Дієтолог розповіла, які продукти можна їсти на ніч

598

Існує думка, що перекус перед сном шкодить фігурі і здоров’ю в цілому. Тому всі, хто стежить за фігурою (або на шляху до цього), обмежують свої гастрономічні бажання у вечірній час.

Однак те, про що проінформувала своїх передплатників дієтолог Альбіна Комісарова, може порадувати всіх, хто не проти перекусити, коли сонце вже зайшло за обрій.

Ви часто просите відповісти на кілька подібних питань:

  • що можна їсти на ніч, щоб не поправлятися?
  • що категорично не можна їсти ввечері нікому?

Насправді відповідь тут проста: їжте, що хочеться, в рамках рекомендованого денного раціону.

Читайте також:Вівсянка на сніданок шкідлива для здоров’я?

Однак не поспішайте до холодильника! Дієтолог Альбіна Комісарова докладно розповідає про продукти, які можна їсти ввечері, і тих, які краще залишити для завтрашнього меню.

Наш обмін речовин дійсно знижує свою швидкість, але ближче до сну, а не коли на вулиці стемніло. Тому рекомендується останній прийом їжі робити за 2-3 години до сну, щоб їжа вже почала перетравлення і ви не лягли спати голодними, — пояснює фахівець з харчування.

Немає такого, що вуглеводи краще їсти вранці, а ввечері не засвоюються. Організму все одно, він чудово засвоїть шоколадку і в 3 години ночі. Тому вуглеводи на вечерю їсти можна, важливо дотримуватися рекомендовану дозу протягом дня: зазвичай це 3-5 порцій розміром з жменя, яка поміщається на вашу долоню.

Багато хто думає, що солодке краще їсти вранці, так як вуглеводи витрачаються протягом дня, але вуглеводи витрачаються відразу ж на наші потрібні і через кілька годин ви знову захочете їсти. Можете спокійно їсти солодке протягом дня, немає жодних часових рамок, їх придумали люди, щоб обмежити кількість їжі протягом дня.

Сир і молочні продукти можна їсти на ніч.

Альбіна Комісарова перерахувала продукти, які не потрібно їсти на ніч:

Фастфуд, алкоголь, солодкі газовані напої, немиті овочі, сире м’ясо і рибу, сирі яйця, непастеризоване молоко — тому що це в принципі краще не їсти нікому, хоч на вечерю, хоч на сніданок, хоч на обід.

Дієтолог також порадила вибирати для себе комфортну модель харчування. Наприклад: якщо обід був щільний, вечеря буде легше, і навпаки.

А ви вечеряєте перед сном?

Всі фото: Depositphotos