Гінеколог розповів про користь пізнього перетину пуповини

525

Протягом вагітності малюк знаходиться під серцем своєї майбутньої мами, отримуючи необхідні для росту і розвитку поживні речовини через пуповину. Пупковий канатик, як називають пуповину акушери і гінекологи – орган, що зв’язує дитину з плацентою. І його місія дуже важлива в перші хвилини життя дитини після появи на світло.

Організм новонародженого перебудовується і адаптується до нових умов. Тепер йому потрібно дихати легенями, харчуватися за допомогою травної системи, здійснювати шкірою терморегуляцію та багато іншого, – перераховує лікар акушер-гінеколог Юлія Вученович, відзначаючи, що в організмі малюка є величезний потенціал.

роды© Depositphotos

Ми можемо йому допомогти і зробити прихід у цей світ трішки м’якше. Дочекатися припинення пульсації і лише потім перерізати пуповину, – пояснює доктор.

Читайте також:Акушер розповіла, для чого проколює плодовий міхур в пологах

Акушер-гінеколог перераховує переваги пізнього перетину пуповини після народження малюка.

Під час пульсації дитина може отримати ще 80-100 мл крові (майже третина від загального обсягу).

Після народження в організмі мами викидається величезна кількість ендорфіну, окситоцину. Думаю, дитині теж буде корисно, якщо мама розділить з ним радість народження і поділитися цими гормонами через пуповину.

Розкриття легенів після народження дуже відповідальне завдання. Продовжуючи здійснювати транспорт кисню ще деякий час після народження, пуповина забезпечує більш м’який перехід до нового способу дихання.

© Depositphotos

А ви пам’ятаєте момент перетину пуповини після пологів?

Фото на анонс: Depositphotos