Дмитро Шепелєв розповів про те, як вибирає синові школу

711

Відомий телеведучий Дмитро Шепелєв дуже рідко розповідає шанувальникам про свого сина — 6-річному Платоні, ще рідше — показує його фотографії. Причому на всіх фото шоумен вибирає ракурс, на якому практично не видно личко дитини.

© Instagram @dmitryshepelev

Вчора Дмитро поділився з читачами свого блогу нагальною проблемою: він обирає школу для свого чада. До цього питання відповідальний тато підійшов з усією серйозністю і став ходити на дні відкритих дверей, про що і розповів шанувальникам:

Синові не так давно виповнилося 6 років. Я почав вибирати школу, ходити на дні відкритих дверей. Прийшов в одну пристойну у центрі Москви, гуляю, заглядаю в кабінет. Сидить літня огрядна дама. — Заходьте! Які питання? — Вибираю, кажу. — А от раніше ніхто не обирав! А зараз і ходять, ходять, та в рот вчителю заглядають. Я тут вже 53 роки, між іншим. Я отетерів. Виходить, що їй 75 років, не менше. І у вересні їй знову дають перший клас! І адже відразу зрозуміло, як вона буде вчити: сидіти від сюди і до обіду, вивчити з 9-ї по 13-ю, «а ось у наш час» тощо. Мені реально стало не по собі. Адже це зовсім не про любов до дітей, не про любов до знань, це про жорстку систему, в якій до дитини немає ніякого діла. Зрозуміло, що нас так вчили і здавалося, що це нормально, як і те, що біляшами в їдальні смерділо і комп’ютерний клас був за ґратами і під замком. Але для дітей своїх хочеться іншого. Я найменше хочу, щоб сина в школі «ламали».

View this post on Instagram

A post shared by Дмитро Шепелєв (@dmitryshepelev) on Jun 5, 2019 at 7:41am PDT

Дмитро запитав поради у інших батьків, які читають його, записавши відеозвернення. Багато хто з шанувальників відгукнулися і розповіли про свій досвід:

Старший син навчався в Росії в престижної англійської школи. Це був жах(((( вчителі такі як ви розповідаєте. Система ламає дітей. Відрізняєшся — ти неугодний. 2 роки живемо в Канаді. Навчається у французькій школі. За 2 роки вільно почав говорити англійською і французькою. І це йому задоволення. Заявив що хоче ще вивчити іспанську. А як тут до дітей ставляться залишається тільки радіти. Я можу годинами говорити про це 😁

Син закінчив 4 клас в цьому році, нашій учительці 65 років і я за неї молюся 🙏 Нам пощастило! Учитель з досвідом це дисципліна і якісні знання. У мене більше питань до системи освіти і підручників, у чесності навколишній світ-ось де зовсім погано 🤦🏻♀️

Згодна, Дмитро. Але! Вчителі, як і телеведучі, вибачте, талановиті і безталанні. Але, однозначно, в 75 працювати в школі не можна. І ніде не можна, крім театру і кіно. Але, читаючи Ваших передплатників, все ж посміхалася… Довіряти беззастережно 21 річного педагога теж досить самовпевнено. Треба пам’ятати про талант і безталання. Молодість — не завжди індульгенція у світ геніїв. До речі, я вчитель))

До речі, зовсім скоро в перший клас, можливо, піде і син Агати Муценієце і Павла ПрилучногоТимофій. В інтерв’ю тижневику «7 днів» вона розповіла, що її дитина вже хоче в школу:

Тимофій весь рік ходив у нульовий клас, де був наймолодшим. Адже йому всього шість з половиною. Я поговорила з вчителями та психологами, і вони мені сказали, що хлопчиків краще пізніше віддавати. Радять ще рік погуляти. Правда, коли я запитую: «Ну, куди ти хочеш, в перший клас або в садок?» — син каже: «Звичайно, в перший клас». Загалом, ми поки що в роздумах

© Instagram @agataagata

До речі, минулої осені Дмитро Шепелєв відвів Тимофія на першу футбольну тренування, вибравши академію «Барса». Можливо, футбольний клуб «Барселона» — улюблена команда Платона, оскільки весь тренувальний процес там проходить згідно з планом, розробленим тренерським штабом іспанської команди.

© Instagram @dmitryshepelev, @barcaacademymosc
Фото на анонс: Instagram @dmitryshepelev