Властивості арганової олії і як використовувати для особи

475

Зміст:

  • Корисні властивості арганової олії
  • Показання і протипоказання для використання
  • Правила застосування
  • Рецепти косметичних засобів з маслом аргана
  • У Марокко зростає екзотичне вічнозелена дерево аргана, яке приносить плоди всього раз в 2 роки. З його насіння добувають арганова олія. Воно має високу вартість не тільки через рідкісного цвітіння дерева, але і корисних якостей. Використовується арганова олія для обличчя, щоб зберегти молодість і позбутися від багатьох дерматологічних проблем.

    Корисні властивості арганової олії

    Чисте масло аргана має приємний золотистий колір і ніжний горіхово-трав’яний запах. Воно ніжне і повітряне по текстурі і не залишає відчуття липкості та засмальцьованості особи. Лікувально-косметологічні властивості забезпечує складу продукту.

    Арганова олія використовується для омолодження особи

    У ньому виявлені наступні речовини:

    • Ттокоферол, або вітамін Е – компонент антиоксидантного захисту, необхідний для клітинного дихання і процесів репарації, під його впливом активується вироблення колагену і еластину, підтримується молодість і пружність шкіри;
    • Органічні кислоти – мають протизапальну, антибактеріальну дію, зменшують вогнища запалення, знімають почервоніння і набряклість, прискорюють загоєння ранок на місці прищів, підсушують;
    • Поліфеноли і рослинні пігменти – покращують стан верхнього шару зроговілого епітелію, нормалізують вироблення власних пігментів, допомагають вирівняти колір, додають сяючий вигляд, а також беруть участь в профілактиці ракових захворювань;
    • Жирні кислоти – захищають епідерміс від несприятливого зовнішнього впливу, відображають надлишок ультрафіолету, запобігають пошкодженню шкіри сонячним випромінюванням, захищають від впливу холоду, уповільнюють процеси старіння;
    • Стерин – має десенсибилизирующим дією, запобігає розвитку алергічних реакцій на зовнішні подразники.

    У косметології ці компоненти застосовуються при складанні засобів для догляду за молодою і старіючої шкірою, а також для спеціального захисту від несприятливих умов.

    Показання і протипоказання для використання

    В домашніх умовах можна наносити олію без додаткових добавок або в поєднанні з іншими засобами. Рекомендовано його застосування в наступних випадках:

    • невеликі висипання на обличчі, дрібні червоні прищики;
    • зволоження для шкіри, схильної до сухості та подразнення;
    • захист від несприятливих погодних умов;
    • для жирної шкіри при щоденному догляді;
    • прискорення регенерації після вугрової висипки, вітряної віспи та інших шкірних захворювань;
    • омолодження в комплексі з іншими засобами;
    • зменшення рубців і розтяжок.

    в косметологииУ косметології використовуються компоненти арганової олії

    Арганова олія допомагає сповільнити старіння, зволожити шкіру і стимулювати її регенерацію. Цей продукт також корисний для вій та волосся. Жінкам, які незадоволені густотою та довжиною війок, рекомендується наносити масло в чистому вигляді перед сном і злегка втирати його з коріння. Для волосся на основі арганової олії готують маски та обгортання.

    Але потрібно пам’ятати про протипоказання до застосування косметичного продукту. Іноді можлива індивідуальна гіперчутливість до його компонентів, тому перед тим, як використовувати перший раз, проводять простий тест на зап’ясті.

    Іноді алергія виникає не на саме масло, а на додаткові речовини в його складі. Щоб уникнути плутанини, краще купувати продукт без добавок.

    Не можна наносити олію на відкриті рани, шкіру з ерозіями і виразками, його лікувального ефекту для загоєння таких травм недостатньо. Небезпечно використовувати при фурункульозі, не можна їм мазати місця опіків. Навіть після сонячного опромінення застосування масла тільки погіршить стан.

    Правила застосування

    Купувати масло потрібно в спеціалізованих магазинах, а тим, кому пощастило побувати в Марокко, можна придбати флакон у місцевих виробників. Але потрібно стежити, щоб масло було отримано промисловим способом, методом холодного віджиму. Самостійно в домашніх умовах можна отримати якісний продукт, який буде вільний від шкідливих домішок.

    Хороше масло має золотистий колір, прозоре. Але на дні флакона допускається утворення осаду. Для отримання максимального ефекту, їм можна замінити звичний нічний крем. Наносити косметичний засіб потрібно тільки після якісного очищення обличчя.

    Зберігати масло краще на нижній полиці холодильника, але перед нанесенням воно повинно бути теплим. Тому його дістають заздалегідь і поміщають в контейнер з теплою водою.

    Для кращого вбирання та отримання вираженого ефекту разом з нанесенням масла поєднують масаж обличчя. Його проводять акуратними рухами, строго у напрямку ліній натягу. Це не дозволить дермі розтягуватися і утворювати зморшки. Після процедури потрібно почекати годину. На обличчі залишаться надлишки масла, яке необхідно просочити серветкою.

    Рецепти косметичних засобів з маслом аргана

    Додаючи масло в різні маски, можна поліпшити їх склад і ефективність. Добре допомагають при шкірних проблемах наступні засоби:

    • масло аргана, жовток;
    • натуральний йогурт, олію, мед, м’якоть авокадо;
    • м’якоть персика, арганова і рожеве масло.

    Перед тим, як застосовувати косметичні засоби при шкірних проблемах, потрібно проконсультуватися з лікарем, щоб уникнути негативних наслідків. Для лікування вугрів і акне використовують наступний рецепт:

    • масло аргана;
    • блакитна глина;
    • масло мигдалю.

    Всі компоненти перемішують до стану кашки, намазують на обличчя. Шию таким складом не обробляють. Залишають на 15-20 хвилин і змивають водою.

    Підтягуючим ефектом володіє маска з яєчним білком. Він підтягує особа, зменшує вираженість зморшок, живить. Застосовувати такий засіб можна через день без побоювань появи побічних ефектів. Також така маска підійде для сухої дерми.

    Арганова олія – універсальний препарат з мінімальними протипоказаннями. Його можна придбати самостійно, але чи варто побоюватися підробок. Цей продукт коштує дорого, не має домішок у складі. Зберігати під променями сонця його не можна, це призведе до руйнування корисних речовин і погіршення властивостей.

    Дивіться далі: арганова олія для волосся