Експерт назвав засіб для профілактики післяпологових кровотеч

710

Післяпологовий період у всіх молодих матусь протікає по-різному. Поки одні щасливиці відчувають себе чудово і можуть вже в перші години материнства посміхатися (згадайте Кейт Міддлтон), інші відчувають нездужання кожною клітинкою свого втомленого тіла. В цей час так хочеться відчути турботу…

Читайте також:Чесно: мама-блогер не приховує, як насправді виглядає живіт в перші дні після пологів

Євгенія Носаль, спеціаліст по веденню вагітності, підготовки до пологів і природного батьківства, рекомендує матусям, котрі тільки освоюються в новому для себе статусі, відновлювати сили з допомогою післяпологового напою. За словами експерта, він стимулює скорочення матки і є профілактикою післяпологових кровотеч.

Вам знадобляться:

  • окріп — 1 л (можна додавати гранатовий сік або червоне сухе або напівсолодке вино, але тоді зменшувати кількість води)
  • трави (грицики, кропива, деревій) — по 4 ст. ложки кожної
  • мед, сироп або тростинний цукор — за смаком

Як готувати:

Змішайте інгредієнти і варіть на водяній бані 15 хвилин, настоюйте в термосі. Можна приготувати відразу 2 літра.

Євгенія Носаль розповіла і про те, як правильно пити цей напій:

Після пологів пити досхочу, скільки хочеться, але тільки після народження плаценти. Я пила такий напій протягом 2 днів після пологів необмежено, потім приблизно по 1 склянці на день ще близько тижня. Знаю жінок, хто п’є такий напій перший місяць. Орієнтуйтеся на себе і на своє самопочуття.

Фахівець зазначила, що після операції кесаревого розтину цей чай можна пити. І особливо загострила увагу на протипоказання: алергії на компоненти.

Зверніть увагу: перед вживанням цього напою обговоріть це з вашим лікарем або лікарем у пологовому будинку.

Всі фото: Depositphotos