З якого віку можна давати дитині кисіль: ягідні напої малюкам

728

Зміст:

  • Користь киселя
  • Будь давати
  • Коли вводити прикорм
  • Бажання дати дитині все найкраще і корисне похвально. Ягідні киселі вважаються низькокалорійними, але вітамінними напоями, тому мами намагаються якомога раніше познайомити малюків з ними. Щоб така їжа не викликала алергії, потрібно знати, з якого віку можна давати дитині кисіль.З якого віку можна давати дитині кисіль, підкаже педіатр

    Користь киселя

    Користь киселя незаперечна, якщо він введений в прикорм вчасно. Лікарі відзначають, що:

    • кисіль покращує травлення за рахунок створення плівки на слизовій шлунка;
    • надає м’яку очищаючу дію;
    • чистить судини і регулює вага малюка.

    Будь давати

    Перший кисіль, на думку лікарів, повинен бути молочним, якщо у дитини немає алергічної реакції або непереносимості. Через пару тижнів можна додати в раціон вівсяний кисіль. Він стане корисним прикормом.

    Ягідні і фруктові киселі особливо люблять малюки. Тому після вівсяного киселю можна приготувати напій на основі яблук, а вже трохи пізніше — зварити кисіль зі смородиною та іншими інгредієнтами.

    Коли вводити прикорм

    Введення киселя у вигляді прикорму повинно бути своєчасним. Незважаючи на те, що страва має масу переваг, ставлення до нього особливе. Наприклад, магазинний кисіль — однозначне табу для немовлят, це знають всі жінки. Деякі мами вводять натуральні киселі зі смородини вже з трьох місяців, що є неправильним і створює навантаження на органи травлення. Більш обережні батьки чекають до однорічного віку і вже потім починають експерименти з киселем. Це теж крайність.

    На думку лікарів, кисіль можна давати малюкові з шестимісячного віку, але за умови відсутності проблем з шлунково-кишковим трактом.

    Крім молочного киселю можна давати фруктові або ягідні напої, але робити це не раніше восьмимісячного віку. Кисіль з журавлини вводять з 9-ти місяців, оскільки склад може спровокувати алергію. Найкраще балувати малюка смачним напоєм не частіше двох разів на тиждень.

    Якщо батьки вирішили ввести прикорм кисіль з ягід, то починати краще з молочних, а от солодкі киселі дають набагато пізніше, щоб не спровокувати алергію. Особливо важливо це для дітей зі схильністю до таких реакцій. При необхідності можна порадитися з педіатром, скільки можна давати і якого киселю, щоб не нашкодити здоров’ю дитини передчасним запровадженням ягідних напоїв в раціон.

    Читайте далі: коли можна давати дитині кефір