Еволюція мадонни: як змінювався стиль зірки

567

Мадонна почала свою кар’єру в 1983 році, проте справжній успіх до неї приходить в 1984 році після виходу альбому «likeavirgin». Саме після того як однойменний сингл протримався в хіт-параді billboard шість тижнів, про мадонну заговорив весь світ. У той час зірка одягалася помітно і, можна навіть сказати, вульгарно. Стирчить нижню білизну, рясний макіяж, грона біжутерії — все це стало візитною карткою мадонни.

У 1985 році мадонна, яка на той момент вже пережила кілька сексуальних скандалів, вийшла заміж за актора шона пенна. Перший час зірка була щаслива в шлюбі, чоловік і дружина довгий час вважалися ідеальною парою. У повсякденному житті співачка воліла еклектичні вбрання, які в якійсь мірі можна було назвати навіть цнотливими. Чорні лосини, легкі сукні-міді, балетки і жіночна коротка стрижка на білосніжних волоссі зробили з неї справжню ікону стилю.

Для вечірніх виходів мадонна завжди вибирала дуже жіночні вбрання, що підкреслюють її струнку фігуру. Часто вона робила ставку не на епатажний наряд, а на ефектний макіяж. Виразні брови і червоні губи були її способом виглядати сексуально.

Мадонна постійно експериментувала з власним стилем. Елегантні сукні вона могла не роздумуючи проміняти на мереживні боді, а жіночні вечірні комплекти – на дивний костюм з деніму, який запросто могла доповнити грубими берцями з чорними гольфами.

У 1990 році мадонна влаштовує став пізніше легендарним тур blond ambition world tour. Саме під час нього зірка виступає в провокаційному конусоподібному бюстгальтері, створеному дизайнером жаном полем готьє. Одна дівчина на сцені і в повсякденному житті – як ніби два абсолютно різних людини. На сцені мадонна могла дозволити собі показати груди. У повсякденному ж житті вона була скромна і елегантна. Найчастіше на вулиці мадонну можна було побачити або в спортивному костюмі (на пробіжці), або в елегантному темному платті або кашеміровому пальто.

На початку 1990-х на світ з’явилося і третє втілення мадонни – на червоній килимовій доріжці. На важливих світських заходах зірка виглядала недостатньо вульгарно для сцени, але зовсім не цнотливо. Глибоке декольте, хутра, діаманти – своїм виглядом вона незмінно привертала до себе увагу.

З виходом мюзиклу «евіта» в 1996 році мадонна, яка зіграла в ньому провідну роль, нехай і ненадовго, але кардинально змінює образ. Зірка стала віддавати перевагу трохи старомодним костюмам з щільних фактурних тканин в квіточку. Крім того, їй особливо полюбилися незвичайні головні убори.

Під час вагітності і після народження дочки лурдес в 1996 році мадонна захопилася йогою, буддизмом і каббалою. Релігійні вчення сильно вплинули на світогляд зірки. Вплинула нова пристрасть і на зовнішній вигляд. Її образ став куди більш стриманим і природним. Правда, трохи пізніше вона знову почала експерименти зі стилем.

Готичні наряди також на якийсь час оселилися в гардеробі зірки. За словами зірки, в 1998 році настало її духовне переродження. Відображенням цього стану став альбом «rayoglight«, який отримав» греммі» відразу в декількох номінаціях. Велика кількість чорного і погляд у небуття стали невід’ємними атрибутами особистого стилю. До речі, любов до чорного збереглася у співачки і донині.

У 2000 році мадонна вийшла заміж за британського режисера гая річчі, від якого вона згодом народила сина. Після одруження зірка стала громадянкою великобританії. Ця подія залишила глибокий слід в її образі. Вона не тільки намагалася копіювати англійський акцент, чим викликала роздратування у місцевих жителів, але і повністю змінила імідж. Тепер її фаворитами стали манірні і строгі костюми і пальто.

З плином років звичка мадонни експериментувати зі стилем переросла в уміння абсолютно безболісно змінювати образи в залежності від ситуації. Вона стала справжнім модним хамелеоном і однаково добре виглядала і в готичних сукнях, і в романтичних сукнях в квіточку.

А ось на повсякденний стиль зірка стала звертати куди менше уваги, ніж раніше. Все частіше папараці бачать її в дивних речах, що роблять її схожою на бездомну. Духовний розвиток геть убило в ній бажання вбиратися. Виняток становили лише сценічні костюми та сукні для червоної килимової доріжки.

У 2011 році на венеціанському кінофестивалі мадонна представила свою режисерську роботу – фільм «ми. Віримо в любов»» кінокритики в пух і прах розгромили картину, в той час як критики моди заговорили про повернення зірки в стан ікон моди. Поява мадонни на червоній килимовій доріжці у венеції в розкішному ретрообразі викликала справжній фурор.

В даний час мадонна вважається однією з найефектніших і епатажних зірок світового шоу-бізнесу. Її сценічні костюми і нахабні витівки під час виступів обговорює преса всіх країн і континентів. У повсякденному ж житті вона залишається все тим же фріком-хіпарем: той факт, що всі бачать королеву поп-музики прогулюється по нью-йорку в розтягнутих трениках і безглуздому шарфі, нітрохи її не хвилює. Шукайте найактуальніші образи мадонни в галереї!

+6