Важливо: консультант по сну перерахував помилки батьків при вкладанні дитини

1201

Укладання дитини спати часом стає причиною нервових зривів у молодих мам. «Чому він (вона) так довго засинає?», «Адже я вже поклала спати, чому дитина прокидається і плаче?», «Підгузник сухий, дитина ситий. Чому прокидається з плачем?» — ці питання задають собі і досвідченим подругам багато матері.

Читайте також:Невролог назвала причину неспокійного дитячого сну вночі

Ясність вносить консультант з сну Тетяна Кремньова. На думку фахівця:

…міцний сон починається не з того моменту, коли ви заходите в спальню, а з моменту пробудження. Потрібно втомити малюка в активному пильнуванні і потім ще заспокоїти розігнану нервову систему, щоб заснув добре.

Тетяна Кремньова докладно розповідає про процес вкладання:

Якщо ви не будуєте ритм дня, то до моменту укладання ризикуєте отримати ненаигравшегося, який переграв, не розслабленого або перезбудженого малюка.

А якщо така ситуація відбувається, молода матуся, швидше за все, допускає помилки з переліку, який склала консультант зі сну:

  • Мама поспішає вкласти дитину;
  • дитина недостатньо розслаблений;
  • мама укладає рано;
  • мама укладає пізно;
  • мама не кожен раз робить ритуал;
  • мама не поліпшила зовнішні умови.

Читайте також:Мама-психолог поділилася особистим досвідом: як легко укладати дітей на денний сон

Консультант з сну радить не поспішати під час укладання. Щоб організувати цей процес, рекомендує запастися терпінням, щоб малюк не відчував суєту. Звертає увагу на вибудовування ритму дня. На думку Тетяни Крем’яною, дитині потрібно давати активне навантаження, вивчити способи його заспокоєння і розслаблення. Допомагає працює ритуал. Це можуть бути колискові, погладжування, тепле молочко, тепла ванна.

Нехай це буде 15 хвилин, але тільки для вас і малюка, — звертається до молодим матусям консультант з сну.

Розкажіть про свій досвід укладання дитини спати!

Всі фото: Depositphotos