Дієтолог Маргарита Корольова назвала метод, який допоможе впоратися з набряками

619

Вам знайома ситуація, коли вранці у відображенні дзеркала бачиш ніби і своє, але злегка незнайоме обличчя. А все тому, що воно набрякло, оченята стали вже, щоки – кругліше. І відразу виникає думка: чому це сталося?

Дієтолог Маргарита Корольова називає три причини, які можуть перетворити ваші форми в набряклі. При цьому акцентує увагу на тому, що мова піде зовсім не про захворюваннях нирок, серця, недостатністю білка в плазмі…

Солодке, солоне, стрес = набряклість, – зазначає фахівець. – Саме ці три складові – три «З»,– завжди будуть викликати набряклість навіть у дуже худорлявих людей.

Читайте також:Лікар пояснила, чому «не йде» живіт

Експерт по правильному харчуванню детально розповіла про те, як кожен фактор з трьох «З» провокує виникнення набряків.

Стресові ситуації завжди провокують рух рідини в організмі, і якщо короткочасні призводять до її виділення, то хронічний стрес, навпаки, буде затримувати воду.

Важливо знати, що стрес виникає не тільки на роботі, але і при хронічному недосипанні, на тлі низькокалорійних дієт, що супроводжуються надмірними навантаженнями і навіть під час перельотів зі зміною кліматичних або часових поясів. Високий рівень кортизолу, взаємодіючи з альдостероном, що регулюють метаболізм натрію і калію, призводить до водно-сольового дисбалансу і стійкою набряклості тканин.

Солоні продукти в надмірній кількості завжди будуть призводити до затримки рідини. У всьому винен натрій – хімічний елемент, здатний затримувати біля себе величезну кількість абсолютно інтактної рідини. Саме тому важливо обмежити сіль у раціоні, відмовитися від рафінованих продуктів. Виключити сіль з раціону доцільно тільки на початку програми зниження маси тіла і під час неголодных розвантажувальних програм. У невеликій кількості ця добавка до їжі вкрай необхідна для організму.

Солодке – ще одне джерело затримки рідини в організмі. Саме із-за води, після булочки вагою 50 г ми можемо поправитися відразу на 1 кг на наступний день. Зв’язок зрозуміла на клітинному рівні. Чим більше у вас в харчуванні солодкого, провокує часті викиди інсуліну, тим вище ризик виникнення набряклості. Глікоген – речовина, яка утворюється з вуглеводів і здатне зберігатися у нас в печінці і м’язах, на жаль, також притягує і затримує воду. Повністю відмовитися від вуглеводів? Утопія. Після «засобів, що сушать» безвуглеводних дієт вага повертається, причому не за рахунок «миттєвого» набору жиру, а як наслідок відновлення водно-сольового балансу.

Читайте також:Три секрету: Віра Брежнєва розповіла, як впоратися з тягою до солодкого

Як же боротися із затримкою води? Чи є спосіб, завдяки якому з ранку не будуть засмучувати вираз обличчя з вузькими очима і пухкими щічками?

Я категорично проти сечогінних препаратів, не бачу ніякого сенсу у вживанні дистильованої води і вважаю марним в даній ситуації відвідування сауни, – зазначає дієтолог Маргарита Корольова. І пропонує неймовірно просте рішення: – Для формування чи збереження здорової стрункості і підтримки нормального водно-сольового балансу важлива міра у всіх трьох «З».

А вам знайома проблема набряків? З-за чого вони виникають у вас, доак справляєтеся?

Всі фото: Depositphotos