’язково плануємо відпочинок. Згадайте, коли ви зазвичай починається відчувати втому. Отже, приблизно за годину до цього у плані повинен бути відпочинок.

Якщо знаєте за собою звичку відволікатися на «пожирачів часу», то заплануйте і їх теж. І відволікайтеся на них на здоров’я. По таймеру.

Добре мати план рутинних справ (на місяць, наприклад ). Є думка, що рутину краще не планувати — все одно зробиш. Але от я не зроблю. Тому домашні справи планую на місяць вперед і щодня заглядаю в цей список.

Залишайте в плані простір для маневрів. Якщо раптом усе піде за планом і залишиться вільний час, використовуйте його для відпочинку. Він ніколи не буває зайвим.

У тайм-менеджменті є така ідея, як «з’їсти жабу з самого ранку». І це дійсно працює. Якщо відразу зробити якесь неприємне, то це дуже розвантажує голову. І плюс відчуваєш підйом і власну ефективність.

Також на першу половину дня варто планувати важливі справи. Знову ж таки, коли вони закриті — це підвищує відчуття власної ефективності. Що саме по собі додає сил.

© Depositphotos

А ви плануєте справи на день?

Фото на анонс: Instagram @annaupgraded, @annasedokova