Бібліотека експерта: книги, які мотивують і допомагають схуднути

1332

Книжкові полиці часто рясніють виданнями, які обіцяють фантастичні результати в схудненні. Думається: «Прочитаю, загорюсь ідеєю і відразу почну худнути». А адже є підступ!.. Приміром, нутриціолог Юлія Гурбанова в особистому блозі зізнається, що довго проводить в книжкових магазинах, перевіряючи літературу про правильне харчування і зниження ваги на різні підозрілі моменти. Фахівець відзначає, що її бентежить і насторожує:

Гучні заголовки «їжа лікує», «революційна дієта», «схудни раз і назавжди».

Фрази «давно доведено» без посилань на джерела.

Посилання на джерело, який думку експерта, блогера або посилання на pubmed (англомовна текстова база даних медичних та біологічних публікацій), а за посиланням — досвід на мишах або 20 учасників.

Безапеляційний тон рекомендацій автора «глютен/цукор — це однозначне зло».

Читайте також:Психолог пояснила, чому жінкам не вдається схуднути

Вибір нутрициолога Юлії Гурбановой — книги, які дають фундаментальні, обґрунтовані рекомендації + практичні вправи. Спеціаліст перерахувала видання, які, на її погляд, будуть корисні всім, хто прагне правильно харчуватися і перебувати в хорошій фізичній формі.

«Інтуїтивне харчування. Як перестати турбуватися про їжу і схуднути» (Світлана Броннікова)

© магазин

Метод інтуїтивного харчування— це слухати і чути своє тіло, розуміти ступінь ситості/голоду. Це база з психології переїдання і дуже практична книжка. Багато вправ в стилі «бери і роби», — пояснює Юлія Гурбанова.

«Мій найкращий друг – шлунок». Їжа для розумних людей (Олена Мотова)

© магазин

Це база харчування і критичного мислення. Окрема глава про те, яким науковим дослідженням можна довіряти. По поличках розібрані харчові міфи, як їжа діє у нас і як знизити вагу. Багато відсилань до інтуїтивного харчування, — роз’яснює фахівець.

Читайте також:Дієта для ледачих: як схуднути швидко і без зусиль

«Їж, рухайся, спи: Як повсякденні рішення впливають на здоров’я і довголіття» (Тому Рат)

© магазин

За назвою можна подумати «Я це і так знаю». Знати не значить робити. Це переконання заважає досягати результатів, так як здається, що немає сенсу пробувати. Якщо знати, але домовлятися з собою, долати опір і просто робити, тоді від тих же знань результат буде інший, — ділиться враженнями про книгу нутриціолог.

А ви читаєте книги, мотивуючі бути стрункою?

Фото на анонс: Depositphotos