Вагітність хлопчиком і дівчинкою: відмінності, відчуття

2412

Зміст:

  • Прикмети при вагітності
  • Форма живота
  • Токсикоз
  • Східні таблиці
  • Наукові способи визначення статі
  • Незважаючи на те, що є сучасні способи діагностики статі майбутньої дитини, мами хочуть заздалегідь передбачити, хто ж поповнить їх сімейство. Є прикмета, що при виношуванні малюка можна заздалегідь визначити його статеву приналежність. До речі, збігається ворожіння за непрямими ознаками лише в кожному третьому випадку.Вагітність хлопчиком і дівчинкою: відмінності можна побачити з перших місяців

    Прикмети при вагітності

    Якщо говорити про прикмети під час вагітності, то стать малюка огортає чи не більша частина з них. За довгий час, поки ультразвук не увійшов в методику діагностики статі майбутньої дитини, накопичився достатній досвід непрямого визначення, хто ж народиться – хлопчик або дівчинка.

    Найпоширеніші повір’я пов’язані з такими факторами:

  • Різні смакові переваги на ранніх термінах – при вагітності хлопчиками жінок тягне більше на м’ясо, солоні продукти, а ось вагітність дівчинкою супроводжується поїданням різноманітних тортів, тістечок та інших солодощів.
  • Зовнішній вигляд жінки – при вагітності хлопчиком жінки зазвичай тільки гарнішими, а ось дівчатка, за різними народними повір’ями відбирають красу у матері. Внаслідок цього вагітні страждають пігментними плямами, прищами, висипом.
  • Ранні симптоми – ще одна ознака, за яким визначають стать дитини. Жінки, що виношують сина, менш схильні токсикозу і перші місяці вагітності проходять відносно спокійно. А ось при вагітності дівчатками ранкові нудота і блювота стають звичайним явищем вже з перших тижнів після зачаття.
  • Форма живота

    Класичний ознака, за якою люблять визначати стать майбутньої дитини – це форма живота матері під час вагітності. Звичайно, в першому триместрі говорити про це ще рано, але вже у другому форма стає більш явною, що дозволяє передбачити, кого ж виношує жінка.

    Отже, якщо при вагітності живіт стає більш гострим і видатним вперед, то жінка чекає спадкоємця. Якщо ж постать жінки стала більш розпливчатою, зникла талія, то саме час чекати дівчинку.

    Прикмета визначати стать дитини за формою живота – одна з найбільш давніх. Багато жінок відзначають, що прикмета спрацювала.

    Токсикоз

    Визначення статевої приналежності за токсикозу – ще одна хрестоматійна прикмета, якою користуються вагітні. Токсикоз є своєрідним ускладненням перебігу вагітності і проявляється у більшості жінок. Сила токсикозу різна – хто-то всього пару раз відчував нудоту, а деякі жінки тільки встали з ліжка і відразу поспішають в туалет. Про повноцінному сніданку багато не думають зовсім, оскільки він відправляється туди ж. Саме відмінності у відчуттях жінок дозволяють зробити висновки про те, кого ж виношує майбутня мама.

    Токсикоз триває приблизно 1,5–2 місяці, але вже за цей короткий термін жінка може зробити висновки:

    • при сильному токсикозі, який мучить з перших тижнів вагітності, у неї народиться дівчинка. Зазвичай токсикоз настільки сильний, що вагітна погано харчується, може схуднути;
    • якщо токсикозу практично немає і вагітність протікає нормально, то потрібно чекати хлопчика. При цьому апетит у вагітної не пропадає.

      Народні прикмети привернули інтерес лікарів до ранньої діагностики статі таким способом. Дослідження, проведені в Швеції серед вагітних жінок, підтвердили, що подібні міркування не більше, ніж безпідставні домисли. Прямий зв’язок токсикозу з підлогою дитини не виявлено, тому орієнтуватися на відчуття жінки не варто.

    пол ребенка на ранних срокахНа ранніх термінах визначити стать майбутньої дитини можуть тільки спеціальні аналізи

    Східні таблиці

    Жителі Сходу мають свій погляд на це питання. Тривалий час жінки користувалися спеціальними таблицями, які показують імовірність появи дитини певної статі.

    В таблиці враховувався місяць народження матері по вертикалі, а по горизонталі – батька. На перетині стовпчиків стоїть цифра, яка виражає ймовірність появи хлопчика або дівчинки. Чим більше цифра, тим більша ймовірність. Лікарі в такі методики визначення статі не вірять, так і результати часто помилкові.

    Китайські таблиці для лікарів не менш загадкові. По вертикалі таблиця містить вік матері, а по горизонталі — місяць зачаття дитини. На перетині клітин стоїть результат, хто народиться — хлопчик чи дівчинка. В даному випадку китайська таблиця спирається лише на місяць зачаття і віку матері, що науково ніяк не пов’язане з набором хромосом, що визначають статеву приналежність дитини.

    Наукові способи визначення статі

    Якщо жінка хоче визначити стать майбутньої дитини ще до того, як його покаже ультразвукове дослідження, то тут можуть допомогти медики. Для точного виводу досить здати кров у період з 7 по 9 тиждень, по аналізах якої лаборанти виявлять каріотип плода і виявлять специфічний ген, характерний тільки для хлопчиків. Якщо ген не виявлено, то методом виключення визначається, що жінка чекає дівчинку.

    Даний аналіз не проводять у тому випадку, якщо очікується двійня – результати будуть недостовірними.

    Найбільш достовірним способом визначення статі майбутнього малюка є ультразвукове дослідження. Сучасні потужні апарати не приносять шкоди плоду, тому раннє УЗД застосовується практично у всіх країнах світу. Вже на 12 тижні виношування плоду потужний апарат може показати стать дитини. Саме тому скринінг призначають з 12 по 14 тиждень.

    Якщо з високою ймовірністю визначити стать не можна, тоді доктор переносить процедуру на другий скринінг. Його роблять у 22-24 тижні. Якщо малюк не відвертається, то на цьому терміні можна майже 100% визначити стать дитини. А от підрахунок кількості серцебиття дитини хоча і близький до науки, але також не має достатніх підстав. Лікарі дають по УЗД висновок про кількість ударів серця в хвилину. Якщо менше 140 ударів, то за повір’ями народиться хлопчик, а при більш частому серцебитті — дівчинка. Оскільки різниця невелика, та й цифра необґрунтована, лікарі не схиляються до такого методу визначення статі дитини.

    При визначенні вагітності хлопчиком або дівчинкою, відмінності можуть бути настільки разючими, що жінка і сама повірить в стать майбутнього малюка. Тим не менш, лікарі рекомендують дочекатися ультразвукового скринінгу, щоб не мучити себе здогадками, а точно визначити статеву приналежність плоду. Це найпростіший, вірний і надійний спосіб на сьогоднішній день.

    Дивіться далі: вагітність на ранніх термінах