Одяг якого розміру купувати для новонародженого?

1400

Скоро народиться малюк… Ліжечко вже, швидше за все, куплена, коляска – теж. А ось як бути з дитячим одягом? Багато майбутні матусі не довіряють думку лікарів, які після УЗД називають приблизний зріст малюка. Не довіряють і консультантів у магазинах дитячих товарів, які рекомендують купувати одяг для новонароджених самого маленького розміру.

Читайте також:Список речей для новонародженого: що потрібно на перший час

Як бути? Треба звертатися за порадою до вже народили подругам. Так вчинила і Тамара:

Всі дітки народжуються різні і часто лікарі помиляються. І от питання — який розмір одягу брати для малюка в пологовий будинок? 52 або 56? Або взагалі 50? – сумнівається майбутня матуся.

На допомогу прийшли вже відбулися матері:

Я брала кілька сліпів 50 розміру, ними і користувалася, було дуже зручно, 56 потопала дочка, вага і зростання стандартні 3250 і зростання 53см. Їх вистачить на місяць-два максимум (JanieT)

Я брала 56, через два тижні вже 62 носив ( Юля)

Я взяла 50 і віддала потім, дитина народилася 53, через 2 тижні вже 62 одягала. 56 бери — не прогадаєш (Наді)

56,62 брала. Народився 54, речі 56 були як раз.62 носили в місяць (Ольга)

Я брала розмір 0-3, відповідає 62. Боді були добре, сліпи в ногах великі, але я одягала на сліпи шкарпетки, тоді ноги були на місці. Дочка, до речі, народилася 49см і 3500г, на зріст маленька, але зате пухляк, сліп 50 розміру ми надіти наділи, а застебнути не застебнули, коротше, добре, що він тільки 1 у мене був. Так що дитина може і бути маленьким, але пухким і зручніше його одягати в більш вільний одяг (Irussy)

Я накупила 56, а народилася моя крихітка 47 див. Чоловік купив 50 пару боді і комбезов. Частіше діти народжуються побільше, ніж ми! (Тетяна)

Читайте також:Мами склали список найбільш непотрібних покупок для немовлят

Молода матуся з ніком в Мережі Amina дала пояснення про те, який розмір одягу купувати для новонароджених:

Розмір 50 см я не купувала. На мій погляд, підходить тільки для недоношених або дуже дрібних діток.

Розмір 56 см – купіть мінімум одягу цього розміру (наприклад, на виписку). Через місяць середньостатистичному немовляті він буде впритул або малий.

Розмір 62 см – раджу починати закупівлі з цього розміру, при зростанні від народження 51 см ми користувалися цим розміром до 2-2.5 міс. Якщо на перших порах комбінезончики будуть завеликі, можна одягати на ніжки носочки, що зручно фіксує ніжки.

Розмір 68 – до 6 -8 місяців.

Розмір 74 – з 9 місяців до року.

У рік малюки в середньому мають зріст 74-80 див.

А ви вгадали з розміром одягу для новонародженого?

Всі фото: Depositphotos