Як швидко прибрати запах часнику з рота народними засобами

570

Зміст:

  • Чим провокується неприємний часниковий запах
  • Як приховати запах м’ятою і петрушкою
  • Як усунути запах з допомогою яблука
  • Як нейтралізувати запах молоком
  • Як відбити часниковий запах з допомогою металевого мила
  • Як прибрати запах з рота вранці з допомогою соди
  • Часник володіє безліччю позитивних властивостей, але деякі люди відмовляються від вживання корисних зубчиків через відразливого аромату. Неприємний запах досить важко перебити,проте доступні народні засоби дозволяють швидко впоратися з проблемою.

    Чим провокується неприємний часниковий запах

    Перед тим як прибрати запах часнику з рота, необхідно зрозуміти, із-за чого саме він з’являється. Основною причиною проблеми є сірчані сполуки у складі зубчиків. У процесі жування відбувається руйнування тканин рослини, що призводить до вивільнення цистеїн сульфоксиду — органічної сполуки з неприємним смаком і запахом.

    Перед тим як прибрати запах часнику з рота, варто дізнатися, чим спровокували різкий аромат

    Просто заїсти часник жувальною гумкою не вдасться, адже його сполуки залишаються в шлунку протягом 48 годин. Крім того, неприємний запах може залишитися на шкірі рук, поверхні язика. Ті, хто зловживають вживанням корисних зубчиків помічають, що навіть піт став мати різкий неприємний запах, перебити який не зможе ні один дезодорант.

    Як приховати запах м’ятою і петрушкою

    М’ята відома як рослина з освіжаючим і дезодоруючою дією. Хлорофіл у складі зелених листочків дезактивує леткі сполуки, що містяться в часникових зубчиках. Щоб приховати неприємний запах з рота, необхідно жувати листя м’яти.

    Якщо хочеться подолати проблему зсередини, можна зробити освіжаючий напій:

  • Залити 10-15 г м’яти склянкою окропу.
  • Закрити кришкою і залишити на 30 хвилин в темному місці.
  • Процідити і пити невеликими ковтками.
  • Водний м’ятний настій можна пити протягом всього дня.

    Якщо є медичні протипоказання до вживання м’яти, рекомендується проводити полоскання рота.

    Петрушка містить в складі велику кількість хлорофілу, але в порівнянні з м’ятою має менш виражений дезодоруючий ефект. Рекомендується прожувати кілька великих листочків петрушки відразу після вживання часнику.

    Також можна зробити відвар для того, щоб позбавитися від запаху зсередини:

  • Крупно нарізати 50 г листя петрушки, залити двома склянками холодної води.
  • Перенести заготовку на вогонь, довести до кипіння.
  • Через 5 хвилин зняти відвар з вогню.
  • Остудити і пити після кожного прийому їжі.
  • Ефект від вживання відвару буде не яскраво вираженим. Петрушка стане відмінним виходом для тих, хто не зміг знайти м’яту в місцевому магазині.

    Як усунути запах з допомогою яблука

    Яблуко містить речовини, ферменти, які відповідають за потемніння м’якоті після очищення шкірки. Ці ж елементи допомагають нейтралізувати запах часнику. Досить з’їсти свіжий фрукт відразу після ароматних зубчиків. Ефект буде моментальним, але короткостроковим.

    отбитьЯблуко допоможе відбити неприємний часниковий запах

    Щоб усунути неприємний аромат, що виходить прямо з шлунка, доведеться пити свіжовичавлений яблучний сік протягом двох днів.

    Якщо потрібно швидко прибрати часниковий запах з шкіри рук, рекомендується робити компреси з фруктовою кашки.

    Як нейтралізувати запах молоком

    Часник з теплим молоком радять вживати для боротьби з гельмінтами. Люди, які випробували на собі народне засіб помітили, що неприємний запах з рота практично не з’являється. Вчені підтвердили припущення про те, що незбиране молоко знижує концентрацію летких сполук з неприємним сірчаним запахом. Чим жирніше буде напій, тим швидше зникне різкий часниковий аромат.

    Як відбити часниковий запах з допомогою металевого мила

    Відбити часниковий запах можна не тільки за допомогою народних засобів. У сучасних магазинах продається оригінальне металеве мило, що дозволяє нейтралізувати неприємний аромат. Брусок з полірованої сталі в продажу з’явився буквально кілька років тому. Вчені пояснюють дію мила наступним чином: при контакті з шкірою атоми металу вступають в реакцію з молекулами часникового масла. В результаті брусок «вбирає» в себе неприємний аромат.

    Використовувати металеве мило дуже просто. Потрібно активно терти вологі долоні про сухий брусок кілька хвилин. Потім ретельно вимити і витерти руки. Можна заглушити неприємний запах з рота за допомогою звичайної металевої ложки.

    Якщо під рукою немає яблука, м’яти або петрушки, варто просто поводити тильною стороною ложки на внутрішній поверхні щік, мови. Звичайно ж ефект буде не яскраво вираженим, але дозволить перебити різкий запах.

    Як прибрати запах з рота вранці з допомогою соди

    Харчова сода активно поглинає різкі запахи, може застосовуватися як зовнішньо, так і перорально. Потрібно просто змішати чайну ложку соди і морської солі в склянці теплої питної води. Рекомендується прополоскати рот вранці, а також повторювати процедуру після кожного вживання гострих зубчиків часнику. Також можна мити руки, чистити зуби безпосередньо содою.

    Не варто відмовлятися від страв з часником в складі. Ароматні зубчики зміцнюють імунітет, дозволяють подолати віруси і бактерії. Позбутися від неприємного запаху допоможуть народні і сучасні засоби.

    Читайте також: запах з рота у дитини