Бігова доріжка або велотренажер?Інтернет магазин спорттоварів

10-28-2019
интернет магазин спорттоваров



Бігова доріжка або велотренажер?
Кожен, хто хоче підтримувати себе в «робочій» формі, займається спортом і стежить за собою, знає, як важливі кардіотренування. Якщо ви ходите в спортзал, то вибір тренажера не так актуальний: сьогодні ви можете побігати на доріжці, завтра — покрутити педалі велотренажера, потім випробувати таку екзотику, як степпер або гребний тренажер. А ось якщо ви збиралися придбати тренажер для дому — то тут є над чим задуматися. Це серйозне вкладення грошей, хочеться зробити його максимально ефективним.

Бігова доріжка і велотренажер — ось два найпопулярніших спортивних снаряда для кардіотренувань і схуднення. Давайте розберемося, кому який більше підходить.

БІГ вважається однією з найефективніших тренувань, при якій задіяні практично всі групи м’язів. Він сприяє спалюванню калорій і поліпшенню фігури. Крім того, біг зміцнює серце, вентилює легені, має загальнозміцнюючу дію на організм. Година на біговій доріжці-мінус 600 кілокалорій.

Заняття на велотренажері також сприяють спалюванню жиру, але в середньому калорій на годину ви втратите менше — 400-500 кілокалорій. Найбільше задіюються м’язи ніг, сідниць, в меншій мірі, спини.

Кому вибрати бігову доріжку?
Якщо ви-по духу спортсмен, може, не професійний, але спортсмен-любитель. Якщо ви ставите перед собою чіткі результати, у вас хороша фізична форма, то біг на доріжці — це ваше тренування.

Кому вибрати велотренажер?
Якщо ви швидше фізкультурник, ніж спортсмен, вам потрібні фізичні навантаження для підтримки себе у формі, вам не потрібно надрезультатів — вибирайте велотренажер. Він підходить також тим, хто рідко займається спортом або приступає до тренувань після великої перерви. Для тих, у кого є або потенційно можуть бути проблеми з суглобами або венами. Потрібно звернути увагу, що у велотренажера теж є протипоказання і порадитися з лікарем необхідно, але все-таки тренуванні на цьому тренажері будуть більш щадними, ніж на біговій доріжці. Отже рекомендуємо звернутися на сайт https://housefit.ua/housefit-velotrenazhery таку кількість різноманітних велотренажерів, навряд чи можне іще десь знайти.

Інші плюси і мінуси
Бігова доріжка займає набагато більше місць в квартирі, ніж велотренажер. Якщо габарити житла вам дозволяють встановити її, тоді ця проблема відпадає, але зазвичай, наші квартири бувають не дуже великими.

Рухома частина велотренажера-тільки педалі, у велодоріжки рухається все полотно, тому останні вважаються більш небезпечними, потрібно бути уважними при заняттях, не пускати грати дітей на спортивний тренажер. Різновидів велотренажерів існує досить багато, розглянути варіанти ви зможете на сайті інтернет-магазину HouseFit

В цілому ефективність тренувань і на тому, і на іншому тренажері залежить здебільшого не від конструкції, технологічності або ціни, а від сили волі людини. Тренування повинні бути регулярними і старанними, тільки тоді ви зможете домогтися результатів.