Вихователька в дитячому саду сказала підгузник прибрати… зовсім. Як бути?

618

Багато дітей вперше вирушили в дитячий сад. Хтось у дворічному віці, інші – у трирічному. Однак і до тих і іншим вимоги у виховательок схожі – без підгузників. А молоді мами спантеличені, адже діти ще не навчилися обходитися без них…

Читайте також:Хлопчикам не можна носити підгузники?

У схожій ситуації опинилася і користувачка Мережі Оля Матвєєва, дитина якої теж вперше відправився в дитячий сад.

Вихователька сказала підгузник прибрати зовсім. Гаразд будинку, до саду можна дійти і назад. Але на вечірню прогулянку ми ходимо гуляти довго і далеко… Візьмемо з собою штани. Але це нормально? Як бути з тим, що зараз вже прохолодно і все буде холоднішати? Як переодягнути на вулиці? – поцікавилася матуся у подруг.

Багато матері поділилися своїм досвідом привчання дитини не користуватися підгузником:

Я просто взяла і прибрала. В саду сказали без підгузника бути. І я вирішила, що пора. Ми вже спимо без них, вдень гуляємо. В далеку дорогу одягаю підгузник (Мама Синочка)

Привчайте удома, на вулиці холодно переодягати (Альона)

Гуляйте поблизу, щоб можна було зайти і поміняти штани (Tanya)

Берете змінку 3-4 комплекту і переодевайте. Я думаю, через 3-4 дні повинна зрозуміти. І недалеко від дому ці дні гуляєте. Все-таки зараз не +30 (Наталія)

Я в березні отучала від підгузника, коли синові було 1.5, але у нас він був тільки на сон і гулянку, ось і вночі стала прибирати, просто не одягала, протестував, писав в штани ну і мокрий ходив, купа штанів і трусів, а що робити. Як ще, треба просто наполягати на своєму, у сад пішли в 1.8 і ніяких підгузників (якщо б я в свій час не перетерпіла це все мокре, так і ходив би до 2 років)

Сама присаживала протягом дня з 5-ти місяців як сів сам. Потім, коли в рік став бігати, не сідав, змушувала сама. Коли гуляли без підгузника, в кущики. У машині завжди лежав горщик. Вийшли з машини — посадила, прийшли в машину -посадила.

Коли до бабусі віддавала, купила їм горщик і суворо заборонила одягати підгузник, садили на горщик. Так в 1,5 сам почав ходити на унітаз, промахи були до 2 років, але нічого! Вдома, на гулянці, в гостях суворо проситься сам… В саду іноді заграється і мочив білизна, але вже немає такого. І ви приберіть. Якщо на горщик не йде, пробуйте накладку на унітаз (Mama Inkognito)

А в якому віці ваш малюк навчився обходитися без підгузників?

Всі фото: Depositphotos