Догляд за пофарбованим волоссям в домашніх умовах

905

Зміст:

  • Відразу після фарбування
  • Три етапи догляду за допомогою натуральних компонентів
  • Відновлення
  • Збереження кольору
  • Обсяг і блиск
  • Процедура фарбування волосся покладає на жінку необхідність ретельного догляду, адже отриманий ефект можна швидко втратити, якщо не стежити за локонами належним чином. Неважливо, які засоби використовувалися під час процедури – природні чи синтетичні, догляд за фарбованим волоссям повинен бути постійним. Тільки так вони будуть виглядати красивими і здоровими.Догляд за пофарбованим волоссям повинен здійснюватися постійно, щоб вони були здоровими і блискучими

    Відразу після фарбування

    Починати доглядати за волоссям можна відразу ж після процедури фарбування в домашніх умовах. Ось рекомендації перукарів, які вони дають своїм клієнтам:

  • Після промивання від фарби необхідно нанести професійні засоби — спеціальний бальзам, який йде в комплекті з фарбувальними компонентами і служить для фіксації кольору. Бальзам розподіляють по всій довжині, кожна волосинка повинна відчути дію засобу. Від цього залежить стійкість кольору – пігмент краще кріпиться, а мікролусочки прилягають до стовбура волосся.
  • Протягом 2 діб не варто мити голову, оскільки для повного закріплення фарбувальної компонента необхідно 48 годин.
  • Сушити фарбоване волосся потрібно природно, без рушника, залишивши його на плечах для вбирання води, не закручуючи локони в джгут. Також краще утриматися від розчісування і косметики для волосся (кондиціонерів, масел).
  • Три етапи догляду за допомогою натуральних компонентів

    Повноцінний догляд можна починати через 2 тижні після фарбування. Протягом цих днів є ризик вимити колір, якщо застосовувати різноманітні засоби по догляду, тому варто обмежитися лише шампунем для фарбованого волосся. По закінченні двох тижнів спектр засобів стає набагато ширше.

    Найпростіше починати догляд за допомогою натуральних інгредієнтів, які знайдуться в домашньому господарстві кожної жінки. Догляд за волоссям можна умовно розділити на три етапи. На кожному з них застосовуються свої рецепти, відповідні цілям даного етапу.

    Відновлення

    Перший етап – відновлювальний. Це досить довгий та кропіткий процес, адже волосся, по суті, пережили хімічний опік, позбутися наслідків якого належить на першому етапі. Для цього рекомендовано застосовувати різні засоби:

  • Гірчична маска – протистоїть втраті волосся і їх ослаблення після фарбування, стимулюється їх оновлення. Для приготування суміші знадобиться взяти по 2 ст. л. сухої гірчиці, цукру і мигдалевого масла, а також додати 1 ст. л. води. Якщо мигдалевого масла немає, його замінюють оливковою. Поєднавши і перемішавши інгредієнти, масу розподіляють рівномірно по всій довжині локонів і залишають на годину, потім ретельно змивають. Робити маску потрібно один раз на тиждень. Засіб з гірчицею — найкращий помічник волосся після фарбування, але якщо відчувається печіння і свербить шкіра голови, то маску замінюють.
  • Кефірна – готується просто. Потрібно взяти 4 ст. л. кефіру і покласти в нього 1 ст. л. меду, а також жовток одного яйця і розмішати до гомогенної консистенції. Отримана маса наноситься на 30 хвилин. При довгому волоссі можна готувати дозу в подвійному обсязі, щоб її вистачило на все локони. Робити маску потрібно 1 раз в тиждень.
  • З червоним перцем – нагадує настоянку, ніж маску, але також приносить відчутний ефект для ослаблених після фарбування волосся. Користь червоного перцю в стимуляції волосяних фолікул до зростання, також він насичує волосся киснем, протистоїть їх випадання. Готувати засіб просто – стручок червоного перцю нарізають і заливають 100 мл спирту, щоб він настоявся. Отриману рідину відціджують через тиждень і розводять водою у співвідношенні 1:10, щоб не викликати подразнення шкіри. Засіб втирають в прикореневу зону, змивають вранці. При гарній переносимості процедуру можна робити кожні 2 дні.
  • З метою поліпшення стану волосся і їх відновлення після фарбування, рекомендовано користуватися не тільки масками, але і маслами. Вони використовуються як самостійно, так і в складі різних сумішей.

    Після фарбування волосся можна втирати наступні компоненти:

    • кокосове, мигдальне або оливкове масло – для насичення локонів корисними речовинами, поліпшення їх структури і збереження яскравості кольору;
    • касторове і реп’яхову – застосовується для додання блиску і сил, а також рекомендовано людям зі слабкими і посіченими волоссям;
    • вичавка з зародків пшениці – сприяють захисту волосся від негативного зовнішнього впливу, створюючи навколо локонів найтоншу плівку.

    Масла не рекомендують використовувати часто. При нормальній і підвищеній жирності достатньо одного разу в 7 днів, а сухі волосся обробляють маслом 2 рази в тиждень. На етапі регенерації не варто користуватися феном, плойкою, бігуді.

    правильный уходДопоможуть забезпечити правильний догляд маски з містяться в складі оливковою олією

    Збереження кольору

    Вицвітання після фарбування – основна проблема. Оскільки дуже часто фарбувати волосся не рекомендовано, жінкам доводиться всіляко зберігати отриманий ефект, але вдається це не завжди. Для продовження ефекту волосся можна додатково підфарбовувати натуральними фарбами.

    З цією метою застосовують безбарвну хну. Один пакетик хни розводять у склянці кефіру і наносять на волосся. Після аплікації маску витримують півгодини і промивають волосся. Робити процедуру потрібно 1 раз в 10 днів.

    Полоскання з травами – ще один спосіб відновити здоров’я волосся. Для цієї процедури підійдуть настоянки ромашки, каркаде або чорний чай. Ці кошти можуть трохи змінювати відтінок волосся на більш темний, в той же час, надаючи їм блиск і життєву силу.

    Обсяг і блиск

    Правильний догляд на третьому етапі регенерації націлений на отримання пролонгованої результату. Щоб волосся були здоровими, потрібно застосовувати маску з хни. Важливо дотримуватися здорового харчування, вживати достатню кількість кальцію і пити негазовану воду не менше двох літрів в день. Ці нехитрі поради допоможуть поліпшити стан не тільки волосся, але і всього організму. Час від часу втирайте масло в шкіру голови для профілактики. Дотримуючись цих правил, можна продовжити ефект від фарбування і зберегти здоров’я волосся.

    Догляд за пофарбованим волоссям – невід’ємна частина гігієни, як чищення зубів або інші процедури. Піклуючись про красу локонів, особливо тих, які піддавалися хімічній дії, потрібно докласти максимально зусиль, щоб повернути їм здоровий блиск, об’єм і красу.

    Читайте також: як часто можна фарбувати волосся без шкоди