Анна Хилькевич розповіла про майбутній школі для старшої доньки

1258

32-річна актриса Анна Хилькевич – мама двох чарівних доньок. Старшій, Аріанні, вже 3 роки, а ось молодшій Марії виповниться рочок в кінці серпня. Обидві дівчинки народилися у шлюбі знаменитості з бізнесменом Артуром Волковим, з яким вона офіційно зареєструвала стосунки влітку 2015 року.

© Instagram @annakhilkevich

Незважаючи на те, що старша дочка Анни ще зовсім крихітка, артистка вже серйозно почала замислюватися про те, в яку школу віддати дівчинку. Своїми роздумами вона поділилася з шанувальниками особистого блогу:

Хоч Моєї Ариаше ще тільки 4 в цьому році, але я вже думаю в яку школу віддати її🤦🏼♀ у нас на районі є чудова школа з міцної освітньою базою, є інша творча музична школа в центрі Москви, а є ще одна школа в моєму списку, яка не дає мені спокою… В ній, може, і не найсильніше освіту, але до якої(наскільки мені відомо) всі сили спрямовані на розвиток гармонійної і цілісної особистості, в якій цінується духовний і внутрішній світ дитини, де вчать доброті і підтримки🙌🏻 Школа, в яку діти не йдуть, опустивши погляд на свої черевички, а біжать з палаючими очима))) 🙈😝 і є у мене подруги, які взагалі не хочуть віддавати дітей в російські школи — вони хочуть віддати їх в іноземні( Балі, Франція та інші…), вважаючи, що потім простіше буде зробити університети за кордоном… хоча по мені випускники з ВШЕ (яка між іншим увійшла в топ-100 кращих вузів світу), МДУ, МГИМО або Плешки легко можуть позмагатися з випускниками інших міжнародних Вузів! Але про це нам поки рано думати, фух)))

© Instagram @annakhilkevich

Пост знаменитості дуже зацікавив її численних передплатників, і в коментарях під фото фолловери Хилькевич стали активно висловлювати свою думку з порушеного їй питання:

Росії рівень освіти сильний, але як ви правильно помітили не виховують особистості(

Мені здається, що початкову школу можна вибрати ближче до дому, тим більше що вона відмінна, а далі вже дивитися куди дитина буде тягнутися і що їй буде цікаво😉

Однозначно віддавати в школу де акцент йде на розвиток особистості! Це найважливіше!!! Але вирішувати все ж вам 💕💕💕

В яку школу не віддавай і скільки дитини не вчи, якщо у нього немає здатності навчатися та сприймати інформацію і немає бажання вкладати працю, то хоч гімназія, ліцей чи навіть США, не допоможуть. Все одно розумніший не стане, це я як мама 4х дітей кажу. А ось школа де цінується думка дитини це дуже добре, я сама такою була, на літературі мої твори були на оцінку 3,поки я не стала конспектувати думки вчителя і потім по них писати твори, після стали на 4 і 5))зате пам’ятаю нашого директора, яка вела урок мхк, ось вона завжди слухала саме думка дітей, може тому, це мій улюблений предмет 😊

© Instagram @annakhilkevich

До речі, зовсім нещодавно Анфіса Чехова розповіла, в яку школу вже 1 вересня піде її син. В інтерв’ю журналу «Телепрограма» зіркова мама зізналася, що підібрала для 7-річного Соломона саму звичайну загальноосвітню школу, так як не хоче перевантажувати хлопчика надмірними заняттями.

Віддаю Солика в звичайну школу. Звичайно, після уроків там будуть і додаткові розвиваючі заняття. Але я не зациклена на тому, щоб зробити з дитини генія. Випускники звичайних радянських шкіл теж багато чого в житті домоглися, виросли добрими і розумними людьми. Я вважаю, що у дитини має бути дитинство. Психологічний стан важливіше, ніж бажання зробити з дитини успішної людини. Результат залежить не від інтенсивності навчання, — впевнена Анфіса.

© Instagram @achekhova, @gurambablishvili

Раніше роздумами з приводу школи для своєї дитини ділився і телеведучий Дмитро Шепелєв. До цього питання відповідальний тато підійшов з усією серйозністю і став ходити на дні відкритих дверей, про що і розповів шанувальникам:

Синові не так давно виповнилося 6 років. Я почав вибирати школу, ходити на дні відкритих дверей. Прийшов в одну пристойну у центрі Москви, гуляю, заглядаю в кабінет. Сидить літня огрядна дама. — Заходьте! Які питання? — Вибираю, кажу. — А от раніше ніхто не обирав! А зараз і ходять, ходять, та в рот вчителю заглядають. Я тут вже 53 роки, між іншим. Я отетерів. Виходить, що їй 75 років, не менше. І у вересні їй знову дають перший клас! І адже відразу зрозуміло, як вона буде вчити: сидіти від сюди і до обіду, вивчити з 9-ї по 13-ю, «а ось у наш час» тощо. Мені реально стало не по собі. Адже це зовсім не про любов до дітей, не про любов до знань, це про жорстку систему, в якій до дитини немає ніякого діла. Зрозуміло, що нас так вчили і здавалося, що це нормально, як і те, що біляшами в їдальні смерділо і комп’ютерний клас був за ґратами і під замком. Але для дітей своїх хочеться іншого. Я найменше хочу, щоб сина в школі «ламали».

© Instagram @dmitryshepelev
© Instagram @dmitryshepelev
Фото на анонс: особистий блог зірки.