Домашня косметика: Маріка Кравцова поділилася рецептом очищаючого скрабу для обличчя

1295

34-річна Марія Кравцова, більш відома під творчим псевдонімом Маріка, всерйоз присвятила себе вивченню рецептів здорової їжі. Знаменитість регулярно ділиться своїми знаннями з передплатниками, а також своїх читачами книг. Однак тепер Маріка вирішила запустити у своєму особистому блозі нову рубрику #Марика_beauty:

Любі мої дівчатка, чесслово, не знаю, як так вийшло, що у мене до цих пір немає рубрики #Марика_beauty🙈 Це з урахуванням того, що мене постояяянно запитують про звільнення. Але краще пізно, ніж ніколи, правда?🙃 Поїхали!

Телеведуча вирішила відкрити свою рубрику з рецепту скрабу:

А почну я з такої важливої штуки, як скраб. Цей рецепт є в моїй другій книзі, але я не жадібна, ділюся😁 Цей скраб містить найбільш дрібні й ніжні частинки і шкіру він дбайливо відлущує з мінімальною абразивної навантаженням. Вулканічна глина має протизапальний та очисний ефект, а масло авокадо заспокоює і живить, перетворюючи цей скраб в універсальний варіант для тих випадків, коли хочеться для шкіри максимальної свіжості і бархатистості.

© Instagram @marikakravtsova

Інгредієнти:

  • 1 ст. л. вулканічної глини
  • 1 ст. л. подрібненого в кофемолці білого рису (чим тонше шкіра, тим тонше помел)
  • 1 ч. л. олії авокадо
  • 2-3 ст. л. будь-якого трав’яного настою (можна використовувати навіть зелений чай у т. ч. матчу)⠀

Приготування:

  • Заварити улюблені трави або свіжий зелений чай
  • Розвести настоєм вулканічну глину, перемішати до однорідності
  • Змішати глину з рисовим борошном і олією, ретельно перемішати
  • Нанести суміш на чисту шкіру, легко помасажувати, поки вам це приємно, змити теплою водою і згадати добрим словом вашу Машу ☺

Проте шкіра потребує турботи не тільки зовні, але і всередині: нещодавно Маріка вирішила розповісти про продукти, вживання яких дозволяє зберегти її молодість.

«Поміркуємо про продукти для гарної шкіри? Нам, дівчатам за 30, треба б думати про це.⠀

Овочі. Несподівано, так?😂 Якщо шкіра стала сухою, лущиться, то, може, у вас нестача вітаміну А. Цей жиророзчинний вітамін, і для його засвоєння потрібні жири. Є дві його форми: ретинол — готовий вітамін А, міститься переважно в продуктах тваринного походження, і бета-каротин — провітамін вітаміну А, знаходиться в рослинних джерелах. Про нього і поговоримо.

Бета-каротин – потужний антиоксидант, який захищає клітини від пошкоджуючої дії вільних радикалів. Він прискорює відновлення при пошкодженнях шкіри і захищає її від ультрафіолету. Чемпіони за його змістом: морква, гарбуз (з неї у мене мильон рецептів), батат, авокадо, помідори, капуста, шпинат, петрушка та інша зелень, абрикоси, кавун, смородина, шипшина – загалом, все з яскравим забарвленням.

А ще листові овочі і різна капуста — джерело вітаміну К, який прискорює загоєння шкіри і покращує обмін речовин у сполучній тканині.

Вітамін С (цитрусові, помідори, болгарський перець, квашена капуста) – найсильніший антиоксидант і важливий елемент для молодості шкіри. Він працює над виробленням колагену, який підтримує тонус шкіри і гальмує процес її старіння.

Морепродукти містять тонни жирних кислот омега-3 і цинку, потрібних для регенерації шкіри і відновлення колагенових волокон. А цинк ще і протизапальний елемент: перешкоджає появі прищів і допомагає при лікуванні акне. Плюс морепродукти багаті йодом, який стоїть на сторожі красивого кольору шкіри.

Горіхи – вітамін E в них забезпечує еластичність шкіри. Якщо його мало, це може призвести до втрати тонусу шкіри, а отже, до появи зморшок.

© Instagram @marikakravtsova
Фото на анонс: Instagram @marikakravtsova